Şimdi Ara

SEÇ BEĞEN AL - EMNİYET ŞERİDİ İHLALLERİ (TRAFİKTEN CEVAP GELDİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
18.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Sen işine baksana kardeşim.
    Adam göze almış ceza ödemeyi girmiş.

Bazen cezadan başka şeyleri de göze almaları gerekebilir.

Ne gibi mesela?
  • emniyet şeridi ne işe yarıyor madde madde yazabilirmiyiz acaba
    nereye emniyet şeridi deniliyor
    bana kalırsa bunu bilmeyen şahıslar var
    türkiye de tüm yollarda emniyet şeridi varmı yani

genelde sürekli yol çizgisinin sağda bittiğinde
    o çizgiyi geçince şarampole yuvarlanıldığı yollarda seyahat ettiğim için emniyet şeridi hiç dikkatimi çekmedi

kusura bakmayın

SEÇ BEĞEN AL - EMNİYET ŞERİDİ İHLALLERİ (TRAFİKTEN CEVAP GELDİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reggeaton -- 15 Ekim 2009; 16:18:49 >

• Bence emniyet şeridi tarifinden önce yollardaki şerit işaretlermelerinin anlamını öğretmek gerekiyor. Ayrıca devletten de yolları doğru biçimde işaretlemesini bekliyorum. Çoğu yerde ya çizgi yok ya da eskiden kalmış yanlış çizgiler bulunuyor.

Sürekli şerit çizgisi normal sürüşte asla geçilmeyecek şeritleri temsil eder. Dikkat ederseniz yolların sağ tarafındaki emniyet şeritleri de normal yoldan sürekli çizgi ile ayrılır.

Kesik çizgi ise geçiş kurallarına uyularak şerit değiştirilebilecğeini belirtir.

Bu arada merak eden arkadaşlar olabilir. Emniyetten henüz gönderdiğim fotoğraflarla ilgili cevap alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2lu -- 15 Ekim 2009; 16:07:40 >
  • İnanamayacağınız birşeyi trabzonda Polis Otoları Yapıyor.. Burda Emniyet Şeridinden araba sollayanlara kızıyoruz ama ben trabzonda şahit oldum..

Trabzonda Işıklarda durmuşuz.. Dörtyol Agzı.. Kavşak değil.. Karşı Şeride ya da Karşı tarafa geçmek için Bizim Şeridin en solunda araçlar bekliyor.. Onların içinde ayrı olarak ısık Yanıyor.. O Bekledikleri yere trabzonda yeni yeni görmeye başladıgımız peugeot modelini unuttugum bir polis münibüsü tek basına bekliyor..

En solda en önde.. Bize Yeşil yandıgında polis münibüsü birden gazlıyor ve önümüze geçiyor.. Şimdi bunu biz yapsak 61 kg .. cek kenara anonsunu duyarız.. Ama onlara bu anonsu yapacak bir merci yok çünkü anonsu onlar yapıyor zaten.. U Dönüşü yasak olan yerden dönen polis otosuda gördüm.. Açıklamadan içim rahat etmedi..

Polis otoları da bunu yaparsa biz ne yapalım söyler misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gti61 -- 15 Ekim 2009; 16:29:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reggeaton

emniyet şeridi ne işe yarıyor madde madde yazabilirmiyiz acaba
    nereye emniyet şeridi deniliyor
    bana kalırsa bunu bilmeyen şahıslar var
    türkiye de tüm yollarda emniyet şeridi varmı yani

genelde sürekli yol çizgisinin sağda bittiğinde
    o çizgiyi geçince şarampole yuvarlanıldığı yollarda seyahat ettiğim için emniyet şeridi hiç dikkatimi çekmedi

kusura bakmayın

Aslında tüm yollarda emniyet şeridi olmalı. Türkiye'de yolun en sağındaki normal yoldan sürekli çizgi ile ayrılan şeride emniyet şeridi diyoruz.
    İki amacı var.

1. arızalanan araçların trafiği aksatmaması için o şerit kullanılıyor.
    2. si ise geçiş üstünlüğü olan araçların olay mahalline hızlı ulaşması için kullanılıyor.

Fakat Türkiyede emniyet şeritleri sadece yalandan olsun diye bulunuyor. Örneğin İstanbulda Metrobüs sebebiyle E5 yolundaki emniyet şeritleri 30 cm 'ye indirildi. Bir araç arızlandığında o alana sığması imkansız olduğundan trafiği de aksatıyor.

Ya da şehirler arası yollarda olduğu gibi ve sizin de belirttiğiniz gibi sürekli çizgiden sonrası uçurum veya tarla olarak bırakılıyor.

