Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seg 42" plazmayı kış ayı olduğu için voltaj dalgalanmasına karşı tunçmatik 500 va regülatörle birlikte kullanıyorum. dün akşam odaya girince ısıdan kaynaklanan bi koku farkettim. regülatöre baktım çok ısınmıştı. acaba bu normal mi? regülatör neden ısınır? plazma maksimum 315 watt çekiyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayirs -- 18 Şubat 2009; 11:52:46 >
  • Dün tnsaş'tan SEG 106cm PLAZMA 999Tl 12 taksit ile aldım , Hemen uydy yayınını verdim panele, gerçekten gördüğüm bir çok markalı LCD'den üstündü. Üstelik scart arabirimi ile bağladım. Yorum ve öneride bulunanlara çok teşekkür ederim.
  • arkadaşlar benim plazmada bazı yayınlarda sol üst köşeden dalgalanma yapıyor ara sıra.yumurcak tv atv de falan.problemmi acaba.
  • 106 Plazma'nın SD yayın kalitesini beğendim, ama Xbox 360 ile aldığım görüntü beni pek tatmin etmedi. VGA noktasından bağladım Tv'ye ama LCD monitörde ki kadar iyi değildi. Fİfa 2009 oynadım biraz. Sahne hızlandığında görüntüde bozulmalar oluyordu.

Ayrıca Scart kablosundan reciver bağlantısı yaptığımda kolonlardan vınıltı geliyor. Kablodan olduğunu düşünüp bugün kaliteli bir scart kablosu aldım ama sonuç değişmedi. Baş ağrısı yapan bir ses var. Bu durumda harici bir speakar kullanmak farz olacak gibi..
  • baş ağrısı yapan bir vınlama servis çağırmanız için iyi bir nedendir bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

baş ağrısı yapan bir vınlama servis çağırmanız için iyi bir nedendir bence.

Sorun reciver'da galiba, Başka bir kaynak bağladığımda vınıltı kesiliyor.. Bu plazma ile en verimli görüntü ve ses kalitesi alabileceğim reciver hangisi. İdeal görüntü ve ses için Component yada HDMI çıkışlı reciver almam gerekecek sanırım.

Edit : Şu reciver nasıl sizce : SEOUL HIREMCO X3 : VFD / CA / CI slot / KART OKUYUCU / HDMI ÇIKIŞ /USB PVR UYDU ALICISI TEK ÇANAK SET

HDMI çıkışı var ( max576p)

http://www.hepsiburada.com/seoul-hiremco-x3-vfd-ca-ci-slot-kart-okuyucu-hdmi-cikis-usb-pvr-uydu-alicisi-tek-canak-set/productDetails.aspx?categoryid=155057&productid=evseoulx3&SKU=EVSEOULX3-T#tablnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 21 Şubat 2009; 11:03:19 >

• @OPTİMİST

Vınlama sesi sizin de söylediğiniz gibi receiver'dan (uydu alıcıdan) kaynaklanıyor. Mesela Next uydu alıcıda böyle bir sorun yokken, Dreambox 500s uydu alıcı ile bu tür vınlama sesini ben de duyuyorum farklı televizyonlarda.

Receiver modeli için forumun Receiver Modelleri bölümüne bakmanızı öneririm.

Genel olarak "komponent" çıkış, scart çıkıştan daha iyidir. Burada iki alternatif var :
    1) Receiver'ın doğrudan komponent çıkışı olması (örnek Next Super Plus serisi)
    2) Receiver'ın scart çıkışının komponent (Yuv,YPbPr) sinyal verebilmesi. Bu durumda Scart>Komponent kablo veya dönüştürücü kullanılabilir. (örnek Dreambox 500s)

Tam olarak bu konuşulanlar ile ilgili iki konu var. Okumanızı öneririm :
    - İnceleme : YUV (Component) Çıkışlı Next Uydu Alıcı
    - Uydu Alıcıların Scart Çıkışından Scart > Component Bağlantı Hakkında
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşlar bu arada SEG Lcd ve Plazma sahibi olanlar, HDTV Kullanıcı Listesi'ne kayıt yaptırabilirler mi ?

Listeye dahil edilmek için aşağıdaki konuya mesaj yazarak Tv'nizin modelini belirtmeniz yeterli.

DH İSTATİSTİKLİ HDTV Marka/Model Kullanıcı Listesi (1.317 Kayıt)
    http://forum.donanimhaber.com/m_22940241/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

@OPTİMİST

Vınlama sesi sizin de söylediğiniz gibi receiver'dan (uydu alıcıdan) kaynaklanıyor. Mesela Next uydu alıcıda böyle bir sorun yokken, Dreambox 500s uydu alıcı ile bu tür vınlama sesini ben de duyuyorum farklı televizyonlarda.

Receiver modeli için forumun Receiver Modelleri bölümüne bakmanızı öneririm.

