Resmimizi açıyoruz . isterseniz buyutec yardımıyla büyütebilirsiniz.
daha sonra resmimizi kesme aracı ile yada silgi sihirbazı ( ben türkçe isimlerini yazıyorum ) siliyoruz. ( kenarlarını )
şimdi burdan sonrasını iyi okuyun . boyutları aynı mesela 75 x 75 yada 125 x 125 sayılar farketmez ama yeterki aynı olsun rakamlar .
bunları pixel değeri ile açıyoruz arka plan olmasın yani şeffaf olsun ( hani su gri ve beyaz kareler oluyo ya ole arkaplanı acınız :D )
şimdi şeffaf olan arka planımızı siyaha getirip kestiğimiz resmimizi buraya ekliyoruz.
buraya kadar geldiyseniz şimdi ekran goruntusune iyi bakın bendeki turkce ama olsun yinede anlıcaksınız
burada Katmanlar Kanallar Yollar 3 seçenek goruceksınız bu sizde ingilizce olabilir . burdan Kanallar Yani Channels olanı seçiyorsunuz
şimdi Burada Karşımıza yeni bi alan açılıcak . ve
ben türkçe ve ingilizce anlamlarını yazıorum
RGB - RGB Kırmızı - Red Yeşil - Green Mavi - Blue
burada Yeşil - Green Olanı Şeçiyoruz. şimdi biz bu layerı kopyalıcaz onu da soyle yapıyoruz
Sag tıklayıp Kanalı Çoğalt yada Dupliacate Layer Seçeneğine tıklyıoruz.
İsmini Alpha 1 Die Kaydedin Farketmez ama boyle yaparsanız daha akılda kalır
şimdi son aşamaları yaklaştık
Sadece Sembolumuzu ( Siyah olan arka Planı değil ) Beyaz renge boyuoruz . evet beyaza hemde heryerini .
merak etmeyin hersey yolunda . şimdi bunu Targa olarak kaydediyoruz. ( .tga uzantısı )
şimdi dosyamızı fazla kurcalamayalım son yapamız gerek bişey var
Bilgisayarım > Araçlar > Klasör Seçenekleri > Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle bu seçeneği kaldırıyoruz.
ve resmimizi .bmp olarak kaydederek symbol_us klasorunun içine symbol.bmp bu kısmı tam olarak hatırlamıorum ama g3 clanı olan herkes bilir .D
buraya kopyaladıktan sonra 5m vererek yeni bi seffaf sembolumuz olucaktır.
anlamayanlar ıcın video anlatımda ekledim
ve bunun uzerine yok ben ugrarsamam yada ben yapamam dıosanz resminizi buraya koyun ben seve seve yaparım repi esirgemeiyn
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
paylasim icin te$ekkurler.. videolu anlatim icin koydugunuz dosyayi sildim..exe paylasimlari forum kullanicilarimizin guvenligi nedeniyle yasaktir..video nuzu youtube gibi aninda seyrededilebilcek paylasim portallarina koyabilirsiniz.
kafan iyiydi bunu yazarken sanırım birader. ,Başlıkta çok geniş anlatım dyorsun içeriğe geçince Kabaca anlatacağım diye başlıyorsun :D
Arkadaş açmış ben de ekleyeyim yaptığınız sembolün görünmesini istediğiniz kısmı alfa channel olarak ayarlarken mask yapmanız daha kısa bir çözüm yoludur.