Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız aşağıdaki linteki inceleme eski 42" seg içindi. Okurken gözönünde bulundurulmalı diye düşünüyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: mesutkececi

sanırım tüm elektronik eşyalarda arıza vb durumlar olacaktır, marka ne olursa olsun.

Aşağıdaki inceleme ve yorumlar ise çok farklı yönde
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=259258

(benim için) asıl önemli olan, ben kullanıyorum ve çok memnunum. 1400 YTL ye ucuz etin yahnisi misali bir memnuniyet değil kesinlikle. Görüntü kalitesinden ve performansından hiçbir şikayetim yok şu ana kadar. Zaman ne gösterecek, göreceğiz. En azından, hemen hemen her köşede Vestel servisi bulabiliyoruz :)

• servis menüsüne girmeyin.kullanıcıyı ilgilendiren ve görüntüyle ilgili artı bir olay yok.
    illa girecekseniz hiç bir değişiklik yapmadan bakın çıkın.

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Arkadaşlar service menuye girebilen yada giriş kodunu bilen var mı? Muhtemelen vestelle aynıdır...

• MENU+4275 diye bir servis menu kodu buldum. Plazmaya yakın olanlar bir denerlerse öğreniriz doğru mu?
    Not: Servis menüsünü kurcalayıp cihazı kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Bu kodu kullanarak cihaza zarar vermeniz durumunda sorumluluk kullanıcının kendisine aittir...
  • Selamlar,

Bende Seg 42' kullanıcısıyım uzun süredir ve çokta memnunum (1390 olduğunda az kıskanmadım 1890 ödemiş biri olarak ) ama yakın zamanda bi problem aksetti. Panelde, özellikle ilk açıldığı zaman, bir dolu kırmızı yeşil noktalar görüyorum, sonra ısındıkça azalıyor ama tamamen bitmiyor. Görüntü girişi değişse bile (scart, component, HDMI) fark eden bir durum yok.

Bu problemi yaşayan oldu mu, nedeni nedir fikri olan? Sanırım servis yolu gözüküyor yakında...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sharp79

Selamlar,

Bende Seg 42' kullanıcısıyım uzun süredir ve çokta memnunum (1390 olduğunda az kıskanmadım 1890 ödemiş biri olarak ) ama yakın zamanda bi problem aksetti. Panelde, özellikle ilk açıldığı zaman, bir dolu kırmızı yeşil noktalar görüyorum, sonra ısındıkça azalıyor ama tamamen bitmiyor. Görüntü girişi değişse bile (scart, component, HDMI) fark eden bir durum yok.

Bu problemi yaşayan oldu mu, nedeni nedir fikri olan? Sanırım servis yolu gözüküyor yakında...

vestel plazma ve lcd lerde sık karşılaşılan bir problem..aslımda lg panellerdede karşılaşılıyor..ama bu seg deki panel lg depğil sanırım..
    vestel satış sonrası çok iyi..hemen haber verin..bire bir değişim bile yapabilirler..bizide haberdar ederseniz seviniriz..
    geçmiş olsun

• Arkadalar SEG 106 Ekran HDMI Plasma Tv'yi Bugün Migrostan Aldım. Açıkçası Alırken Tereddütlerim Vardı. Ancak eve götürüp kurduktan sonra arkama yaslanıp derin bir oh çektim. Neden mi? Çünkü 1390 YTL'ye bu özellikleri bulunan 106 Ekran plasma alma şansımız yok. Ayrıca ürün 1:10000 kontras oranına sahip. 1024x768 çözünürlükte. HDMI özelliği mevcut.PIP özelliği mevcut. Dış görüntü ve kasa gayet şık. vs.vs. televizyonu kurup çalıştırdıktan sonra Receiver,Dvd ve bilgisayar bağlantısında görüntünün gayet güzel olduğunu sözleyebilirim.(Kişisel İzlenim). Kutu İçinden 1 adet ayak, 1 adet duvare monte (askı) aparatı, 1 adet kumanda,2 adet pil, ve basit bir kullanım klavuzu çıktı.

alan arkadalara hayırlı olmasını dilerim.