Genel olarak "komponent" çıkış, scart çıkıştan daha iyidir. Burada iki alternatif var :
    1) Receiver'ın doğrudan komponent çıkışı olması (örnek Next Super Plus serisi)
    2) Receiver'ın scart çıkışının komponent (Yuv,YPbPr) sinyal verebilmesi. Bu durumda Scart>Komponent kablo veya dönüştürücü kullanılabilir. (örnek Dreambox 500s)

Tam olarak bu konuşulanlar ile ilgili iki konu var. Okumanızı öneririm :
    - İnceleme : YUV (Component) Çıkışlı Next Uydu Alıcı
    - Uydu Alıcıların Scart Çıkışından Scart > Component Bağlantı Hakkında

Sağol üstad, gerekli yere konu açtım. Arıca Kullanıc listesi için tv modelimi yazdım

• arkadaşlar benim ati redeon 9550 ekran kartım var bir tane prejeksion kablosu buldum çalışıyor
    kablonun uzunluğu yaklaşık olarak 15 metre kadar, ekran kartın dvi çıkışıdan vga çeviricisi ile çıkış yaptım,
    görüntü aldım fakat , görüntüde sağa doğru gölge var ve o kadar net değil , acaba sorun kablodan mı yoksa ben mi yapamadım bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz .yeni alan arkadaşlara panelleri hayırlı olsun , inşallah herkes sorunsuz bir şekilde uzun süre kullanır panellerini.. hayırlı günler.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: i.karadag

arkadaşlar benim ati redeon 9550 ekran kartım var bir tane prejeksion kablosu buldum çalışıyor
    kablonun uzunluğu yaklaşık olarak 15 metre kadar, ekran kartın dvi çıkışıdan vga çeviricisi ile çıkış yaptım,
    görüntü aldım fakat , görüntüde sağa doğru gölge var ve o kadar net değil , acaba sorun kablodan mı yoksa ben mi yapamadım bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz .yeni alan arkadaşlara panelleri hayırlı olsun , inşallah herkes sorunsuz bir şekilde uzun süre kullanır panellerini.. hayırlı günler.....

Bilgisayar çözünürlüğünüz 1024x768 60 hz de ayarlı iken gölgelenme oluyorsa büyük ihtimalle kablonuzdan kaynaklanıyordur. Birde başka bir kabloyla deneyin
  • merhabalar
    benim 106 plasmamla ilgili ufak bi sorunum var özellikle scart la DT veya DVD seyrederken en sag veya sol tarafta goruntu büyüyor sanki büyüteç varmış gibi =)
    yardımcı olursanız sevinirm
  • quote:

Orjinalden alıntı: haydarcan

merhabalar
    benim 106 plasmamla ilgili ufak bi sorunum var özellikle scart la DT veya DVD seyrederken en sag veya sol tarafta goruntu büyüyor sanki büyüteç varmış gibi =)
    yardımcı olursanız sevinirm

goruntu modunu otomatik değil full olarak kullanın.
  • 1 haftadır kullanıyorum sağ üstte "yeni bölüm yazısı altta dizi adı yazıyor sol üstte birkaç kanal logosu izi görüyorum.uydu yu boş bir kanala alınca siyah ekranda karanlıkta görüyorum ve uyuz oluyorum.öyle uzun falanda izlenmiyor tv.burn-in açık ve piksel 5dk ayarlı akşamları ekran silme yapıyorum 30 sn kadar.ama bu plazmaların en kötü özellikleri bu heralde pişman oldum vallah.
  • bu konuda alınacak önlemlerden biriside,yaptıklarının yanısıra -söylendiğine göre- ilk 200 saat bütün değerler(başta kontrast olmak üzere,parlaklık,renk,keskinlik) yarı veya yarının biraz altında izlenmesi öneriliyor.senin bahsettiğin anlattığına göre zannederim geçici iz kalmasıdır,bunun zamanla geçmesi gerekir,ayrıca.böyle durumlarda yaptığın ekran silme-yıkamasını daha uzun süre yapman gerekir diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 28 Şubat 2009; 0:35:56 >
  • vallah 4 gün oldu siyah ekranda sağ üstte carton net kanalı logosu ve yeni bölüm yazısı hafif gözüküyor hala.herşeyi deniyorum ama düzelmedi.bir program en az 3 saat sürüyor.her an kanal değiştircek olmak çok üzücü.lcd lerde bu yok heralda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykut62

vallah 4 gün oldu siyah ekranda sağ üstte carton net kanalı logosu ve yeni bölüm yazısı hafif gözüküyor hala.herşeyi deniyorum ama düzelmedi.bir program en az 3 saat sürüyor.her an kanal değiştircek olmak çok üzücü.lcd lerde bu yok heralda.

menü üzerindeyken 4725 yazıp servis menüsüne girin options seçeneğine gelin burada burn in mode seçeneğini on yapıp menüden çıkın televizyonu kapatın. tekrar açın ama kumandadan hiçbir tuşa basmayın ekran kırmızı yeşil mavi şeklinde sürekli değişecektir 5 dk kadar bu vaziyette bekleyin sonra kumandanın kanal tuşlarından birine basarak işlemi durdurun büyük ihtimalle logo izi silinmiş olacaktır. bu işlemin tv nin sonraki açılışında tekrarlanmaması için ilk başta yaptığınız gibi servis menüsüne girip burn in modu off yapmayı unutmayın.

• sürekli yapıyorum zaten.hatta 20 dk renkler oynuyor.az önce baktığımda çok silik bir şekilde siyah ekranda logo yu görüyorum ve dizi isimlerini.
  • hele şükür 2. ye aldığım plazmayı migrosa iade ettim ve kurtuldum yanık logo derdinden.
  • gözünaydın,dertden kurtulmuşsun.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.