Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim evimde şu an dvd film yok ama alınca bizzat oynatıp tv görüntü resmini buraya koyacağım. tv resimleri zaten yukarıda var. bu arada 2390 a Panasonic PV70F i nerde buldun msaltik söylesene gerçekten merak ettim. Bir de biz 12 ay taksitle aldığımız için senin arada 1000 YTL dediğin fiyatta da 12 taksit vardır tabiiki demi?
  • öncelikle bordo mavi bayrağın güzel olmuş kardeşim. tebrik ederim. ben de dün akşam migrosa gittim arkadaşımın uyarısı üzerine. sen almışsın hayırlı olsun.
    ben istanbuldan bi yerden aldıracam. tam yerini bilmiyorum. bi arkadaş vasıtasıyla ama 2390 olmaz heralde. olursa süper olacak. 2500 seviyelerinde olur. haber bekliyom. ama 2600 olmaz en azından ondan eminim. taksiti de sanırım 10 olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

öncelikle bordo mavi bayrağın güzel olmuş kardeşim. tebrik ederim. ben de dün akşam migrosa gittim arkadaşımın uyarısı üzerine. sen almışsın hayırlı olsun.
    ben istanbuldan bi yerden aldıracam. tam yerini bilmiyorum. bi arkadaş vasıtasıyla ama 2390 olmaz heralde. olursa süper olacak. 2500 seviyelerinde olur. haber bekliyom. ama 2600 olmaz en azından ondan eminim. taksiti de sanırım 10 olacak.

sağol birader zaten bu renklerin peşinde paramızı bitirdiğimiz için panasonic almaya paramız kalmadı ancak bu fiyata alıanabilecek güzel bir plazma aldığımı düşünüyorum. Benimde ilk tercihim 42PV70F yada PİO 4270XA almaktı ama bütçem elvermeyince optimum marjla önüme çıkan bu plazmayı aldım. yanlız sende garanti olayına dikkat et. Şu uydu ve dvd bağlantılarında en iyi görüntü için nasıl bağlantı yapacağımı öğrenince daha iyi seyir zevki alacağımı düşünüyorum.

• dostum tabiki bütçe ön planda. ben ayrıca 50PFP5532D modeline de bakıyorum philips'in. 106'dan 127e geçme ihtimalim yüksek. panasonickin aynı modeli 5000ytl'nin üstünde. philip ise 3500 seviyelerinde. e tabiki öncelikli tercih philips bu durumda benim için. işin kıllığında değilim beni minimun parayla tatmin etmesi lazım görüntünün. ne plazmalar ne lcd'ler var. 7000-8000'e ama bedava versen almam. dediğim gibi sen bütçene göre hareket etmişsin. benim birazcık daha zorlama şansım var sadece. bunu anlatmak istedim ama bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşıldım.
  • başlık degişmiştir.tüm alan arkadaslar güle güle kullansınlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: recursion

SD performansı güzelmiş, alan arkadaşlara hayırlı olsun. Ben de bu plazmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Benim aklıma takılan birkaç soru var:

1. DVD falan seyrederken bazı filmlerde üst ve altta siyah bantlar burn-in sorununa yol açmıyor mu?
    2. Benim notebooktaki HD demoları arkadaşın samsung 42c91h plazma tvsine vga-vga bağlantı yaparak izlemiştik ancak (mağazalardaki teşhirde yayınlanan demolara kıyasla) görüntüyü pek beğenmemiştim. Acaba bu tv nin performansı nasıldır?
    3. Soru değil ama bu başlık SEG plazma klübü olarak değişse fena olmayacak

• Arkadaşlar hiç bir yerde bir bilgi bulamadım. Bu 899 ytl olan 32 Seg lcd tv'nin konstrastı ve parlaklık değerleri nelerdir? Bilen arkadaş varsa esirgemesin lütfen =)
  • arkadaşlar forumun bu başlığı altında lütfen bu televizyon yok şu modelden iyidir yok bu modelden kötüdür diye BİLİMSEL !!!! analizler yapmayın. Bu başlık altında, mümkünse bu televizyonu alanlar yorumlarını, nasıl kullandıklarını vb yazsınlar, soru cevap yapılsın.

klasik türk milleti misali, her zaman olduğu gibi, ilk fırsatta hemen türükür yarıştırmaya başlıyoruz.

teşekkürler,
  • SEG 106 plazma HD ready : 1400 YTL (MİGROS)
    Crea HDMI uydu receiver : 499 YTL (TEKNOSA)

toplam : 1899 YTL

merak edenler için, uydu receiver'ın teknik detayları burada mevcut :
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110240150&CS_Category=_UYDU_RECEIVER819&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

herhalde 1899 YTL ye yapılacak bu ikiliyi HDMI kablo ile bağladığımızda, piyasadaki 3000 YTL ve üzerindeki birçok 106 plazma ile en az aynı (hatta muhtemelen çok daha iyi) kalitede görüntü vereceğini düşünüyorum.

