Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dedekaan

Tv'yi dün akşam 20 ytl montaj parası vererek sepha üstü kurdurdum.Evde next 7500 receiverım ve çin malı scart kablom var.Tv türksatta güzel görüntü veriyor. sadece güzel.Canlı yayınlarda kalite biraz daha artıyor.Ama hotbird uydusuna geçipte Multivision'ları açınca moralim yerine geldi.Ses ve görüntü kalitesi 2 kat arttı.Gerçekten güzel bir görüntü aldım.Tps kanallarında Aeon Flux (Charlize Theron) seyrettim.Renkler ve aksiyon sahnelerindeki geçişler çok iyiydi.Tabiki fiyatına göre.4000 ytllik tv lerle kıyaslamıyorum.Fakat emin olun Charlize yanımda gibiydi.(tabii ben 3 metreden seyrettim).

Şimdi önemli olan renk ayarlarını en doğru nasıl yapacağımız ve iyi bir scartı izmir'de nereden bulacağımız.Uzman arkadaşlardan yardım bekliyoruz.Ben tv'yi 5 dk bir ekran kaydırma özelliğini açtım.Burn-in olayı olmasın diye.Tv'ye bir zararı olmaz değil mi?

Benim resim ayarlarım

Kontrast 49
    Parlaklık 40
    Keskinlik 7
    Renk 63 bu ayarları servis yaptı.

dedekan mesut demişki keskinliği artır kontrast ve parlaklığı düşür sende de tam tersi. hangisi doğru bunun

• altın uçlu scartların çok işe yarayacağını sanmıyorum. Ama fiyatı 25 YTL civarında olduğu için denemekte mutlaka fayda var. Benim de monster marka altın uçlu scart yapa komponent kablo alıp almama konusunda tereddütlerim var

Ama normal SD yayını upscale etme özelliği olan Crea gibi HD receiverlar mutlaka genel performansta bana göre en az %15-20 iyileşme sağlayacaklardır, ki bu da fena değil bence. Şu haliyle bile memnunum, bir de böyle bir iyileşme sağlasa Crea, süper olur
  • next hd receiver daha iyi değil mi crea'dan? Hem de o da 500 YTL'nin altında satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 12 Aralık 2007; 17:19:51 >
  • arkadaşlar benim dvd player uydu alıcıya scart scart bağlı, uydu alıcı da tv ye scart scart bağlı, bağlantı tipi ve kablolar doğrumu sizce kaliteli görüntü için..
  • Valla hangi renk ayarı doğru bende bilmiyorum.Ben sadece servisin ayarladığı degerleri verdim.Benim plazmada keskinlik 7 değerinde duruyor.Gayet güzel görüntü alıyorum.Mutlaka daha iyi ayarı vardır amma velakin teknolojiden anlamadığımdan yapamıyorum.

