Oldum olası seçmeli derslerdeki kontenjan mantığını çözemedim, sınıf kapasitesi desen genelde amfilerde rahat 100 kişilik kapasite oluyor, başka bir şey desen yok diğer derslere gelen tayfa bunlara da geliyor işte, mesela bizim okul bu dönem seçmelileri ciddi ciddi 30 kontenjanla açtı, yalvar yakar 60 kontenjana yükselttirdik yine çoğu kişi alamadı çünkü diğer bölümlerden de alan var, seçmelideki ortama bakıyorum kocaman sınıf boş kalan sıralar bile var, yoklama listesindeki 60 kişi varsa 25-30 u gelmiyor zaten, bide bizim ortak derslere bakıyorum onları alan 70-80 kişi var o kadar kişi gelse bile sınıf dolmuyor ki bir kere bile o kadar kişinin geldiğini görmedim alanların yarısı gelmiyor, çok daha fazla kişi bir dersi alabilecekken ısrarla düşük kontenjanla açılıyor sen de apar topar panik içinde dolmadan dersi seçmeye çalışıyosun, az kişiyle kontenjanı kapatıyolar sonra sınıfta ölü gibi bir ortam oluyor, bizim geçen dönem hocanın hem dersinin kontenjanı azdı hem adam yoklama almıyodu sınıfta 3 kişi özel ders havası vardı |
Bildirim