Aradaki yaklaşık 1000 YTL'ye isteyen sinema sistemi, isteyen PS3 ve isteyen Xbox alır.

En azından ben böyle yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutkececi -- 12 Aralık 2007; 13:33:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ilidian

Arkadaşlar hiç bir yerde bir bilgi bulamadım. Bu 899 ytl olan 32 Seg lcd tv'nin konstrastı ve parlaklık değerleri nelerdir? Bilen arkadaş varsa esirgemesin lütfen =)

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010801&CS_Category=_SBA_853_1333_822_3829&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

• evet mesut sen aldıysan aşağıda yazdığım sorun için yardımcı olurmusun bana. tv ayarlarımmı yanlış yoksa kablolarımı değiştirmeliyim, ya da normalde de tv görüntüsü böylemi uydudan
    quote:

Orjinalden alıntı: aytacmetin

arkadaşlar dün akşam bende aldım trabzon migrostan. evime kadar getirdiler. teknosadan sonra migrosa gittim ve fiyatını fazlasıyla karşıladığını düşünerek bu ürünü aldım. yaklaşık 1500 ytl cebimde kaldı. umarım ilerde bizi mağdur etmez. 2 yıl vestal servis garantisi de var. yalnız benim dvd player scartla uydu alıcıya o da yine scartla tv ye bağlı. scartlar dandik teneke olanlardan. Tv yi açtığımda aps otomatik ayarından sonra kanallar sanki hafif karıncalı gibi geldi ama migrosta gerçekten net bir görüntü vardı. Böyle olunca bende benim bağlantıl ve tv ayarlarında problem olduğunu düşündüm. Size sormak istediğim bağlantılar böylemi kalacak yoksa değiştirmelimiyim.. farklı bir bağlantı şelkli de varmı kalitelli görüntü için. eğer scart bağlantı olacaksa sanırım şu altın uçlumudur nedir onlardanmı almam gerekiyor. Arkadaşlardan net görüntü ayarı yapan varsa, burdan ayar değerlerini paylaşabilirlermi. Sevgilerle

• Aytacmetin,

selamlar

ben de scart ile bağlantı yaptım uydudan tv'ye ve kullandığım kablo da seninki gibi dandik bişi. Fakat benim böyle bir problemim olmadı? Ayarlar'da görüntü keskinliğini arttırıp kontrast ve parlaklığı biraz düşürerek deneyebilir misin? Ayrıca yine ayarlardan 3D comb filter vb özellikleri ON yapar mısın? Bunları denedikten sonra, en son bir de cinama/auto/panoramik... özelliklerini sırasıyla denersen, mümkün olabilecek en uygun görüntüye ulaşacağına inanıyorum

Ben bu şekilde ayarları denedim, şu an bazı kanallar çok çok güzel görüntü verirken bazı kanallarda kalite nispeten daha düşük. Her kanal aynı kalitede olmuyor yani, en azından bende. Bu nedenle ben, Teknosa'dan görüntüyü HD kalitesinde TV ye veren CREA marka receiver almayı düşünüyorum. Nasıl olsa Teknosa, koşulsuz iade garantisi ile satıyor; eğer beklediğim gibi HD kalitesinde görüntü alamazsam kanalların hepsinden geri verip PS3 alırım.

Migros'ta tv'ye iyi bir dvd üzerinden iyi bir dvd film bağlamış olabilirler mi??

• Tv'yi dün akşam 20 ytl montaj parası vererek sepha üstü kurdurdum.Evde next 7500 receiverım ve çin malı scart kablom var.Tv türksatta güzel görüntü veriyor. sadece güzel.Canlı yayınlarda kalite biraz daha artıyor.Ama hotbird uydusuna geçipte Multivision'ları açınca moralim yerine geldi.Ses ve görüntü kalitesi 2 kat arttı.Gerçekten güzel bir görüntü aldım.Tps kanallarında Aeon Flux (Charlize Theron) seyrettim.Renkler ve aksiyon sahnelerindeki geçişler çok iyiydi.Tabiki fiyatına göre.4000 ytllik tv lerle kıyaslamıyorum.Fakat emin olun Charlize yanımda gibiydi.(tabii ben 3 metreden seyrettim).

Şimdi önemli olan renk ayarlarını en doğru nasıl yapacağımız ve iyi bir scartı izmir'de nereden bulacağımız.Uzman arkadaşlardan yardım bekliyoruz.Ben tv'yi 5 dk bir ekran kaydırma özelliğini açtım.Burn-in olayı olmasın diye.Tv'ye bir zararı olmaz değil mi?

Benim resim ayarlarım

Kontrast 49
    Parlaklık 40
    Keskinlik 7
    Renk 63 bu ayarları servis yaptı.