Bende renk ayarını bilen var mı diyorum ama cvp yok.Fakat ben receiver üzerindende ayarlar yaptım.Receiver çıkış ayarlarında parlaklığı iyice azaltım.çıkışı RGB ve Pal1 seçtim.
  • BUGÜN HİTACHİ PLAZMALARININ MONTAJINI YAPAN BİR ARKADAŞLA KONUŞTUM.KENDİSİ YETKİLİ SERVİS PERSONELİ.BİZİ SEG 1024 768 ÇÖZÜNÜRLÜĞE SAHİP.GELEN YAYINLAR İSE 640 İMİŞ.TV GELEN YAYINI BÜYÜTTÜĞÜ İÇİNDAĞILMA OLUYORMUŞ.TABİ TÜRKİYE İÇİN GEÇERLİ.BİZİM TV LERİN FARKI HD YAYINA VEYA 1024 ÇÖZÜNÜRLÜKTE YAYIN BAŞLANDIĞINA ANLAŞILACAKMIŞ.DVD DE GÖRÜNTÜ ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN GÖLGELENME VEYA PİKSELLENME OLMUYORMUŞ.ALTIN UÇLU SCART ALACAĞIMI SÖYLEDİM.ABİ SEN BİLİRSİN AMA YAYIN İYİ OLMADIKÇA ÇOK FARKETMEZ DEDİ.UYDU RECEİVERIN KALİTESİ DE ÖNEMLİYMİŞ.CNN DEKİ BASKET MAÇI GİBİ.CNN AMBLEMİ ÇOK NET VE BERRAKTI.DVD VE BİLGİSAYAR BAĞLANTISI BENDE ÇOK GÜZEL.DİGİTÜRK KANALA GÖRE DEĞİŞİYOR.
  • TVyi aldım bugün.
    Kesinlikle tatmin edici bir tv.
    İyi bir scart şart.
    Görüntü modları ve renk modları yeterli.,
    Görüntü düzeltme algoritmaları hiçte fena değil.
    Servis askı aparatını monte etmek için 55ytl istedi bende asma kardeşim dedim.
    Parlaklık,kontrast iyi.
    Bu fiyata bu mal ne ala...
  • fenerbahce gol attı alex costu plazma ugurlu geldi
    valla benim gibi sd yayın mac icin plazma bakıyorsanız bu plazma size gore!
  • Ben de aranıza yeni katıldım, beklentilerimin üzerinde bir tv olması beni çok mutlu etti. Servis falan çağırmadım zaten ayak monte olarak geldiği için bana sadece kabloları takmak kaldı. Şimdilik kablotv ile idare etmek mecburiyetinde olsam da kablotv performansı da hoşuma gitti diyebilirim. Demin fb maçını seyrettim gerçekten çok hoşuma gitti. VGA bağlantısıyla notebook ta birkaç divx, 720p samsung HD demo seyrettim sonuç: fiyatının çok üzerinde bir performans. Ölü pikseli yok (evet plazmalarda da olabiliyormuş), benim eski tüplü tv den daha az gürültülü. Belki bilgili arkadaşlar kullandığı panel konusunda bize net bilgi verebilirler. Bana göre güzel bir plazma ve fiyatı gayet makul. Tam aradığım özelliklere kavuştum İnşallah uzun süre problemsiz kullanırım.

Bu arada kontrast ve parlaklığı 33-30 larda keskinliği 7 de bıraktım, gürültü azaltma yüksek, 3d comb filter açık. Yalnız tvyi açıp kapatırken açma-kapama tuşunu mu yoksa stand-by modunu mu tercih etmeliyim bilemiyorum. Neyse şimdilik benden bu kadar

• Herkeze selamlar.

Ben de dün Edirne Migros tan aldım cihazı. İşim gereği Migroslara çok girip çıkıyordum ve her girdiğimde gözüm plazmaya takılıyordu. Fiyatı nedeniyle almak istiyordum fakat SEG markası bana pek güven vermiyordu. Ne ile karşılaşacağımı bilmiyordum. Fakat mağazanın güvenlik görevlisi depoda 1 tane kaldığını söyleyince direk kasaya yöneldim. Alırken ne görüntüsüne baktım ne de çalışıp çalışmadığına. Kolisinden çıkarttırıp arabamın bagajına oturttum. Eve gelip cihazı açtığımda kesinlikle şaşırdım. Kablo tv var ve kablo tv de bu netlik varsa digital yayında hele hele hd yayında ne olur bilemem

Bu arada şu an HD destekli uydu receiver araştırıyorum. Artık şart oldu. Kablolu tv yi iptal edeceğim. Uydu alıcısı ile ilgilenen arkadaşlar varsa ve tavsiyede bulunurlarsa sevinirim. Araştırdığım kadarıyla yeni çıkmış hd destekli receiverlarda hard disk yok sanırım. Veya ben özelliklerin den mi anlayamadım bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim çünkü uydu ile ilgili hiçbir bilgim yok.

Bir iki soru: Acaba cihazı ups e bağlasak faydalı olurmu? Cihaz Voltaj oynamalarından ne kadar etkilenir acaba." Dandik " kullanım kılavuzunda özellikle fırtınalı havalarda yıldırımlara kaşı dikkatli olun demiş.Bu uyarı Her elektrikli cihaz için geçerlidir fakat ben başka elektrikli cihazların kullanım kılavuzlarında bunun belirtildiğini görmedim.
    Yani patlama ihtimali falan var mı diye kuşkulandım açıkçası.
    Bir de evden çıkarken cihazı stanby da bırakmayın demiş. Acaba bu da yıldırım veya elektriksel problemlerden korumak için mi yoksa bu plazmaların ömründen yiyor mu?

