Aşağıda dreamweaver da hazırladığım jump menusü görülmektedir. Bu menüde kişi her bir seçenek için yalnızca birini seçip ilgili kutunun yanındaki "bul" a tıklayınca search yardımı ile dilediği seçeneğe ait başlıkları bulabiliyor. Ancak benim istediğim ikinci resimdeki gibi birşey. Birtane bul butonu olsun, kişi 3 jump menü içinden herhangi birinden de bir şey seçerek arama yapabilsin veya 2 sinden, 3 ünden gibi. Böyle bir arama menüsünü nasıl kurabiliyoruz.
[B][U]Mevcut hal:[/U][/B]
[B][U]İstenilen hal:[/U][/B]
Örneğin brülör başlığı altından 1 brülör denilip aratıldığı zaman "http://localhost/celik/index.php?searchword=1+Br%C3%BCl%C3%B6r&ordering=oldest&searchphrase=exact&limit=20&ar eas[0]=content&option=com_search"
gibi bir linke yönlendiriyorum. Bu yapılan seçimlerde yalnızca koyu olarak işaretlediğim kısım değişiyor. Tabi ben bunları value olarak tek tek dreamweaver da girdim. Şimdi diyorum ki ben bunlardan iki tane seçtiğimde o koyu olarak işaretlediğim kısımda 2 kelime de geçebilsin. Yine ben linkleri tek tek gireceğim o sorun değil zaten fazla da bir seçenek yok, dolayısıyla kombinasyonu zor değil. Bu değerler veri tabanına özel olarak tanıtılmış değil yani. Bir text içinde geçen kelimeleri aratarak arama yaptırıyormuş gibi düşünelim. Umarım anlatabilmişimdir. Saygılarımla...