• Cahil adamı ceza ile eğiteceksin.
    Bizde trafik polisimiz karartılmış cama vs ceza kesiyor.
    Hatta bazen bir bakıyorum, trafik polisi emniyet şeridinden gidiyor, arkasından da bizimkisi takip ediyor :)
    O emniyet şeridine birgün ihtiyaçları olması ve o şeridin durması dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 15 Ekim 2009; 16:56:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Cahil adamı ceza ile eğiteceksin.
    Bizde trafik polisimiz karartılmış cama vs ceza kesiyor.
    Hatta bazen bir bakıyorum, trafik polisi emniyet şeridinden gidiyor, arkasından da bizimkisi takip ediyor :)
    O emniyet şeridine birgün ihtiyaçları olması ve o şeridin durması dileğiyle...

Eee o yoldan gideni uyarması gereken kuralları uygulaması gereken poliste emniyet şeridini kullanıyor ise yazık vallahi yazık..

Polis Karartılmış cama ceza yazarken kendi araçlarında kapkara camlar var..

İnşallah o şeridi kullanmazlar daha=(((
  • toplam bu kadar soruna sebeb olan emniyet şeriti km olarak ne uzunlukta acaba
    Türkiye ve özellikle istanbulda 1000 km varmıdır ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

herkes işine baktığı için bizden bi halt olmuyor zaten
    böyle devam edin siz, bravo.

Devlet çaksın kameraları oraya bakalım giren oluyor mu?
    4 senedir her yerde eds yazıyor bir tane kamera görmedim.
    Onun yerine emniyet şeritlerini kaldırdılar e-5 te. Böyle bir saçmalık olur mu?

ilk mesajın, benim ona cevabım ile bu yazdıklarının ne alakası var? başında çoban olmayınca adam olamayacak mı bu millet? ya da birisinin malını çaldığını görsen, polis gelsin diyip seyredecek misin? yoksa tepki mi vereceksin?

hadi kendiniz bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantalitesini kapmışsınız onu anladıkda birşeyler yapmaya çalışan adama "sen işine bak kardeşim" demek nasıl bir mantığın ürünü acaba.

ben söyleyeyim, muhtemelen bir gün buraya fotonuzun düşmesinden, şikayet edilmekten korkuyorsunuz...

neyse, çok bile yazmışım yorulmaya değmez.

• ya arkadaş iyi yapmışsın güzel yapmışsın ama daha 1 hafta önce senin fotoları çektiğin yerlerde emniyet şeridinden giden araçlara bende içimden birşeyler söylerken arkadan polis sirenini duydum, hah dedim yakalandılar ama ne gam, polis siren çala çala onları bizim şeride savurdu ve sonra yürüdü gitii, işi bu olanlar bile artık bunu umursamazken senin çabanı takdire değer buluyorum o ayrı
  • quote:

Sağ şeritte giderken dikizde emniyet şeridi ihlali görürseniz, aracınızın yarısını emniyet şeridine çıkaracak şekilde hareket edin. Arkanızdan bol bol korna yersiniz ama tekrar normal şeride girmeye mecbur kalırlar.

Güzel oluyor

Ben bunu çok yapardım sonra birgün biri ağır bir küfür etti. Bende çektim sağa, adamı camdan beline kadar çıkardım yer misin yemez misin. Adamın yaşı 45-50 olmuş, yanında kızı var benim anneme sarkıyor aklı sıra. Ağzı ile burnu yer değiştirdi ama bende iki parmağımı çatlatmıştım hala sızlar o parmaklar yağmurlu havalarda.
    Bundan sonra da bıraktım bir daha sağ seritten gitmedim, benden bulsunlar istemiyorum, birde sapığı var manyağı var artık belinde makine olmayan yok. Ya sende takacaksın ya da kimseye karışmayacaksın. Kahramanlıkla tonlarca soysuzu değiştiremezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: amras_tasartir

quote:

Sağ şeritte giderken dikizde emniyet şeridi ihlali görürseniz, aracınızın yarısını emniyet şeridine çıkaracak şekilde hareket edin. Arkanızdan bol bol korna yersiniz ama tekrar normal şeride girmeye mecbur kalırlar.

Güzel oluyor

Ben bunu çok yapardım sonra birgün biri ağır bir küfür etti. Bende çektim sağa, adamı camdan beline kadar çıkardım yer misin yemez misin. Adamın yaşı 45-50 olmuş, yanında kızı var benim anneme sarkıyor aklı sıra. Ağzı ile burnu yer değiştirdi ama bende iki parmağımı çatlatmıştım hala sızlar o parmaklar yağmurlu havalarda.
    Bundan sonra da bıraktım bir daha sağ seritten gitmedim, benden bulsunlar istemiyorum, birde sapığı var manyağı var artık belinde makine olmayan yok. Ya sende takacaksın ya da kimseye karışmayacaksın. Kahramanlıkla tonlarca soysuzu değiştiremezsin.

Aman dostum, ben de birkaç defa yaptım aynı şeyi.
    İstanbul`da nasıl bir psikopat çıkacağı belli olmaz.
    Allahtan başıma birşey gelmedi.
    En güzel cebi çıkarıp fotosunu çekip emniyete yollamak.
    Tabi onlar işlem yaparlar mı, yapılan çekim delil niteliği taşır mı bilemem.

