Şimdi Ara

Sedan Tipi Araçlarda Neden Arka Silecek Yok ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiesta ve Megane 2 HB araç var Eşimin ve benim her ikisinde de arka silgi kullanmıyorum yan aynalar zaten yeterli oluyor. Kaldı ki iş yerimde kapalı kasa Connect kullanıyorum onda arka cam da yok. Sanırım alışmışım buna. Fakat HB araçta da silecek yakışıyor.

Sedan Tipi Araçlarda Neden Arka Silecek Yok ?
  • hb'lerin arkası düz olduğu için çabuk kirlenmesinden dolayı daha fazla pislenir diyorsunuz eyvallah anladım da peki notchback arabaların neden sileceği var ?
  • Eski aracım sedandı hiç ihtiyaç duymadım sileceğe,şimdi kullandığım araç liftback.Yağmurlu havalarda arka taraf yoldaki tozla batıyor yinede kullanmıyorum arka sileceği.Yan aynalar yeterli sürüş anında,park ederkende aynalar iş görüyor park sensörü varsa arkaya bakmaya gerek kalmıyor.Zaten aracın arkası yüksek bi haltı göremem aynadan arkaya baksamda.Kocaman bi sileceği var güzel gösteriyo sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: IORI

Fiesta ve Megane 2 HB araç var Eşimin ve benim her ikisinde de arka silgi kullanmıyorum yan aynalar zaten yeterli oluyor. Kaldı ki iş yerimde kapalı kasa Connect kullanıyorum onda arka cam da yok. Sanırım alışmışım buna. Fakat HB araçta da silecek yakışıyor.

tam benim bahsettiğim konuya örnek olmuş. işte 10 numara sürücü. her türlü binek aracı çok rahat kullanırsın hocam.

bu arada fotoğraf araç boyutları için kaynak gösterilebilecek fotoğraf olmuş. açıda güzelmiş.

B ve C sınıfı araçların boyut farkı.

• Yine de Fiesta fiyatta en az 10.000 TL fark atıyor Megan'a ama cam tavanı hiç bir şeye değişmem.
  • IORI kullanıcısına yanıt
    fiestanın özellikle 2. elde sağlam bir pazarı var. fiyatlar arz taleple oluşuyor. B sınıfı araçların genelinin 2. el fiyatları yüksek zaten.

bende fotoğraf açınızı ve yüksekliğini çok beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 12 Nisan 2014; 18:38:07 >
  • Bu da Sedan ve HB emsal bir resim olsun
  • Son arka silecekli sedan tempraydi herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fk 1000

sedanda arka camda silecek niye yok? çünkü gerek yok.

biraz araç sürerken kendinizi geliştirmeye çabalayın. sağ sol aynaları daha çok kullanın. iç dikiz aynası olmadan da güvenli araç kullanılabilir. sağ sol aynaları aktif olarak kullanmaya alışmamış olursan geri geri parkında iyi olmaz. ben bu grupta düzgün park edemeyenlere iç dikiz aynacılar diyorum.

kamyon, tır, otobüs kullananların iç dikiz aynasından yolu görme şansları var mı? YOK. trafikte gitmiyorlar mı? GİDİYORLAR araçlarını park etmiyorlar mı? EDİYORLAR.

sedanda arkada çamur gelmeyen cam var birde silecek istiyorlar.

hadi sedanlarada silecek koydular, iç dikiz aynacılar arkayı üçleyip ortaya uzun boylu birisi denk geldiğinde görüntünüz kapandığında ne yapacaksınız? arka sileceği mi çalıştıracaksınız.

Tesekkurler. Fakat sedan aracta niye yok diye sordugum gibi , hb aracta niye var diye de sordum . Bu konu basligimdan cikaracaginiz sey cok usta soforlugum de olabilirdi. Cünkü hb aracta neden var diye de sormustum cunku. Ama millete soforluk dersi vermek isteme modasina kaptirmissin kendini hocam sanki
    Kaldi ki sedan aracta silecek olmasini isteyen birisinin soforlugunu sorgulamaya kalkmakta ne demek. Senin mantiginla dusunursek o zaman senin aracta 3 harfli hicbir guvenlik ekipmani yok. cunku olmasi demek senin cok acemi sofor oldugunu gosteriyor demek. Hic usta soforun aracinda esp olur mu . Usta dedigin virajin azami hizini hesaplar da oyle girer viraja. Hic usta soforun aracinda yokus kalkis destegi olur mu. Usta sofor 40 derece yokusta yarim debriyajla kaldirir arabayi vs vs vs
    Demem o ki sedanlarda silecek isteyen arkadaslar gorus genisligi ve 360 deece aracin her tarafini her kosulda gorebilmek amaciyla buraz da konfora yonelik istiyorlar. Ustalikla acemilikle bi alakasi yok. byrada yazanlarin icinde de tır soforu oldugunu zannetmiyorum ki o bi meslek. biz burada keyifle kullanmak istedigimiz araclarimiz hakkinda

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

Orijinalden alıntı: fk 1000

sedanda arka camda silecek niye yok? çünkü gerek yok.

biraz araç sürerken kendinizi geliştirmeye çabalayın. sağ sol aynaları daha çok kullanın. iç dikiz aynası olmadan da güvenli araç kullanılabilir. sağ sol aynaları aktif olarak kullanmaya alışmamış olursan geri geri parkında iyi olmaz. ben bu grupta düzgün park edemeyenlere iç dikiz aynacılar diyorum.

kamyon, tır, otobüs kullananların iç dikiz aynasından yolu görme şansları var mı? YOK. trafikte gitmiyorlar mı? GİDİYORLAR araçlarını park etmiyorlar mı? EDİYORLAR.

sedanda arkada çamur gelmeyen cam var birde silecek istiyorlar.

hadi sedanlarada silecek koydular, iç dikiz aynacılar arkayı üçleyip ortaya uzun boylu birisi denk geldiğinde görüntünüz kapandığında ne yapacaksınız? arka sileceği mi çalıştıracaksınız.

