Şimdi Ara

Sedan Tipi Araçlarda Neden Arka Silecek Yok ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya da hathcback araçlarda neden arka silecek var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• özetle hava akımı diyebiliriz.

özellikle aracın altından geçen. Hatchback bir araca bakın arka bagaj kapağı ve cam komple çamurludur, aynı şartlarda yol yapmış sedana bakarsanız arka stoplar ve bagaj kapağıyla kurtardığını görürsünüz. dolayısıyla Hatchback araca arka silecek tam bir ihtiyaçtır. ( arkası düz tüm araçları bu sınıfa sokabiliriz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 11 Nisan 2014; 10:04:11 >
  • valla benim mondeoda sabahları arka camda buğu oluyor, rezistansı açıyorum ama geç çözüyor, ben işe varana kadar dış dikiz aynasından idare ediyorum

• Cok mantikli tesekkurler. bir de yari sedan diyebilecegimiz araclar var mesela Laguna. Onda da arka silecek olmasi ayni mantikla dusunursek ;bagaj cikintisinin, hava akimini aractan uzaklastirmak icin yetersiz kaliyor olmasindandir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

valla benim mondeoda sabahları arka camda buğu oluyor, rezistansı açıyorum ama geç çözüyor, ben işe varana kadar dış dikiz aynasından idare ediyorum

Sadece arka camda bugu oluyorsa aklima arka tarafta islak bir bez koyuyorsunuz sorusunu geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Cok mantikli tesekkurler. bir de yari sedan diyebilecegimiz araclar var mesela Laguna. Onda da arka silecek olmasi ayni mantikla dusunursek ;bagaj cikintisinin, hava akimini aractan uzaklastirmak icin yetersiz kaliyor olmasindandir.

Laguna sedan degil liftback kasadir. Octaviada keza oylesir bu kasalardada arka silecek vardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Cok mantikli tesekkurler. bir de yari sedan diyebilecegimiz araclar var mesela Laguna. Onda da arka silecek olmasi ayni mantikla dusunursek ;bagaj cikintisinin, hava akimini aractan uzaklastirmak icin yetersiz kaliyor olmasindandir.

Laguna sedan degil liftback kasadir. Octaviada keza oylesir bu kasalardada arka silecek vardir.

Tesekkurler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Tesekkurler.

Alıntıları Göster
    HB araçların arka tekerleri kuyruk olmadığından yerdeki ıslaklığı kaldırıp cama atıyor bu yüzden silecek şart

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

HB araçların arka tekerleri kuyruk olmadığından yerdeki ıslaklığı kaldırıp cama atıyor bu yüzden silecek şart

Alıntıları Göster
    Bana göre; Sadece HB lere değil, NB lere de silecek şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 11 Nisan 2014; 11:29:31 >
  • Sedan kasa değil liftback kasa yeni kasalarda pek yok astra laguna da vardi bildigim yeni kasa mondeo da var

• Sedan kasa değil liftback kasa yeni kasalarda pek yok astra laguna da vardi bildigim yeni kasa mondeo da var

• quote:

Orijinalden alıntı: highgen

Sedan kasa değil liftback kasa yeni kasalarda pek yok astra laguna da vardi bildigim yeni kasa mondeo da var
    Bana göre sedan araçlardada arka camda silicek olmalıdır. Yağmurlu havalarda resmen yağmur damlalarından arkayı göremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Bana göre sedan araçlardada arka camda silicek olmalıdır. Yağmurlu havalarda resmen yağmur damlalarından arkayı göremiyorum

Alıntıları Göster
    1 Hb kiralayın yağmurlu günde ve Şile yolunu kullanın

Cevabı kendiniz uygulamalı gözlemli bulacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

1 Hb kiralayın yağmurlu günde ve Şile yolunu kullanın

Cevabı kendiniz uygulamalı gözlemli bulacaksınız

Aracim zaten hb kasa. Jazz var bende. Gerekli tabiki ama sedan araclar da arka camda toz camur biriktiriyor hb kadar olmasa da.

• SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Hatcback'lerin dizaynı ve aerodinamik yapısından ötürü aracın arkasında kuvvetli hava girdabı oluşur bundan sebep arka cam dahil arka taraf çok çabuk kirlenir sedanlara göre. İşte hatcbacklerin silecekli olması arka camlarının bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Hatcback'lerin dizaynı ve aerodinamik yapısından ötürü aracın arkasında kuvvetli hava girdabı oluşur bundan sebep arka cam dahil arka taraf çok çabuk kirlenir sedanlara göre. İşte hatcbacklerin silecekli olması arka camlarının bu yüzden.
    yağmur damlası hiç bir şey
    yağmur yağsın , yerler ıslansın , yağmur dursun , üste bi de güneş açarsa
    hb , mpv , hafif ticari araçların hepsinin arka camı çamurdan görünmez
    sedanlar da böyle bir sıkıntı yoktur

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/553942_10202384118062123_1537955445_n.jpg

bu da benim araç
    arka sileceğin mantığı budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 11 Nisan 2014; 14:26:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

yağmur damlası hiç bir şey
    yağmur yağsın , yerler ıslansın , yağmur dursun , üste bi de güneş açarsa
    hb , mpv , hafif ticari araçların hepsinin arka camı çamurdan görünmez
    sedanlar da böyle bir sıkıntı yoktur

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/553942_10202384118062123_1537955445_n.jpg

bu da benim araç
    arka sileceğin mantığı budur

Alıntıları Göster
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 11 Nisan 2014; 14:26:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Arabayı uzatırken ki maliyetin bir kısmını oradan kurtarıyor heralde çakallar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Arabayı uzatırken ki maliyetin bir kısmını oradan kurtarıyor heralde çakallar :)

Alıntıları Göster
    bende cmax var yağmurlu havalarda arkası çok kirlenir mesela.
  • Anladigim kadari ile otomobil ureticileri on camlar harici camda yagmur damlasi kalmasini umursamiyor. Hb arabada arka cam camur olmuyor olsa hb arabaya da silecek koymazlardi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.