• e5 te bazı yerlerde eds kameraları var, oraya giren tek bir araç bile olmuyor. minibüsler kameraya kadar sağdan gidiyor sonra aniden sola kırıyor. yani her yerde kamera olsa kimse kullanmayacak orayı. kameranın parasınıda zaten 1-2 haftada çıkarırlar.(bu uyanıklar oradaki kameraların gerçekten çalıştığını anlayana kadar parası çoktan çıkar)

ayrıca yukarda da bir arkadaş yazmış, bu "kul hakkı"na giriyor. sen o adama sorsan müslümanım der herhalde. birde ek olarak dileğim umarım bir gün bunlarında emniyet şeridine ihtiyacı olur ve o şeridi kullanamazlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

herkes işine baktığı için bizden bi halt olmuyor zaten
    böyle devam edin siz, bravo.

Devlet çaksın kameraları oraya bakalım giren oluyor mu?
    4 senedir her yerde eds yazıyor bir tane kamera görmedim.
    Onun yerine emniyet şeritlerini kaldırdılar e-5 te. Böyle bir saçmalık olur mu?

ilk mesajın, benim ona cevabım ile bu yazdıklarının ne alakası var? başında çoban olmayınca adam olamayacak mı bu millet? ya da birisinin malını çaldığını görsen, polis gelsin diyip seyredecek misin? yoksa tepki mi vereceksin?

hadi kendiniz bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantalitesini kapmışsınız onu anladıkda birşeyler yapmaya çalışan adama "sen işine bak kardeşim" demek nasıl bir mantığın ürünü acaba.

ben söyleyeyim, muhtemelen bir gün buraya fotonuzun düşmesinden, şikayet edilmekten korkuyorsunuz...

neyse, çok bile yazmışım yorulmaya değmez.

Hayatımda 3 kere emniyet şeridine girdim.
    1.si hastaneye yetişiyordum
    2.si sebepsizdi canım sıkıldı girdim ceza yedim
    3.sü ayağını kırmış bir arkadaşımı alıp hastaneye götürmem gerekiyordu.

• araba kullanırken fotoğraf çekmekte sürücülüğe aykırıdır
  • Elin ABD'lisi kasırgadan kaçarken,yollar kalabalık olmasına rağmen emniyet şeridine girmiyor,bizim magandalar giriyor.Orası boş ya,millet salak bir tek bunlar uyanık.
  • Arkadaşlar Trafik Şubesine fotoğraflarla gönderdiğim şikayetlerin cevabı bugün mail adresime geldi. Aşağıda görüntüsünü bulabilirsiniz. Sürücülere uyarı gönderilmiş. Ceza olsa daha iyi olurdu ama belki de kanun gereği böyle olması gerekiyor. Yine de büyük bir gelişme...

• quote:

Orijinalden alıntı: 2lu

Arkadaşlar Trafik Şubesine fotoğraflarla gönderdiğim şikayetlerin cevabı bugün mail adresime geldi. Aşağıda görüntüsünü bulabilirsiniz. Sürücülere uyarı gönderilmiş. Ceza olsa daha iyi olurdu ama belki de kanun gereği böyle olması gerekiyor. Yine de büyük bir gelişme...

Bariz ellerinde delil var? neden ceza kesmeyip, uyarı gönderiyorlar? Bu uyarıyı alan adamın pek önemseyeceğini sanmıyorum...
  • quote:

Arkadaşlar Trafik Şubesine fotoğraflarla gönderdiğim şikayetlerin cevabı bugün mail adresime geldi. Aşağıda görüntüsünü bulabilirsiniz. Sürücülere uyarı gönderilmiş. Ceza olsa daha iyi olurdu ama belki de kanun gereği böyle olması gerekiyor. Yine de büyük bir gelişme...

Ben de ceza gelsin isterdim.

Geçen hafta sonu en sağ şeride geçtim.
    Yol gayet tıkalıydı.
    Bir yandan önüme bakıp bir yandan fotoğrafçılık yaptım.
    Daha bilgisayara aktarıp göndermek nasip olmadı.
    Belki de uğraşmamak lazım, cezadan anlamayan halkımız uyarıdan hiç anlamaz gibi geliyor.

Tabi bu konumda olmayı da hiç istemezdim.
    Sonuçta bizim görevimiz değil bu.
    Ama görevi olanlar, ya sayı yetersizliğinden (?) ya da başka bir sebepten bu görevi yerine getiremiyorlar.
    Hatta kendisi emniyet şeridinden giderken, arkasından gelenlere bile birşey yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

Bariz ellerinde delil var? neden ceza kesmeyip, uyarı gönderiyorlar? Bu uyarıyı alan adamın pek önemseyeceğini sanmıyorum...

bencede. bu duyarsız heriflerin hiç tınacağını sanmıyorum.

bence bir suçu fotoğraf yada video ile belgeleyen her belgey emniyet fahri trafik müfettişi belgelemiş gibi dikkate almalı ve uygulamalı.
    bakın o zaman nasıl azalıyor ihlaller

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.