Tesekkurler. Fakat sedan aracta niye yok diye sordugum gibi , hb aracta niye var diye de sordum . Bu konu basligimdan cikaracaginiz sey cok usta soforlugum de olabilirdi. Cünkü hb aracta neden var diye de sormustum cunku. Ama millete soforluk dersi vermek isteme modasina kaptirmissin kendini hocam sanki
    Kaldi ki sedan aracta silecek olmasini isteyen birisinin soforlugunu sorgulamaya kalkmakta ne demek. Senin mantiginla dusunursek o zaman senin aracta 3 harfli hicbir guvenlik ekipmani yok. cunku olmasi demek senin cok acemi sofor oldugunu gosteriyor demek. Hic usta soforun aracinda esp olur mu . Usta dedigin virajin azami hizini hesaplar da oyle girer viraja. Hic usta soforun aracinda yokus kalkis destegi olur mu. Usta sofor 40 derece yokusta yarim debriyajla kaldirir arabayi vs vs vs
    Demem o ki sedanlarda silecek isteyen arkadaslar gorus genisligi ve 360 deece aracin her tarafini her kosulda gorebilmek amaciyla buraz da konfora yonelik istiyorlar. Ustalikla acemilikle bi alakasi yok. byrada yazanlarin icinde de tır soforu oldugunu zannetmiyorum ki o bi meslek. biz burada keyifle kullanmak istedigimiz araclarimiz hakkinda

iç dikiz aynasına bağımlı araç sürmeye çalışan birçok sürücünün varlığından bahsettim. bunlarda genelde daha acemi oluyorlar bu bir gerçek. evet bu insanlara birilerinin şöförlük dersi vermesi lazım. çünkü durmadan park ederken başkalarının arabalarına sürterek zarar veriyorlar. trafikte birilerinin önüne kırıyorlar. bu tespitlerimi üzerine alıyorsan da kendi tercihin.

sadece sedanı sormadım diyorsun. Hb de neden var diyorsun. cevabı belli soruyu neden soruyorsun peki?

bu güne kadar hiç mi arka camı çamur olmuş hb arabayı dışarıdan görmedin ?

madem görmedin bilmiyorsun o zaman söyleyeyim cevap ÇAMUR.

son olarak, araç tasarlayanların çoğunluğu seninde dediğin gibi birçok teknolojik güvenlik ekipmanı koyarken, sedan arabada arka cama dandik bir silecek koymayı akıl edememişler. demek ki kafaları senin ki kadar çalışmıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TK-66 -- 13 Nisan 2014; 5:54:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam büyük ihtimalle öyle ama benim anlamlandıramadığım konu tam olarak o değildi Çamuru hesaba katmazsak HB arabalarda su damlalarının akması kolay ama bu sedan araçlarda zor benim merak ettiğim neden bunu düşünerek sedan araçlara da cam silecegikoymadiklar j

Arac dururken evet haklisiniz ama giderken durum tam tersi.
    Arac giderken tam tersi. Sedan arabada ruzgar ile su kayar gider ve giderken arka cama su damlasi dusmez.
    Hb de ise giderke ruzgar sularin asagi kaymasini onler ve ayrica yoldan kalkan sular/camurlarda cama gelir.

Onemli olan hareket halindeki durum oldugu icin

• Arkadasim sen beni hic anlamamissin. Bi insanin sedan aracinda da arka cami yagmur oldugunda silecegini calistirip daha genis gorus acisiyla ozellikle uzun yolda arka tarafini gormek istemesi cok mu anormal bir durum ki. ki ben merwk konus diye acmisken bi cok arkadas sedan oldugu halde arka silecek olan arac rsimleri koymuslar . Git o narkalara dava ac o zaman nasil boyle bir hata yaparsiniz diye tek biz degil o markalar da akil etmisler demek ki. ki tercih meselesi olmus durumda .

• Maliyetten kaçmak olabilir. Üreticiye fazladan bir silecek kolu ve süpürgesi, silecek motoru, fıskiye ve hortumu, kablo, çalıştırma kolu vb. maliyet ve çarpı üretilen onbinlerce araç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 14 Nisan 2014; 10:09:50 >
  • egzos çıkışı,
    sedan araçlarda arka cama uzak,
    hb veya nb yada liftback araçlarda arka cama yakındır.
    bu nedenle sedanların kirlenme olasılığı daha az, diğerlerini daha fazla olabilir.
    silecek ihtiyacıda buna istinaden oluşmuştur.
  • Hem sedan,hem de arka camında silecek olan araç örneğine Tempra der giderim

• quote:

Orijinalden alıntı: laptop arası köfte

Hem sedan,hem de arka camında silecek olan araç örneğine Tempra der giderim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.