• arkadaşlar az önce bende migrosta gördüm bu ürünü gerçekten ucuz ürünlere kıyasla kaliteli bir görünümü var, kapalı olduğu için görüntüsünü test edemedim ama fiyat gerçekten oldukça iyi. televizyonum bozulduğu için Ben 55 ekran tüplü bir tv alıp bir süre bekleyip daha sonra lcd/plazma olayına girmeyi düşünüyordum ama bu televizyon benimde kafamı karıştırdı.
  • dedekaan, multivizyonlar için pek iyi konuşmuyorlar gündüz sinema yayınlarken gece yayın politikasını tamamen değiştiriyormuş :)
  • evet multivizyon olayını bende duydum ... sabaha kadar "açık oturum" yapıyorlarmış ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesutkececi

Bu nedenle ben, Teknosa'dan görüntüyü HD kalitesinde TV ye veren CREA marka receiver almayı düşünüyorum. Nasıl olsa Teknosa, koşulsuz iade garantisi ile satıyor; eğer beklediğim gibi HD kalitesinde görüntü alamazsam kanalların hepsinden geri verip PS3 alırım.

Migros'ta tv'ye iyi bir dvd üzerinden iyi bir dvd film bağlamış olabilirler mi??

Malesef HD yayın yapan sınırlı birkaç kanal dışında (çoğu ucretli ) digerlerinde bu receiver de elinde olsa HD kalitesinde goruntu alamayacaksın.
    Cunku HD receiverden onemlisi HD yayın yapan kaynak bulmak ki dedigim gibi bulman çok güç.
  • Multivision'ların yayın politikasını bilmiyorum.Tabii istedikleri tarz yayın yaparlar geceleri.Ben saat 23:00 te yatıyorum.Ama siz seyredip tavsiye ediyorsanız bilemem.Bir bakarım.

Neyse scart kablo ve renk ayarı konusunda fikri olan yok mu?

Tv futbol yayınlarında genel kamerada geniş açıda çok iyi görüntü vermiyor.Ama güzel yinede.Detay kamerası yakın çekimde çok iyi.Futbolcuların yüzlerindeki ter damlacıklarını bile net gösteriyor.Top izi kesinlikle kalmıyor.
    Basket maçlarında Cnn türkte seyrettim her kamerada farklı görüntü vardı.Biri çok iyi iken diğeri çok flu gösteriyordu.İnşallah çekimdendir.Eurosportta voleybol maçı seyrettim.Gayet net ve canlı idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedekaan -- 12 Aralık 2007; 16:08:28 >
  • İZMİR DE HİÇ Bİ MİGROSTA KALMAMIŞ....
  • Orjinalden alıntı: unpop

Malesef HD yayın yapan sınırlı birkaç kanal dışında (çoğu ucretli ) digerlerinde bu receiver de elinde olsa HD kalitesinde goruntu alamayacaksın.
    Cunku HD receiverden onemlisi HD yayın yapan kaynak bulmak ki dedigim gibi bulman çok güç.

ama hd receiver SD yayınlarda %20'lere varan iyileşme sağlamıyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesutkececi

Aytacmetin,

selamlar

ben de scart ile bağlantı yaptım uydudan tv'ye ve kullandığım kablo da seninki gibi dandik bişi. Fakat benim böyle bir problemim olmadı? Ayarlar'da görüntü keskinliğini arttırıp kontrast ve parlaklığı biraz düşürerek deneyebilir misin? Ayrıca yine ayarlardan 3D comb filter vb özellikleri ON yapar mısın? Bunları denedikten sonra, en son bir de cinama/auto/panoramik... özelliklerini sırasıyla denersen, mümkün olabilecek en uygun görüntüye ulaşacağına inanıyorum

Ben bu şekilde ayarları denedim, şu an bazı kanallar çok çok güzel görüntü verirken bazı kanallarda kalite nispeten daha düşük. Her kanal aynı kalitede olmuyor yani, en azından bende. Bu nedenle ben, Teknosa'dan görüntüyü HD kalitesinde TV ye veren CREA marka receiver almayı düşünüyorum. Nasıl olsa Teknosa, koşulsuz iade garantisi ile satıyor; eğer beklediğim gibi HD kalitesinde görüntü alamazsam kanalların hepsinden geri verip PS3 alırım.

evet mesut migrosta dediğin gibi olmuş olabilir ama zaten sonuçta sen böyle bir problemle karşılaşmadıysan problem kesinlikle benim bağlantıda sanırım. akşam eve gidince söylediklerini deneyeceğim, bakalım faydası olacakmı. birde bu altın uçlu scartların bir faydası oluyormu alalımmı sence. bana da 2. bir uydu receiver lazım zaten. şuan vestel 5000X diye bir model var. crea yı deneyebilirsen bize de bilgi verirsen sevinirim. olmazsa gider alırım bende .

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.