Unutmadan migrostaki kampanya 16 aralıkta bitiyor.
  • yeni plazma alan arkadaşlara hem plazmaları hem de topicleri hayırlı olsun panelin yine Lg olma ihtimali kuvvetleniyor özellikle beyaz yıkama ve piksel kaydırma işi LG yi anımsatıyor

bahse konu sorun can sıkıcı ancak iyi tarafı yazılımla halledilebiliyor olması ancak aynı işi seg servisleri yapabilir mi bu konu da şüphelerim var LG için yeni yazılımı bekliyoruz demişlerdi senelik izindeyim arkadaşa sonuç ne oldu diye soramadım ancak ilgili topiclere yazarım bakarsınız sonuç konusuna bence f/p olarak mükemmel bir tv aldınız ben bir sürü kişiye cihazı görmeden önerdim eğer test edebilseydim forumları ayaklandırırdım

tekrar hepiniz iyi günlerde kullanın
  • Alıntı : SEG 42” HD READY PLAZMA (1024x768 çözünürlük)

TV masa üstü sehpasına montajlı olarak geliyor. Kutudan; basit bir duvar askı aparatı, uzaktan kumanda, piller, özensiz hazırlanmış bir kullanma klavuzu, garanti belgesi ve Vestel’e ait servis listesi çıkıyor.

TV tamamen siyah olduğu için gerçekten hoşuma gitti. Sadece Kasa üzerindeki tuşların sembolleri ve HD ile ilgili logoların beyaz renkte olması basit gözüküyor.
    Malzeme işçiliği olarak göze çarpan herhangi bir sorun görmedim.

Kablo bağlantılarının bulunduğu bölüm konum itibariyle bağlantıları yaparken zorluk yaşanmasına sebep oluyor.

Kullanılan Panel: LG42X2A (Vestel XGA serisinde de kullanılıyor)

Bağlantı noktaları (tümü arkada) :
    1 adet RF anten girişi, 2 adet Scart girişi (1 tanesi RGB destekli), 1 Adet Komponent bağlantı, 1 Adet Kompozit Bağlantı, 1 Adet HDMI bağlantı, RCA ses çıkışı, 3,5 mm stereo kulaklık çıkışı, Subwoofer çıkışı, 1 adet VGA bağlantı (15 pin D-Sub), 1 adet 3,5 mm stereo bilgisayar ses girişi, RCA ses girişi, S-Video girişi

Yeterli kalite hissine sahip bir kumandası var ancak görüntü kaynaklarının değişimi ve kanal değişimi çok hızlı değil. Bu durum TV’den kaynaklanıyor tabi ki. Diğer tüm fonksiyonlarda ise hızlı diyebiliriz.

Bağlantıları yaptıktan sonra TV’yi ilk çalıştırdığımda panelin arkasından ciddi bir çalışma sesi geldiğini duydum. (cızırtı veya zzzzzzz diye tabir edilebilir)
    Daha sonra internet üzerinden yaptığım araştırmalarda bu durumu, Vestel XGA kullanan bazı arkadaşların da yaşadığını okudum. Bazı arkadaşlar ise tv’lerinde böyle bir sorun olmadığından bahsediyorlardı. Bu ses rahatsız edici seviyede idi.

Neyse bu problem sebebiyle daha sonra gidip TV’yi değiştirdim. Değişim için Carrefour yetkilileri hiçbir sorun çıkartmadılar.
    Değiştirdiğim TV’de bu ses az da olsa vardı ancak tamamen sessiz ortamda çok dikkat edersem duyabiliyordum.
    Acaba ben mi bu sese çok taktım diye düşünerek eski CRT tv’mi çalıştırıp dinledim ve aynı sesin ondan da geldiğine şahit oldum. İçim bir nebze de olsa rahatladı açıkcası.
    Sadece bir önceki tv’de bu ses çok fazla olduğu için psikolojik olarak etkilenmiştim.
    Diyebilirsiniz ki o sesin hiç olmaması gerekiyor. Doğrudur ancak birçok plazma veya lcd tv’de bu tip seslerin olduğunu biliyorum. Rahatsız edici seviyede olmadığı sürece problem yok.

