Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba... seg plazmanın hdmi girişi 1 tanemi acaba ...? alan arkadaşlar cevaplayabilirimi.. birde çözünürlük olayı netleştimi 1024*768 mi yoksa 1360*768 mi ne dersiniz... selamlar..
  • Evet hdmi bir tane
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Dün akşam fenerbahçe maçını izledim.Görüntü gayet iyiydi.Diğer bir kanalda kanlı elmas oynuyordu.Görüntü nerdeyse maçın 2 katı kadar iyi durumdaydı.Film sinemaskop olarak oynuyordu.Kumandadan wide tuşu ile görüntüyü panoramic yapınca tüm ekranı kaplıyor.Yada 4:3 yapabiliyorsunuz.Fakat en güzel görüntü full seçeneğinde oluyor.

Beyaz ağırlıklı görüntülerde tv'nin sesi çok açıksa plazma gürültü yapıyordu.Sonra uydunun sesini açıp tv sesini kıstım(20 seviyesi) sorun düzeldi.Eski CRT tv'lerde olurdu bu tip sesler.Demek plazmalardada oluyormuş.Ama sadece ses sondayken ve beyaz ağırlıklı görüntülerde.

Bu konuda fikri olan var mı?Niye beyaz renkte ve niye ses yapıyor.

Kullandığınız scarttan kaynaklanıyor o sesteki cızırtı...

• quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

DVD bağlayacak arkadaşlar varsa Component ten bağlayın, progressive hale getirin ve görüntünün sizi fazlasıyşa tatmin edeceğini garanti ederim.. Tabii ki izlediğiniz medya da önemli bir o kadar... Orjinal yada iyi yedeklenmiş bir DVD medya ile gerçekten kaliteli sonuçlar alacaksınız...

Bende PC bağlayıp gördüklerimi aktarmak niyetindeyim, kısmet olursa...

hocam söylediklerini biraz açarmısın component progressive .. nedir bunlar nasıl yapacağız..
    arkadaşlar benim görüntüde izlerken sanki devamlı dikine dalgalı bir akma var gibi bu sizde de oluyormu yoksa benim ayar ve bağlantıdanmı kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad5361 -- 13 Aralık 2007; 17:00:49 >

• 1024*768 çözünürlük .vede görüntü net....
  • tv deki dalgalanma size scartı değiştirmenizi söylüyor.kaliteli fakat çok pahalı olmasına gerek yok(altın uçlu)
    scartın bir ucunu uydunun rgb çıkışına,diğer ucunu tv'de scart 1'e .takın
    edit:imla
    quote:

Orjinalden alıntı: aytacmetin

quote:

DVD bağlayacak arkadaşlar varsa Component ten bağlayın, progressive hale getirin ve görüntünün sizi fazlasıyşa tatmin edeceğini garanti ederim.. Tabii ki izlediğiniz medya da önemli bir o kadar... Orjinal yada iyi yedeklenmiş bir DVD medya ile gerçekten kaliteli sonuçlar alacaksınız...

hocam söylediklerini biraz açarmısın component progressive .. nedir bunlar nasıl yapacağız..
    arkadaşlar benim görüntüde izlerken sanki devamlı dikine dalgalı bir akma var gibi bu sizde de oluyormu yoksa benim ayar ve bağlantıdanmı kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi görece -- 13 Aralık 2007; 17:40:47 >

• İzmir'de bu altın uçlu scart kabloyu nerede bulabiliriz? Ayrıca laptop vga çıkışından tv vga girişine bağlantı yapsam daha net dvd izleyebilirmiyim
  • Sabah Migrosa gittim(Mersin) kalmamış.İkinci kampanya çok sürmez Migros la Seg bayram öncesi bayram ettiler.Şimdi zafer sorhoşu olmuşlardır. Bayram sonrası yılbaşı da geliyor.Promosyonlar ard arda patlar şimdi.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Dün akşam fenerbahçe maçını izledim.Görüntü gayet iyiydi.Diğer bir kanalda kanlı elmas oynuyordu.Görüntü nerdeyse maçın 2 katı kadar iyi durumdaydı.Film sinemaskop olarak oynuyordu.Kumandadan wide tuşu ile görüntüyü panoramic yapınca tüm ekranı kaplıyor.Yada 4:3 yapabiliyorsunuz.Fakat en güzel görüntü full seçeneğinde oluyor.

Beyaz ağırlıklı görüntülerde tv'nin sesi çok açıksa plazma gürültü yapıyordu.Sonra uydunun sesini açıp tv sesini kıstım(20 seviyesi) sorun düzeldi.Eski CRT tv'lerde olurdu bu tip sesler.Demek plazmalardada oluyormuş.Ama sadece ses sondayken ve beyaz ağırlıklı görüntülerde.

