İkisine de katıldım ve ikisi hakkında da (bilgim olsa da) uzman değilim işte sorun orada xd Research demek pek uygun olmaz uygulamalı bir şey çıkarmak tamamen ama sonuçta bölüm projesi diye daha ciddi oluyor, gerçi sanırım haftaya çıkacağım oradan, maalesef ilgim olmadığını ve işin çok büyük olduğunu anlayınca devam eder miyim diye düşünmek yerine yol yakınken dönmeyi tercih ederim Ben 3 senedir aynı şeyi yapıyorum. Herhangi bir proje tanıtımı gör, yaparsak şunu şunu elde ederiz diye gaza gel ve nasılsa öğrenirim diye katıl, öğrenirken sevmediğini fark et, sene sonuna kadar isteksiz bir biçimde ilerle. O yüzden dedim emin olmak lazım öncesinden diye, sonra işte böyle çıksam ne olur çıkmasam ne olur senaryoları dönüyor kafada Bu arada attığın video image processing üzerineymiş ama geçen sene ben bu alanı (applied olarak) deneyip çoktaaaaan istenmeyen listesine yolladım. ML kullanacaksam da o alan burası olmayacak gibi. Research pek ilgilenemiyorum şu an, benim amacım sektörde olmak ama bu embedded sofeng mi olur security sofeng mi olur, network engineer yoksa data engineer mi olur bilmiyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 7 Aralık 2024; 15:27:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CS Seçmeliler (Gömülü, Network, ML?) (3. sayfa)
-
-
Herkes aicı olacam derken ben niye bambaşka yönde vites artırıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hangi yöne gidiyorsun? ceng okuyorsan ceng kapsamındaki işleri yapmalısın.
web network, db, siber vs. ctisci işi.
-
Dediklerininden network ve security de ayrıca teorik derinliği ve bağlantılı olan konular onlara csci işi değil denmez bence, ai neyse network o kategori diye düşünüyorum
İlk 2 sene programcılıkta uzmanlaşmak, son 2 sene asıl cs alanlarından birinde gelişmek güzel bir yol, developerlıkta hedefim ve ilerlemem belli, ama ilerisi için henüz net bir şey yok, muhtemelen başlıkta yazdığım 3 alan + security alıp lablı seçmeli hakkımı tamamlarım
yav var da teorisi ile uygulaması çok farklı. network'ün teorik kısmı daha çok EE'cilerin işi.
phd'ci yapcaz seni de
-
La bu 1 yıllık atışma 1 haftada nasıl tersine döndü, aynı şeyi yazarak sana göre sektöre daha yakın oldum xd
Ceng konusunda da konu anlatılıyor mu evet, ilanlarda ceng yazıyor mu evet, o zaman ben şöyle bir yere gidip kariyerimi kurarım, yl gerekiyor derlerse de yaparım, olmazsa da Sofeng oluruz bilmediğimiz iş değil sonuçta
https://www.linkedin.com/jobs/view/4079772427
Umarım yapabilirim yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kanka bu hardcore ee alanı değil mi? "Sinyal İşleme"
-
Yok sinyal dersi cengte de var da bizde bu adla yok, muhtemelen bir donanım dersinin içinde veriliyor.
Tabi bunu bulduğum için attım yoksa şu tür şeyleri de merak ediyorum
https://www.linkedin.com/jobs/view/4085019508
Bunda da gerçek zamanlı os ve network Temelleri isteniyor, design patterns, oop gibi şeyler de var ve "sadece" bilgisayar mühendisliği arıyor, bundan güzel bir hedef çok az bulurum kendim için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Aralık 2024; 21:57:28 >
Hocam karar verdiniz mi verdiyseniz neleri seçeceksiniz?
Bugün hocayla gömülü hakkında konuştum logicin devamı sayılamayacağını Türkiye'deki gömülü alanlarının genelde applied olduğunu ve asıl yurt dışı şirketlerinin sıfırdan geliştirdiği sistemlerinin olduğunu bunun için de yüksek lisansın faydalı olabileceğini söyledi (muhtemelen o da ee kısmı olur keşke sorsaydım)
Ama gömülü ile AI birlikte kullanılabiliyormuş buna şaşırdım ama sanırım gömülü denen şeyin tam olarak neyi amaçladığını öğrenmem lazım bu gidişle daha çok şaşıracam
Aslında sektörde bu alanlarda çalışan bir csciyle mentörlük yapabilsem çok iyi olacak böyle kendi aramızda muhabbet çevirince hiçbir türlü sonuca bağlanamıyor ama işte nereden bulacam böyle birini, aynı zamanda bu alanların birbiriyle ilişkisini de merak ediyorum soracak çok şey var, böyle kulüplerle ya da kendin bakarak gidebileceğim bir şeye benzemiyor en azından sektörde neyin karşılığı ne detaylıca öğrenmem lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Aralık 2024; 18:17:4 >
-
Hocam üstteki mesajıma bakarsanız durum biraz karışık xd
Ama gömülüyü araştırıp eğer aklımdaki gibi ee tarafına girmeyen ama low level sistemlerde uğraştığım bir alan olduğunu fark edersem gömülü alırım, computer networks ayrıca ilgimi çekiyor, ML dersi almayan yok zaten bölümde, sonuncuyu da muhtemelen security koyar lablı hakkımı tamamlarım. Labsız seçmeliler de var da onlar çok ilgi çekici gelmedi daha sonra düşünürüm onu
Anladım hocam ben de benzer bir çıkmazda olduğumdan görüşünüzü merak etmiştim. Ben de bir yol haritası çizmeye çalışıyorum ama kararsızım
Ben hocalara (ya da denk gelirse sektörden birilerine) sormaya devam ederim belki o şekilde bir yol haritası çizerim kafamda, çok yönelecek alan olması iyi bir şey de karar veremiyoz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X