Sahip olduğum cihazların bağlantılarını aşağıdaki gibi yaptım.
    Görüntü bağlantıları;
    Topfield 3400 CI model uydu alıcım, Sony RDR-HX710 dvd recordar’a RGB olarak (21 pin bağlı, altın kaplama uçlu) scart ile bağlı.
    DVD recorder ise Plazma’ya yine RGB olarak (21 pin bağlı, altın kaplama uçlu) scart ile bağlı. Ayrıca DVD’yi (altın kaplama uçlu) philips komponent kablo ile plazmaya komponent olarak da bağladım. (aynı zamanda her 2 bağlantı üzerinden de görüntü alabiliyorum.)
    Playstation 2 oyun konsolunu EuroScart ile Plazma’ya scart bağladım. (PS2’ yi daha sonra DVD recorder’a kompozit bağladım ve yazının ilerleyen bölümlerinde nasıl daha verimli kullanabildiğimi görebilirsiniz.)

Bilgisayarımı (notebook) 15 pin D-Sub kablo ile bağladım.

Ses Bağlantıları;
    Öncelikle bu plazmada hoparlör yok. Bu nedenle ses konusu biraz baş ağrıtabilir. TV’nin ses performansı konusunda da fazla bir incelemem olmadı. O nedenle yüzeysel olarak ses özelliklerini yazacağım.

Uydu alıcımı, Yamaha RX-V440 modeli AVR’me stereo olarak bağladım.
    DVD recorderim AVR’ye koaksiyel bağlı.
    (Uydu alıcım DVD recorder’a bağlı olduğu için ondan gelen sesi DVD recorder’imin koaksiyel çıkışından da dinleyebiliyorum.)
    PS2 optik kablo ile AVR’ye bağlı.

Gelelim bu TV’nin görüntü performansına;

Renk sıcaklığı : Soğuk – Normal – Ilık
    Renk tercihi : Doğal – Sinema – Dinamik
    3D Comb Filter : Var
    Film Modu : Var
    Gürültü Azaltıcı : Var (3 kademe)
    ekran modları : 4:3 – 16:9 - 14:9 – panorama – sinema – altyazı – full – otomatik
    Burn-in önleme : Normal kullanımda piksel kaydırma metodu + sorun oluşması durumunda 2 farklı çözüm daha.

Renk ayarlarını detaylı olarak anlatmama gerek yok, çünkü herkesin göz zevkine hitap edebilecek kadar ayar imkanı tanınmış bu TV’de.

RF girişten karasal anten ile yaptığım denemelerde yeterli bir performansa sahip olduğunu gördüm.

Uydu yayınlarındaki görüntü performansı gayet iyiydi, ancak Arçelik 70 ekran TV’deki kadar iyi bir görüntü yoktu. Zaten bugüne kadar gördüğüm hiçbir plazma veya LCD’nin uydu görüntüsü benim CRT ekran görüntüm kadar iyi değildi. (Ben CRT konusunda çok şanslıyım, Arçelik TV’min inanılmaz net bir görüntüsü var ve seyredenler hayran kalıyor. Tabi bunda Topfield’ın görüntü kalitesinin de payı büyük)
    SEG’in uydu performanı diğer plazmalardan kesinlikle daha aşağı kalır değil. Hatta eminim ki bir çok plazma sahibi arkadaş bu TV’nin görüntüsünü çok beğenecektir.

DVD performası kesinlikle çok iyi. Komponent bağlantıdan 576p görüntüde Yüzüklerin Efendisi İki kule (geniş ekran versiyonu) ve Ice Age 2 ile test ettim. Gördüklerim beni gerçekten çok mutlu etti.

Bilgisayar bağlantısının sizi etkilememesi mümkün değil çünkü karşınızda 106 ekran bir monitör var.
    Kullanım klavuzunda max. 1024x768 çözünürlük desteklendiği belirtilse de bu plazma 1280x1024 çözünürlüğe kadar destekleyebiliyor.
    Görüntü gerçekten kusursuzdu. Birkaç fragman / oyun videosu vs. izledim ve resimlerimi görüntüledim, sonuç tek kelimeyle “harika”.

