Şimdi Ara

CS Seçmeliler (Gömülü, Network, ML?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Computer Networks + Lab

Secure Programming + Lab

Machine Learning + Lab

Design Patterns

Otomata Teorisi

??? (Advanced Computer Architectures? Blokchain? Ya da software alakalı bir ders)

Daha çok erken olabilir ama şöyle bir yol haritası çizmeyi planlıyorum özellikle gömülü yazılım (logic design hoşuma gidince buna da bakmak istedim) ve otomata alan Ceng/EE'cilerin tavsiyelerini bekliyorum.

Aslında Data Intensive Applications veya Wireless and Mobile Networks gibi almak istediğim çok seçmeli var da en fazla 7 alabiliyorum maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 4 Kasım 2024; 22:25:7 >

• kanka en kolay hangileri ise onları seç bence.

• Önümde açılan seçmelilerin listesi var tek kolay gözüken YBS gibi duruyor xd

• İsimlere bakarak yorumlamak çok doğru değil, derslere yönelik kısa bir araştırma yapınca fark ettim.

Bir de tabii ki hepsini alabiliyorsan hepsini al. Sınırlı sayıda seçim yapılabildiği için ister istemez bazı dersleri elemek, öncelik tanımak gerekiyor.

Kısa kısa kendi fikrim,

Gömülü sistemler, bu alana merak duyuyorsan alınır, o.

Computer Networks, zorunlu olmalı.

Secure Programming, isim güzel ama syllabus beni çekmedi. "X attack" şeklinde ilerliyor. İkinci öncelik olabilir.

Machine Learning, genel kültür. Bu alanda ilerlemesen de faydası olur gibi

Design Patterns, teoride akla yatıyor ama pratikte yazılım böyle işlemiyor, problem o. Benzer şekilde "x pattern" hafta hafta ilerlemesi ilgimi çekmedi.

- "Design patterns" üzerine r*ddit'te yazılanları okuyabilirsiniz. Ayrıca video: https://www.youtube.com/shorts/WCwD_1Qm218

Otomata güzeldir, keyiflidir, bizde zorunludur. Açık söyleyeyim işime yaramıyor ama öğrenmiş olmak güzel.

+ Data Intensive Applications, birçok yerde önerildiğini gördüm (kitabı özellikle). Syllabus da fena durmuyor, alınabilir.

+ Wireless and Mobile Networks, önceliğim olmaz. Seçmeli ders sınırı (7?) olmasa düşünürdüm...

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

kanka ybs dersini ben alıyorum şu an. bilişim sistemlerinin temelleri diye sözel bir ders.

açık ara şu anki en zor dersim bu. ilk girdiğimde bedavadan A dersi demiştim. Ama öyle değilmiş. 250-300 sayfalık kısımdan sorumluyuz, oku ezberle de işe yaramıyor, ezber hiçbir şey sormadı sınavda. Yorumlamak gerekiyor fakat okuyup anlamadıysan ve konuları bilmiyorsan yapamıyorsun.

dün vizesi vardı sağlam çalıştım 70-80 bekliyorum anca.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, bizdeki sisteme göre 4 lablı 3 de labsız seçmeli almam lazım, üstte yazdığım 4'ü lablı olanlar, labsızlarda çok seçenek yok ama design patternsı sektörde işe yarar diye düşünmüştüm yaramazsa almam kendim öğrenirim

Onun yerine algoritma analizi dersleri falan var da o bana aşırı soyut gelir, belki biyoinformatik ya da blokchain alınabilir.

Otomatayı nedense çok tavsiye ediyorlar. Gömülüyü çok az alıyorlar, MLyi ise herkes alıyor, geriye de computer graphics ve 1 2 ders kalıyor zaten.

• 80 çok iyi bu arada eğer ortalama 70 falan değilse

Image Processing yazmayı unutmuşum, açıliyor ise tavsiye ederim.

İlk quiz 95 aldım ortalama 45 idi

bunda da ortalama 30-40 olur

gıcık bi ders ama sektör ve kurumsal hayat anlamında çok şey öğrendim. Bizim bölüm başkanı veriyor, sohbet havasında geçiyor. He seçmeli olarak almazdım ama.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Açılıyor ama hiç ısınamadım kendisine

İlk pa bununla ilgiliydi yok matrismiş Gauss filtresiymiş uğraştırıcı  

• Gömülü işi low-level coding seviyorsan çok eğlenceli. Webci falan olmayı düşünüyorsan anlamsız olur ama.

• shalian14 kullanıcısına yanıt

Yani aslında Web/mobil aşinalığım var, özellikle stajda öne çıkmak için buraya bakıyorum (ya da ileride cepte bir alan daha olur) ama asıl ilerleyeceğim alan muhtemelen bu seçmeliler üzerine olur. Networkü ilk giriş derslerinden hoşuma gitmişti layer falan filan da tabi bölümlerde genelde bu alanlarla ilgilenen pek öğrenci denk gelmedim pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 3 Kasım 2024; 14:4:37 >
  • Up

network backend olmuyor muydu

• Hayır bu network bitlerin hatasız bir şekilde cihazdan cihaza taşınmasıyla başlayan sonra TCP/IP konuları, DNS'in ne olduğu, WiFi'nin nasıl çalıştığı, gelen mesajın cihazın hangi birimine gideceğinin karar verilmesi, birbirine bağlı nodeların nasıl bilgi alışverişinde bulunduğu gibi alanları katman katman inceleyen bir ders, bilgisayar mimarisiyle de ilgili önceden araştırdığım kadarıyla.

Tabi bildiğimiz sunucuya veri gönderme vs gibi muhabbetler de networkle alakalı ama bu gibi derslerde en temelden başlanır ve gerçekten her yönüyle bir bilgisayar yapabilecek seviyeye ulaştırır, bu da benim amaçlarından biri. (EE tarafından bahsetmiyorum benim de ilgimi çekmiyor işin fiziği vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 3 Kasım 2024; 19:30:12 >
  • Tabi ben plan yapıyorum da derslerin ne zaman açılacağı açıldı mı kontenjan anında dolacak mı vs çok faktör var, ama sanırım bu taslakta ilerleyecem
  • Secure Programming yanında 2 security dersi daha var hepsini alsam kota doldu zaten xd
  • Uplayayım gören falan olur
  • Galiba backendi yan özellik, low level işleri de asıl alanım olarak seçecem, high level olan ve görsellik içeren hiçbir şey hoşuma gitmiyor, en sona da ML yaparsam bence güzel olur, teknik ünilerde zorunlu olan dersler bizde pek tercih edilmiyor olsa da denemeye değer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.