Bu konuda fikri olan var mı?Niye beyaz renkte ve niye ses yapıyor.

Kullandığınız scarttan kaynaklanıyor o sesteki cızırtı...

evet arkadaşlar kullandıgınız baglantı abaratları cok degıl bıraz ıyı olsun. ben bu gurultu sesını test etmek ıcın ozellıkle beyaz fon agırlıklı hıpnoz fılmını kullandım. baglantımı hem kompenetten hemde sakarttan denedım sesı yukselttım ama dıger kalıtelı markalardakı o plazma gurultusunu duyamadım. bu tvnın goruntu kalıtesı oldukca ıyı ama dıger marka plazmalardakı hastalıkları bunyesınde barındırmaması cok guzel. mesala plazmalardakı gurultu hastalıgı yıne plazmalaradkı panel yansıması sorunu bu tvde yok. kompenetten baglayana arkadaşlar dvd benzerı kaynak uzerınden progresıvve secenegını aktıf hale getırmeyı unutmasınlar.

• Güç tüketimi hakkında bilgisi olan var mı?Mesela 320w lıkbir güç 1 saatte ne kadar harcar.(elektriğin kilowatını 15 kuruş sayarsak) .Evdeki crt televizyonum 50w lıkgüç tüketince bu plazmanınki gözüme çok geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jedimax

Sabah Migrosa gittim(Mersin) kalmamış.İkinci kampanya çok sürmez Migros la Seg bayram öncesi bayram ettiler.Şimdi zafer sorhoşu olmuşlardır. Bayram sonrası yılbaşı da geliyor.Promosyonlar ard arda patlar şimdi.

Valla zafer sarhoşu oldular ama bu paraya bizi de 106 ekran plazma sahibi yaptılar. Bugün Edirne Kipaya gittim. 2 gün önce 1390 ytl ye aldığım plazma ( -25 ytl bonus+ migros puan o ne kadar bilmiyorum ) = yaklaşık 1350 ytl. Kipa da 1990 ytl. ve orada aynı görüntülerle açık sony lcd, siemens plazma, philips plazma ile yanyana duruyordu. Diğer markalardan en ucuzu philips plazma 2.600 ytl idi ve seg bir yıldız gibi parlıyordu. Kendi plazmam diye söylemiyorum bu paraya süper. Sonuçta sanki Sony Philips içinde kullandığı elektronik kartları farklı bir yerdemi ürettiriyor. Hepsi Çinde üretiliyor. 2.600 e philips alacağıma 2 tane seg alıyorum bunun tartışması bile olmaz.

İleride bunlar çok ucuzlayacak fikrine de kapılmıyorum. Sonuçta bunlar maliyetli cihazlar. Bugün beko 84 ekran crt televizyon 600 ytl iken lcd ve plazmalar kaça düşebilir acaba?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153528&productid=evbekot984sx

Nasıl olsa bunlar ucuzlayacak daha yeni teknolojiler çıkacak mantığıyla cihaz alınmayacaksa hiçbir zaman alınamaz. Çünkü her alacağın güncel cihazın mutlaka 1 yıl sonra yeni model ve farklı özellikleri çıkacaktır. Bu mantıkla da hiçbir zaman elektronik cihaz sahibi olmayız. 1 yıl önce topladığım bilgisayar şu an da yerlerde sürünüyor. 1 yıl önce aldığım en baba ekran kartının şu an esamesi okunmuyor.

Sözün özü eğer edinme fikrin varsa ürünü indirimde yakaladın mı alacaksın

• quote:

Orjinalden alıntı: hkas

Güç tüketimi hakkında bilgisi olan var mı?Mesela 320w lıkbir güç 1 saatte ne kadar harcar.(elektriğin kilowatını 15 kuruş sayarsak) .Evdeki crt televizyonum 50w lıkgüç tüketince bu plazmanınki gözüme çok geldi.

Üstad oturup hesaplamadım ama 50w lık crt t.v nin aylık faturana etkisi 3 ytl ise 350w 20 ytl dir. Bu kadar ücret farkı plazma alabilecek bir kişinin bütçesini fazla etkilemez sanıyorum.

Edirne de doğalgaz olmadığı için termosifon elektrikli, yemek pişen ocak elektrikli, buzdolabını falan koy ortalama gelen elektrik parası aylık ortalama 50-55 ytl. plazma seyrettiğim için 20 ytl daha fazla verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissente -- 13 Aralık 2007; 21:03:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: recursion

SD performansı güzelmiş, alan arkadaşlara hayırlı olsun. Ben de bu plazmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Benim aklıma takılan birkaç soru var:

1. DVD falan seyrederken bazı filmlerde üst ve altta siyah bantlar burn-in sorununa yol açmıyor mu?
    2. Benim notebooktaki HD demoları arkadaşın samsung 42c91h plazma tvsine vga-vga bağlantı yaparak izlemiştik ancak (mağazalardaki teşhirde yayınlanan demolara kıyasla) görüntüyü pek beğenmemiştim. Acaba bu tv nin performansı nasıldır?
    3. Soru değil ama bu başlık SEG plazma klübü olarak değişse fena olmayacak

Plazmalarda 1-2 saatlik gçrüntüler(siyah şerit) ekran yanığına sebep olmaz.
    Ancak pio ve pana gibi plazma üreticileri bile ekran yanığına karşı dayanıklı ürünlerini son yıllarda piyasaya sürdüler.
    Hala da bu konuda çalışmalar var.
    Dolayısı ile bu seg plazmanı panelinin ne zaman üretildiği ekran yanmasına karşı dayanıklılığı açısından çok önemli.
    Kullanıcılar söylesin.Yeni nesil plazmalarda olan beyaz yıkama, piksel kaydırma gibi koruyucu önlemler bu tv'de var mı?

Tüm arkadaşlara hayırlı olsun...

• quote:

Orjinalden alıntı: dimağ

quote:

SD performansı güzelmiş, alan arkadaşlara hayırlı olsun. Ben de bu plazmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.

1. DVD falan seyrederken bazı filmlerde üst ve altta siyah bantlar burn-in sorununa yol açmıyor mu?
    2. Benim notebooktaki HD demoları arkadaşın samsung 42c91h plazma tvsine vga-vga bağlantı yaparak izlemiştik ancak (mağazalardaki teşhirde yayınlanan demolara kıyasla) görüntüyü pek beğenmemiştim. Acaba bu tv nin performansı nasıldır?

Ancak pio ve pana gibi plazma üreticileri bile ekran yanığına karşı dayanıklı ürünlerini son yıllarda piyasaya sürdüler.
    Dolayısı ile bu seg plazmanı panelinin ne zaman üretildiği ekran yanmasına karşı dayanıklılığı açısından çok önemli.
    Kullanıcılar söylesin.Yeni nesil plazmalarda olan beyaz yıkama, piksel kaydırma gibi koruyucu önlemler bu tv'de var mı?

Beyaz yıkama menülerde yok ama pixel kaydırma var...

• quote:

Orjinalden alıntı: görece

tv deki dalgalanma size scartı değiştirmenizi söylüyor.kaliteli fakat çok pahalı olmasına gerek yok(altın uçlu)
    scartın bir ucunu uydunun rgb çıkışına,diğer ucunu tv'de scart 1'e .takın
    edit:imla
    quote:

Orjinalden alıntı: aytacmetin

quote:

saol hocam mesajını sabah işe gelince okudum. akşam deneyipdurumu burdan tekrar yazarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: dimağ

quote:

Çok teşekkürler, ekran koruyucu menüsü altında ekran silme (beyaz yıkama), ekran tersleme (pikselleri ters döndürme), piksel kaydırma (en düşük 5 dk) seçenekleri var. İlk ikisinin nasıl kullanıldığını bilmiyorum hiç denemedim ama piksel kaydırmayı 5 dk ya ayarladım.
    Bu arada büyük ekranda film seyretmek çok keyifliymiş notebookta kmplayer kullanıyorum HDripleri rahat oynatıyor. Siyah şeritler için de full screen (stretch) ile tam ekrana yayarak izliyorum (temkinli olmak lazım ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recursion -- 14 Aralık 2007; 10:51:27 >

• http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=311731&page=3 ... arkadaşlar umarım burada anlatılan sorun sizin başınıza gelmez ...
  • Linkte de görüldüğü gibi aynı problem LG plazmalarda da görülmüş. Bir önceki SEG 106 ekran plazma LG panel kullanıyordu, sanırım sorun panelden kaynaklanıyor. Şu an satılan Plazmanın paneli ise samsung sanırım.

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=311731&page=3 ... arkadaşlar umarım burada anlatılan sorun sizin başınıza gelmez ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 15 Aralık 2007; 0:15:41 >
  • sanırım tüm elektronik eşyalarda arıza vb durumlar olacaktır, marka ne olursa olsun.

Aşağıdaki inceleme ve yorumlar ise çok farklı yönde
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=259258

(benim için) asıl önemli olan, ben kullanıyorum ve çok memnunum. 1400 YTL ye ucuz etin yahnisi misali bir memnuniyet değil kesinlikle. Görüntü kalitesinden ve performansından hiçbir şikayetim yok şu ana kadar. Zaman ne gösterecek, göreceğiz. En azından, hemen hemen her köşede Vestel servisi bulabiliyoruz :)
  • Arkadaşlar service menuye girebilen yada giriş kodunu bilen var mı? Muhtemelen vestelle aynıdır...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.