Playstation bağlantısı ise ne yazık ki büyük hayal kırıklığı. Gerçi biliyorsunuzdur, bu durum sadece bu TV’ye özel değil. Özel bir bağlantı yapmadığınız sürece tüm plazma ve LCD’ler berbat gösteriyor. Önce PS2’yi euroscart ile bağladım ve görüntüden memnun kalmadım. Daha sonra aklıma farklı bir bağlantı geldi; PS2’yi DVD kaydedicime kompozit olarak bağladım. DVD kaydediciyi de komponent çıkıştan açtığımda görüntü ciddi anlamda iyileşti.
    Önceki bağlantıya göre çok ciddi bir fark oldu. Ekran görüntüsünü 4:3 olarak seçtiğimde de CRT tv’mi çok aramayacağımı anladım.
    Yine de PS2 için olan komponent kablodan bulmaya çalışacağım.

TV’nin PIP ve PAP özellikleri gayet kullanışlı. Tüm kaynaklar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
    PIP’i ekranın istediğiniz köşesine taşıyabiliyorsunuz. Tek sorun PAP modunda ekranın tamamını kullanamıyorsunuz. (2 kaynaktan gelen görüntü 16:9 bantlı olarak seyredilebiliyor.)

HD performansını test etmedim. Maalesef henüz uygun bir HD kaynağına sahip değilim. Yine de bu televizyonun DVD ve bilgisayar performasını gördükten sonra HD görüntülerde ne kadar başarılı olabileceğini kestirmek zor değil aslında.

Ses Performansı ;
    Aslında AVR kullandığım ve ev sinema sistemine sahip olduğum için tüm ses kaynaklarım direkt olarak AVR’ye bağlı.
    Ben yine de her seferinde tüm sistemi açmak yerine Philips marka asıl kullanım amacı bilgisayar için olan stereo hoparlörler aldım ve televizyonun kulaklık çıkışına bağladım. Ses kalitesi iyi diyebilirim. Ancak sesi sadece menü içerisindeki kulaklık ayarlarından değiştirebiliyorsunuz. Yani kumanda üzerinden sesi değiştirdiğinizde maalesef etki etmiyor.
    Farklı olarak bu hoparlörleri televizyonun RCA ses çıkışına 2xRCA/3,5 mm stereo ara kablo ile bağladım, bu sefer de sadece RF girişinden gelen sesi alabiliyorsunuz, scart’tan gelen sesi alamıyorsunuz. Bununla çok fazla uğraşmadım, bu nedenle belki de ben olayı tam çözemedim.
    Ses için menüde bir çok özellik var. Çeşitli ekolayzır modları, ekstra bas özelliği, uzay efekti ve subwoofer çıkışı.
    Daha önce de dediğim gibi ses üzerinde fazla durmuyorum.

Sonuç olarak toparlarsak, SEG markası zaten Vestel’in Avrupa markası ve asıl üretim avrupa ülkeleri için yapılıyor. Türkiye’de piyasada olan ürünlerin kalitesi konusunda kesin bir bilgim yok.
    Yine de bu televizyon çok iyi diyebilirim. Fiyatı ise bu özelliklere sahip bir plazma için mükemmel.

Ancak panel sesine kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor.

• Hepsiburada da 1366*768 Samsung Plazma var. Demek ki 42" Plazmalarda bu çözünürlük oluyomuş. (Benimde ilk kez dikkatimi çekti)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17735&productid=evsamps42q91h
  • canlı,canlı- birkaç resim koysanız topic tam olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: görece

canlı,canlı- birkaç resim koysanız topic tam olacak.

