arkadaşlar bundan yaklaşık 7 ay kadar evvel iki tane 200 Gb seagate ST3200827AS almıştım... Bunları ilk aldığımda inanılmaz sessiz çalışıyorlardı.. Neyse bir iki ay sonra bunlardan biri kamyon gibi çalışmaya başladı... aldım götürdüm garantiden değişti... neyse yine bir kaç ay sonra kamyon gibi çalışmaya başladı.. bu sefer ikisi birden ... bende geçen hafta bir tanesini zar zot boşaltıp dvdler ipodlar vs.. götürdüm.. iade aldılar ve yerine üstüne para veriip seagate 400 gb ST3400620AS model hdd aldım.. geldim eve arkasındaki jumperı çıkarttım sata 2 kullandığım için.. taktım makineye.. öbür hdd deki verileri buna attım... ikiye bölüp c ye windowsu kurdum... şimdi buda kamyon gibi çalışmaya başladı...
şimdi benim sorum bu hdd ler neden ilk aldığımda çıt çıkarmadan çalışırken sonradan gürül gürül çalışıyordar ?? iikinci sorum bu bir problemmidir?? birde bu kafa atmak ne demektir...
biraz uzun oldu ama yardım ederseniz sevinirim..
Bendeki 320 gb WD de ilk aldığıda ses düzeyi normal iken doldurdukça ses artmakta, bunu sebebi hdd doldukça okuyucu kafanın bilgilere erişmek için daha çok hareket etmesi gerektiğidir.
Boş zamanlarınızda hdd birleştirme yapmanız biraz olsun fark ettirecektir, çünkü hdd de rastgele yayılmış olan dosyalar, defragmantasyon yapılmadığı sürece okuyucu kafanın bu yayılmış dosyalaın bulunduğu alanlara erişimi için daha çok hareket etmesini sağlamaktadır.
Diski doldurdukca ses artar.Dosyalarını sakladıgın diskle ayrı windows-oyunları kurdugun disk ayrı olursa ses yapmaz fazla.
sesin çıkması normal bir şey yani ?? peki kafa atma denilen olay nedir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme