sn. signore ve sn. de-ka ilginize teşekkür ederim, evde genelde sd yayın izlenece ben ağırlıklı olarak filim izlemeyi severim ve pch a-110 ile filim izliyorum metre ile ölçtüm izleme mesafesi 2 -2.5 mt bu bazen azlabiliyor ama hanımda daha küçük ekranlısı yok mu diyor valla iki arada bir derede kaldım şu anda hayal kırıklığıda yaşamak istemiyorum bakalım hayırlısı ne ise o olsun. iyi günler...
Ben Lcd Tv'mi ağırlıklı olarak HD görüntüler izlemek için kullanıyorum ve yaklaşık 2,5 metre mesafeden 46" kullanmama rağmen, hala acaba 52" mi alsaydım diyorum. Genelde kullanıcılar kısa sürede ekran büyüklüğüne alışıp, daha büyük ekran arayışına giriyorlar. Tabi ki keyif ve tercih sizin, ancak benim oyum yine 42" Plazma Tv'ye.
sn.signore ilginize teşekkür ederim . son mesajınızdan sonra kararım plazma oldu,yardımlarınız için teşekkür ederim. herkese iyi günler...
elbette plazma olmalı,özellikle SD yayınlarda plazma açık ara önde.
ben 800hd ile kullanıyorum ama görüntüler farklı farklı astrada aldığım görüntüyü hiçbir uyduda alamıyorum mesela. Kanald nin hd si berbat hdsmart iyi ama ben yinede 800hd denmidir yoksa plazmadan mı pek memnun kalmadım bu cihazı satıp full hd lcd almayı istiyorum acaba takas edecek mağazalar yokmudur?
hdsmart da görüntü iyiyse 800hd nin yapısından kaynaklanan bir sorundur,ben mağazaların takas yapacağını zannetmiyorum,ayrıca yayınlar hd ready olduğu için full hd de daha iyi bir sonuç alınacağını zannetmiyorum,bu yayınlarla hd ready ler bence daha başarılıdır.
arkadaşlar şuan tamir/değişim ne yönde oluyor, benim plazmanın sol tarafından ortalarına yakın bir yerden kimi zaman siyah bazen flu renkli görünen dik bir çizgi indi, garantinin bitmesine yakın bir zamanda mı değiştirsem, bitmesine 6 ay kadar var, ama tv 1 yıldır kullanılmaktaydı, yani tv 1 yılda cortladı...
en son benim cihaz da sağ taraftan diklemesine aşağı doğru çizgi olştu demiştim bemim çihaz yenisi ilşe değişecek bu gün aradım müşteri hizmetlerini 15 gün içerisinde değişim gerçekleşecek dedi. bulnduğunuz şehirde ki servis ile değilde müşteri hizmetlerini aramak daha mantıklı,beni biraz salladılar ne dersen de çere olmuyor ama müşteri hizmetleri nin söylemesi daha farklı oluyor demekki, birde garantiniz az kalmış beklemeyin o kadar... iyi günler....
herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. benim arızalı olan seg plazma nın yerine vestel 42pf6011 ful hd lcd tv geldi usb li olanında plazmaların üretimi olmadığından dediler,. yapacak bir şey yok kabul ettik şimdi benim sormak istediğim hd çıkışlı bı uydu alıcısı alsam görüntüde bir değişme olurmu biraz fululaşma var ortalama 2metreden izlenecek next 8000 var bende herkese iyi günler...
merhaba herkese i.karadağ adlı üye ile iletişime geçtim sagolsun vaktini ayırarak çok yardımcı oldu benim de seg 106 ekran plazmam var çalıştıgımdan dolayı günde en fazla 4 yada 5 saat çalıştı fazla kullanmadıgım halde garanti kapasamında aldım ürünü fakat geçen gün ekranın sag köşesinde baştan aşağıya bir çizgi meydana geldi siyah bir çizgi hayallerim suya düştü.. moralim bozuldu müşteri hizmetlerin aradım bugun gelicekler alıcaklar üye arkadasla konustum parça bulunmuyormuş muadili bir tv veriyorlar... neden olabilir sizce o çizgi?... daha 1.5 senede böyle olduysa ilerde garanti bitince ne yaparım.??