ben koydum ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xantia

Hepsiburada da 1366*768 Samsung Plazma var. Demek ki 42" Plazmalarda bu çözünürlük oluyomuş. (Benimde ilk kez dikkatimi çekti)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17735&productid=evsamps42q91h

arkadaş hepsiburada yanlış bilgi yazmış oraya ... 50" olan modeli 1366*768 ... istersen kendi web sitesindeki ürün açıklamasına da bak ...http://www.samsung.com/tr/products/TV/plazmatv/ps_42q91h.asp

• Arkadaşlar yarın ankamall migros a gitmek artık vacip oldu.

yakın zamanda evlilik planları yapıyorum ve lcd mi plazma mı diye iki arada bir derede kalmıştım. Bütçe olarak max 2000-2400 aralığına çıkabilirim diyordum. Ama malum evlenmek ucuz bir şey değil, bu tv nin 1400 lük fiyatı ilaç gibi gelecek.

Benim amacım normal tv izlemek, film izlemek ( filmleri bilgisayardan izliyordum o yüzden bilgisayar bağlayacağım çok büyük ihtimalle, bu konuda tavsiyeniz olabilir mi?) ve belki oyunda oynanırsa yani bilgisayar bağlayarak oda mükemmel olur.

Yarın gidip bakacağım. Eğer beğenirsem burada yorumlarını eksik etmeyen arkadaşlar beni fazladan 1000 liradan kurtaracaklar.

Birde ben oturma odasında kullanacağım yani 3,5-4 metreden izleyeceğim. acaba ekran büyük mü olur ( 106 cm için)

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 15 Aralık 2007; 19:01:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yanikkoza

Alıntı : SEG 42” HD READY PLAZMA (1024x768 çözünürlük)

TV masa üstü sehpasına montajlı olarak geliyor. Kutudan; basit bir duvar askı aparatı, uzaktan kumanda, piller, özensiz hazırlanmış bir kullanma klavuzu, garanti belgesi ve Vestel’e ait servis listesi çıkıyor.

TV tamamen siyah olduğu için gerçekten hoşuma gitti. Sadece Kasa üzerindeki tuşların sembolleri ve HD ile ilgili logoların beyaz renkte olması basit gözüküyor.
    Malzeme işçiliği olarak göze çarpan herhangi bir sorun görmedim.

Kablo bağlantılarının bulunduğu bölüm konum itibariyle bağlantıları yaparken zorluk yaşanmasına sebep oluyor.

Kullanılan Panel: LG42X2A (Vestel XGA serisinde de kullanılıyor)

Bağlantı noktaları (tümü arkada) :
    1 adet RF anten girişi, 2 adet Scart girişi (1 tanesi RGB destekli), 1 Adet Komponent bağlantı, 1 Adet Kompozit Bağlantı, 1 Adet HDMI bağlantı, RCA ses çıkışı, 3,5 mm stereo kulaklık çıkışı, Subwoofer çıkışı, 1 adet VGA bağlantı (15 pin D-Sub), 1 adet 3,5 mm stereo bilgisayar ses girişi, RCA ses girişi, S-Video girişi

Yeterli kalite hissine sahip bir kumandası var ancak görüntü kaynaklarının değişimi ve kanal değişimi çok hızlı değil. Bu durum TV’den kaynaklanıyor tabi ki. Diğer tüm fonksiyonlarda ise hızlı diyebiliriz.

Bağlantıları yaptıktan sonra TV’yi ilk çalıştırdığımda panelin arkasından ciddi bir çalışma sesi geldiğini duydum. (cızırtı veya zzzzzzz diye tabir edilebilir)
    Daha sonra internet üzerinden yaptığım araştırmalarda bu durumu, Vestel XGA kullanan bazı arkadaşların da yaşadığını okudum. Bazı arkadaşlar ise tv’lerinde böyle bir sorun olmadığından bahsediyorlardı. Bu ses rahatsız edici seviyede idi.

Neyse bu problem sebebiyle daha sonra gidip TV’yi değiştirdim. Değişim için Carrefour yetkilileri hiçbir sorun çıkartmadılar.
    Değiştirdiğim TV’de bu ses az da olsa vardı ancak tamamen sessiz ortamda çok dikkat edersem duyabiliyordum.
    Acaba ben mi bu sese çok taktım diye düşünerek eski CRT tv’mi çalıştırıp dinledim ve aynı sesin ondan da geldiğine şahit oldum. İçim bir nebze de olsa rahatladı açıkcası.
    Sadece bir önceki tv’de bu ses çok fazla olduğu için psikolojik olarak etkilenmiştim.
    Diyebilirsiniz ki o sesin hiç olmaması gerekiyor. Doğrudur ancak birçok plazma veya lcd tv’de bu tip seslerin olduğunu biliyorum. Rahatsız edici seviyede olmadığı sürece problem yok.

Sahip olduğum cihazların bağlantılarını aşağıdaki gibi yaptım.
    Görüntü bağlantıları;
    Topfield 3400 CI model uydu alıcım, Sony RDR-HX710 dvd recordar’a RGB olarak (21 pin bağlı, altın kaplama uçlu) scart ile bağlı.
    DVD recorder ise Plazma’ya yine RGB olarak (21 pin bağlı, altın kaplama uçlu) scart ile bağlı. Ayrıca DVD’yi (altın kaplama uçlu) philips komponent kablo ile plazmaya komponent olarak da bağladım. (aynı zamanda her 2 bağlantı üzerinden de görüntü alabiliyorum.)
    Playstation 2 oyun konsolunu EuroScart ile Plazma’ya scart bağladım. (PS2’ yi daha sonra DVD recorder’a kompozit bağladım ve yazının ilerleyen bölümlerinde nasıl daha verimli kullanabildiğimi görebilirsiniz.)

Bilgisayarımı (notebook) 15 pin D-Sub kablo ile bağladım.

Ses Bağlantıları;
    Öncelikle bu plazmada hoparlör yok. Bu nedenle ses konusu biraz baş ağrıtabilir. TV’nin ses performansı konusunda da fazla bir incelemem olmadı. O nedenle yüzeysel olarak ses özelliklerini yazacağım.

Uydu alıcımı, Yamaha RX-V440 modeli AVR’me stereo olarak bağladım.
    DVD recorderim AVR’ye koaksiyel bağlı.
    (Uydu alıcım DVD recorder’a bağlı olduğu için ondan gelen sesi DVD recorder’imin koaksiyel çıkışından da dinleyebiliyorum.)
    PS2 optik kablo ile AVR’ye bağlı.

Gelelim bu TV’nin görüntü performansına;

Renk sıcaklığı : Soğuk – Normal – Ilık
    Renk tercihi : Doğal – Sinema – Dinamik
    3D Comb Filter : Var
    Film Modu : Var
    Gürültü Azaltıcı : Var (3 kademe)
    ekran modları : 4:3 – 16:9 - 14:9 – panorama – sinema – altyazı – full – otomatik
    Burn-in önleme : Normal kullanımda piksel kaydırma metodu + sorun oluşması durumunda 2 farklı çözüm daha.

Renk ayarlarını detaylı olarak anlatmama gerek yok, çünkü herkesin göz zevkine hitap edebilecek kadar ayar imkanı tanınmış bu TV’de.

RF girişten karasal anten ile yaptığım denemelerde yeterli bir performansa sahip olduğunu gördüm.

Uydu yayınlarındaki görüntü performansı gayet iyiydi, ancak Arçelik 70 ekran TV’deki kadar iyi bir görüntü yoktu. Zaten bugüne kadar gördüğüm hiçbir plazma veya LCD’nin uydu görüntüsü benim CRT ekran görüntüm kadar iyi değildi. (Ben CRT konusunda çok şanslıyım, Arçelik TV’min inanılmaz net bir görüntüsü var ve seyredenler hayran kalıyor. Tabi bunda Topfield’ın görüntü kalitesinin de payı büyük)
    SEG’in uydu performanı diğer plazmalardan kesinlikle daha aşağı kalır değil. Hatta eminim ki bir çok plazma sahibi arkadaş bu TV’nin görüntüsünü çok beğenecektir.

