Şimdi Ara

Sedan Tipi Araçlarda Neden Arka Silecek Yok ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracin arka tarafinda olusan hava akimi yuksek hizlarda araca dogru oluyor. Lastiklerden havalanan camur bu hava akimi ile arka cama yapisiyor hb, SUV, sw, mpv kasalarda. Sedanda ise bu camur bagaj kapaginin arkasina yapisiyor.

Mesela cabrio araclarda ruzgar hep onden gelir saniriz ama aslinda aracin olusturdugu turbulans yuzunden arkadan hava girer kabine. O yuzden ruzgar kesiciler arkaya takilir ve boylece kabinde ruzgarsiz yolculuk yapilabilir.

• Arka cam açısından olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı Fiat Tempra ve Peugeot 306 sedan modellerinde de arkada silecek oluyordu. Onun amacını çözemedim pek
  • 1- HB , SW ve liftback araclarda arka silecek mekanigi bagaj kapagina monte edilmesinde sorun yasanmiyor, sedan modelinde
    tahminimce bu konuda yer sorunu var.

2. Sedan tipi araclarda tipi bozuyor

3 . sonuc olarak gerek duyulmuyor, bence
  • sedanlarda inanılmaz komik bir görüntü verir
  • Diyosuuuunnnn...

edit: hatchbacklerde arka tekerler tampona daha yakın olduğu için arka cama kadar su sıçratır...
     Sedan Tipi Araçlarda Neden Arka Silecek Yok ?
  • Sedan Lancer'da silecek vardı diye hatırlıyorum
  • efk0 kullanıcısına yanıt
    o olurda millet ralli yapalım derse arka camda dursun diye takmışlardır
  • HB araçlarda yağmurlu günlerde çamur cama kadar çıkabiliyor ama sedan araçlarda en fazla stop lambalarına geliyor. Ama anlamadığım bir nokta var çamur olmadığını farz edersek HB arabaların camından yağmur suyu rahatlıkla kayıp gidebiliyor ama sedan araçlarda cama asılı kalarak görüşü engelleyebiliyor
  • Tempra

• Basitçe bunun sebebinin yerçekimi olduğunu düşünüyorum, HB araçlarda cam dike yakın konumda ilken Sedan araçlarda 45 derece gibi yatay açıyla bulunuyor. Bu sebepten suyun camda asılı kaldığını düşünüyorum.
  • efk0 kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük ihtimalle öyle ama benim anlamlandıramadığım konu tam olarak o değildi Çamuru hesaba katmazsak HB arabalarda su damlalarının akması kolay ama bu sedan araçlarda zor benim merak ettiğim neden bunu düşünerek sedan araçlara da cam silecegikoymadiklar j

• Her sene geleneksel olarak burada konusu açılsın diye .
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Her sene geleneksel olarak burada konusu açılsın diye .

daha dur hocam. tatil zamanı geldiğinde ''şuraya gideceğim, şu uzun yola çıkacağım, güneşten nasıl koruruz aracımızı, yaz lastiği tavsiyesi '' gibi onlarca konu bizi bekliyor. hiç olmazsa güncel bilgiler varsa paylaşılması güzel
  • Peugeot 306 Platinum Sedanda vardi ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DNZ_84

Peugeot 306 Platinum Sedanda vardi ;)

Sedan Tipi Araçlarda Neden Arka Silecek Yok ?
  • SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Kaldi ki, kendime ait arabalarin cogu hatchback-liftback ve station du.

Babamin Astra Sedanini yagmurlu bir gunde surerken arka silecegin ne buyuk bi nimet oldugunu anlamistim ;)

Reziztans da bi yere kadar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de arkadaşların dediği gibi tamamen hava akımıyla alakalı. Çünkü mesela bizim megane2 sedan araçta çok yağmurda bile yolda normal hızlarda giderken ön camda silecekler tam hızla çalışıyor fakat arka camda 1 damla bile su olmadığı oluyor.
  • sedanda arka camda silecek niye yok? çünkü gerek yok.

biraz araç sürerken kendinizi geliştirmeye çabalayın. sağ sol aynaları daha çok kullanın. iç dikiz aynası olmadan da güvenli araç kullanılabilir. sağ sol aynaları aktif olarak kullanmaya alışmamış olursan geri geri parkında iyi olmaz. ben bu grupta düzgün park edemeyenlere iç dikiz aynacılar diyorum.

kamyon, tır, otobüs kullananların iç dikiz aynasından yolu görme şansları var mı? YOK. trafikte gitmiyorlar mı? GİDİYORLAR araçlarını park etmiyorlar mı? EDİYORLAR.

sedanda arkada çamur gelmeyen cam var birde silecek istiyorlar.

hadi sedanlarada silecek koydular, iç dikiz aynacılar arkayı üçleyip ortaya uzun boylu birisi denk geldiğinde görüntünüz kapandığında ne yapacaksınız? arka sileceği mi çalıştıracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TK-66 -- 12 Nisan 2014; 17:59:53 >

• Çünkü arkada türbülansımsı hava akımı oluşup damlacıkları cama yapıştırmıyor. Bu sebeple sedan veya arkası küt olmayan araçların son hızı da yüksektir kesik tarzda olan kasalarına göre.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.