izliyorum tv yi gözüm oraya takılıyor hep..umarım vestel bu olayın arkasında durur.....
vestel servisi 13:00 de geldiler yerine 55 lcd ekran tv getirdiler izlemek için..bugun verdim bakalım ne zaman geri gelecek bana...
değişim onaylandı 15 gün içersinde olucak inşaLLah..bakalım ne yollıycaklar aynısından dediler seg 106 ama üretimi yok diyorlar...
sonuç çıkmadı mı?
quote:
Orijinalden alıntı: de-ka
sonuç çıkmadı mı?
merhaba de ka sonuç değişim olucak dediler ve plazma yerine i karadağ forum üyesinin sorunu gibi banada 42pf 7000 serisimi bişey dediler daha getirmediler.. fullhd usb dediler sehir dısında oldugum için..kurulmadı serviste bekliyor.. sizlerden yorum alıcam kurulduktan sonra yarın kurdurucam allah nasip ederse...
quote:
sonuç çıkmadı mı?
herkese merhabalar; geçenlerde forumda bu bölümde bahsettiğim gibi arızalı seg marka 106 plazmam panel arızasından dolayı vestel servisi tarafından değiştirildi.yerine plazma üretimi olmadıgı için.bana http://www.vestel.com/tuketici_elektronigi/televizyon/lcd_televizyonlar/42pf7014_42_lcd_tv marka televizyonu yolladılar mantık olarak bana yollanan televizyon aldıgım televisyondan daha pahalı bir sorum olucak lcd de panelinde 100hz yayın diyor.. ama benimki servisin gelip ayar yapmasına ragmen görüntü 50hz olarak gösteriyor..kullanım kitapçıgıındada diyorki.. movie sense özelligini açarsanız 100hz e gecersiniz diyor denedim movie sense özelligi en yüksekte yaptım ama olmadı 50hz diyor.. servisteki arkadaş sordugumda. bana söyle dedi abi hd yayın alamadıgıın için.. 50 hz gözüküyor.. ama yayın kalitesi olarak 100hz alıyorsun dedi ama pek tatmin olmadı.. acaba 50hz geçişinden 100 hz geçişinde bir problemmi var? görüntüler çok net sanki bir filmde mesela lost dizisinde sanki insanlar yanımda oynuyorlar. nerde çelişki yaşıyorum aslında normal yayın alıpta 100hz ile çalışan tv görmüştüm. o yüzden çelişkideyim.. yardımcı olursanız sevinirim. bu arada ölü piksel çıkmadı panel oynaması yok sadece iç cam birde dış cam varmış dış camı biraz oynuyor esneklik için herhalde.. 100hz yayın alabilmek için yada 50hz den 100hz e geçebilmek için ne yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim? saygılarımla
50 hz, 100hz açıklaması saçma olmuş,diğer tv lerde 50 yi seçince 50,100 seçince 100 oluyor ve görüntü fark ediyor.
quote:
50 hz, 100hz açıklaması saçma olmuş,diğer tv lerde 50 yi seçince 50,100 seçince 100 oluyor ve görüntü fark ediyor.
sn de-ka bende görüntü gerçekten farkediyor fakat 50hz yazıyor onu ögrendim de-ka senin kaynek 50hz gösteriyor dedi çıkış degeri bu dedi ama senin tv double scan yapıyor 100hz e çıkarıyor dedi.. sence_?
bende şu aralar seg arıyorum nereden bulabilirim ?? vestele güvenim sonsuz daha aldığım lcd tv nin sorgusuz sualsin uzaktan kumandasını değiştirdiler =) birde lcd nin garantisinin bitmesine yakın bir kararma sonucu daha yeni ve üst model verdiler bunları başka markanın yapacağını sanmıyorum helal olsun
quote:
Orijinalden alıntı: serkanertekin
quote:
sn de-ka bende görüntü gerçekten farkediyor fakat 50hz yazıyor onu ögrendim de-ka senin kaynek 50hz gösteriyor dedi çıkış degeri bu dedi ama senin tv double scan yapıyor 100hz e çıkarıyor dedi.. sence_?