DVD performası kesinlikle çok iyi. Komponent bağlantıdan 576p görüntüde Yüzüklerin Efendisi İki kule (geniş ekran versiyonu) ve Ice Age 2 ile test ettim. Gördüklerim beni gerçekten çok mutlu etti.

Bilgisayar bağlantısının sizi etkilememesi mümkün değil çünkü karşınızda 106 ekran bir monitör var.
    Kullanım klavuzunda max. 1024x768 çözünürlük desteklendiği belirtilse de bu plazma 1280x1024 çözünürlüğe kadar destekleyebiliyor.
    Görüntü gerçekten kusursuzdu. Birkaç fragman / oyun videosu vs. izledim ve resimlerimi görüntüledim, sonuç tek kelimeyle “harika”.

Playstation bağlantısı ise ne yazık ki büyük hayal kırıklığı. Gerçi biliyorsunuzdur, bu durum sadece bu TV’ye özel değil. Özel bir bağlantı yapmadığınız sürece tüm plazma ve LCD’ler berbat gösteriyor. Önce PS2’yi euroscart ile bağladım ve görüntüden memnun kalmadım. Daha sonra aklıma farklı bir bağlantı geldi; PS2’yi DVD kaydedicime kompozit olarak bağladım. DVD kaydediciyi de komponent çıkıştan açtığımda görüntü ciddi anlamda iyileşti.
    Önceki bağlantıya göre çok ciddi bir fark oldu. Ekran görüntüsünü 4:3 olarak seçtiğimde de CRT tv’mi çok aramayacağımı anladım.
    Yine de PS2 için olan komponent kablodan bulmaya çalışacağım.

TV’nin PIP ve PAP özellikleri gayet kullanışlı. Tüm kaynaklar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
    PIP’i ekranın istediğiniz köşesine taşıyabiliyorsunuz. Tek sorun PAP modunda ekranın tamamını kullanamıyorsunuz. (2 kaynaktan gelen görüntü 16:9 bantlı olarak seyredilebiliyor.)

HD performansını test etmedim. Maalesef henüz uygun bir HD kaynağına sahip değilim. Yine de bu televizyonun DVD ve bilgisayar performasını gördükten sonra HD görüntülerde ne kadar başarılı olabileceğini kestirmek zor değil aslında.

Ses Performansı ;
    Aslında AVR kullandığım ve ev sinema sistemine sahip olduğum için tüm ses kaynaklarım direkt olarak AVR’ye bağlı.
    Ben yine de her seferinde tüm sistemi açmak yerine Philips marka asıl kullanım amacı bilgisayar için olan stereo hoparlörler aldım ve televizyonun kulaklık çıkışına bağladım. Ses kalitesi iyi diyebilirim. Ancak sesi sadece menü içerisindeki kulaklık ayarlarından değiştirebiliyorsunuz. Yani kumanda üzerinden sesi değiştirdiğinizde maalesef etki etmiyor.
    Farklı olarak bu hoparlörleri televizyonun RCA ses çıkışına 2xRCA/3,5 mm stereo ara kablo ile bağladım, bu sefer de sadece RF girişinden gelen sesi alabiliyorsunuz, scart’tan gelen sesi alamıyorsunuz. Bununla çok fazla uğraşmadım, bu nedenle belki de ben olayı tam çözemedim.
    Ses için menüde bir çok özellik var. Çeşitli ekolayzır modları, ekstra bas özelliği, uzay efekti ve subwoofer çıkışı.
    Daha önce de dediğim gibi ses üzerinde fazla durmuyorum.

Sonuç olarak toparlarsak, SEG markası zaten Vestel’in Avrupa markası ve asıl üretim avrupa ülkeleri için yapılıyor. Türkiye’de piyasada olan ürünlerin kalitesi konusunda kesin bir bilgim yok.
    Yine de bu televizyon çok iyi diyebilirim. Fiyatı ise bu özelliklere sahip bir plazma için mükemmel.

Ancak panel sesine kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor.

detaylı ıncelemen ıcın emegıne ve elıne saglık bız seg kullanıcıları ıcın oldukca ıyı bır ınceleme ve calısma tesekkurler. son cıkan hoparlorlu modelınde bahsettıgın buzzıng yanı plazma panel cızırtısı bulunmamaktadır.

• quote:

Orjinalden alıntı: ıspanak

Arkadaşlar yarın ankamall migros a gitmek artık vacip oldu.

yakın zamanda evlilik planları yapıyorum ve lcd mi plazma mı diye iki arada bir derede kalmıştım. Bütçe olarak max 2000-2400 aralığına çıkabilirim diyordum. Ama malum evlenmek ucuz bir şey değil, bu tv nin 1400 lük fiyatı ilaç gibi gelecek.

Benim amacım normal tv izlemek, film izlemek ( filmleri bilgisayardan izliyordum o yüzden bilgisayar bağlayacağım çok büyük ihtimalle, bu konuda tavsiyeniz olabilir mi?) ve belki oyunda oynanırsa yani bilgisayar bağlayarak oda mükemmel olur.

Yarın gidip bakacağım. Eğer beğenirsem burada yorumlarını eksik etmeyen arkadaşlar beni fazladan 1000 liradan kurtaracaklar.

Birde ben oturma odasında kullanacağım yani 3,5-4 metreden izleyeceğim. acaba ekran büyük mü olur ( 106 cm için)

Teşekkür ederim.

Ben 3 m mesafewden izliyorum,çok iyi oluyor,aslında aynı tereddütü ben de yaşadım,şimdi belki 50" bile olur diyorum.Gayet uygun.
    Yaslnız ses olayı avr koymazsak nasıl çözülecek?

• Arkadaşlar bugün d-sub(vga) ile laptopu tv ye bağladım. 1280*768 çözünürlüğü gördü cihaz. Ama 1:1 map yoktu bu çözünürlükte. Bende powerstrip ile uğraştım biraz, ama maalesef 1366*768 çözünürlüğü alamadım.
    Ama yılmadım, eylemlerimiz sürecektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

quote:

Orjinalden alıntı: ıspanak

Arkadaşlar yarın ankamall migros a gitmek artık vacip oldu.

Teşekkür ederim.

Ben 3 m mesafewden izliyorum,çok iyi oluyor,aslında aynı tereddütü ben de yaşadım,şimdi belki 50" bile olur diyorum.Gayet uygun.
    Yaslnız ses olayı avr koymazsak nasıl çözülecek?

hocam ses olayı avr dediğin şeyi çözemedim ne demek istedin acaba?

• arkadaşlar bende yarın almaya gidiyorum. Plazmayı alıp eve geldiğimde nasıl kuracam. kutunun içinde tüm kabloları var mı? ben dijital reciver kullanıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serk84

arkadaşlar bende yarın almaya gidiyorum. Plazmayı alıp eve geldiğimde nasıl kuracam. kutunun içinde tüm kabloları var mı? ben dijital reciver kullanıyorum...

evet kablo çıkıyor ama sadece power kalblosu.

Eğer duvara asmayacaksan ayak zaten takılı. Kutudan çıkarıp sağlam bir zemine koyuyorsun. Pover kablosunu tak ve devam.

Duvara asacaksan işi bilen birine yaptırmanı tavsiye ederim. plazma lcd den ağırdır ve sağlam bir delik delip güvenli bir şekilde takmanız gerekli.

ÖNEMLİ NOT!!!! eğer evinizde küçük çocuğunuz varsa yüksek ve erişemiyeceği şekilde koymanızı tavsiye ederim. Son zamanlarda crt lere göre devrilmeleri kolay olduğu için Allah korusun küçük çocukların üzerine düştüğü ve ölümlü kazalar oluştuğu yönünde haberler iyice arttı.

• Arkadaşlar bir problemim var Herhangi bir kanal açıkken cihazı ext. konumlarında birine aldığımda açık kanalın sesi gelmeye devam ediyor. DVD ye film koyuyorum ama o esnada ext. a almadan dinlediğim t.v kanalının sesini duyuyorum. DVD nin sesini duyabilmek için t.v kanalını 0 a çekmem gerekiyor.

Acaba bağlantılardamı sorun var
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.