Mantıklı olan on off düğmeli bir çoklandırıcı alıp evden çıkarken düğmeye basmak olacak sanırım.

Her ne olursa olsun yaptığım seçim için çok mutluyum. Bu fiyata bence mükemmel bir cihaz.
    Öğrendiğim kadarıyla yeni kampanyada ise sanırım 35" plazmayı 800 ytl ye satacaklarmış. O boy da plazma var mı bilmiyorum ama duyumum öyle.

Herkeze bol HD li günler

• BENDE ARANIZA YENİ KATILDIM..DÜN AKŞAM BUCA MİGROSTA SON BİTANE VARDI.ONU ALDIM VE MAÇA YETİŞTİREBİLMEK İÇİN HEMEN KURDUM VE MÜKEMMEL SONUÇ.DİĞİTÜRTKTE VE KABLOLU TV DE KULLANIYORUM.PIP VE PAP ÖZELLİĞİ HARİKA.DAHA TAM KURCALAMADIM,ÇÖZDÜKÇE SİZLERLE PAYLAŞIRIM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanak2000@hotmail. -- 13 Aralık 2007; 8:45:27 >
  • arkadaşlar son sayfadaki gibi..sadece bu plazma ile ilgili son kullanıcı görüşlerinizi paylaşırsanız..takip eden bizler içinde faydalı..
    teşekkürler
  • OO seg külübü büyümeye devam ediyor.Alan arkadaşlara hayırlı olsun.En doğrusunu yapmışsınız.
    Yakında bende katılacam aranıza.
  • Ulen şimdi bende almaya gidiyorum,tabi kaldıysa eğer şansıma. sonucu yazarım artık.Yalnız standda hoparlörsüz modeli vardı onu beğenmemiştim.Bir de ortada plazma kolileri vardı acaba içindekiler standtakilerden mi? Gidip bir bakayım bakalım.
  • hafta sonu bu televizyona xbox ve ps3 bağlayacağız, aynı zamanda ps3'ten HD-DVD deneyeceğiz.
    Yorumları (ve yapabilirsem resimleri) yazacağım
  • DVD bağlayacak arkadaşlar varsa Component ten bağlayın, progressive hale getirin ve görüntünün sizi fazlasıyşa tatmin edeceğini garanti ederim.. Tabii ki izlediğiniz medya da önemli bir o kadar... Orjinal yada iyi yedeklenmiş bir DVD medya ile gerçekten kaliteli sonuçlar alacaksınız...

Bende PC bağlayıp gördüklerimi aktarmak niyetindeyim, kısmet olursa...
  • arkadaşlar ben bir seg kullanıcısı değilim ama migros ve vesteli satış stratejisi konusunda tebrik etmek istiyorum ... bu kadar kısa zamanda ellerindeki stoğu epey erittiler ya helal olsun ... sanmayınki ürünü kötülüyorum , ama plazma almak için bekleyen kişilerin çoğunu etkilediler ya o yeter ... plazma - lcd pazarı belki iyice kızışacak ama kim elini çabuk tutarsa en iyi satışı o yapar ... ben biraz erken davranıp daha doğrusu sabırsızlaşıp aldığım için pişmanım ... ama kafamı iyice meşgul etmeye başlamıştı aldım kurtuldum diye kendimi avutuyorum ...
  • resim ve görüşlerinizi bekliyoruz, tekrar hayırlı olsun.
  • Dün akşam fenerbahçe maçını izledim.Görüntü gayet iyiydi.Diğer bir kanalda kanlı elmas oynuyordu.Görüntü nerdeyse maçın 2 katı kadar iyi durumdaydı.Film sinemaskop olarak oynuyordu.Kumandadan wide tuşu ile görüntüyü panoramic yapınca tüm ekranı kaplıyor.Yada 4:3 yapabiliyorsunuz.Fakat en güzel görüntü full seçeneğinde oluyor.

Beyaz ağırlıklı görüntülerde tv'nin sesi çok açıksa plazma gürültü yapıyordu.Sonra uydunun sesini açıp tv sesini kıstım(20 seviyesi) sorun düzeldi.Eski CRT tv'lerde olurdu bu tip sesler.Demek plazmalardada oluyormuş.Ama sadece ses sondayken ve beyaz ağırlıklı görüntülerde.

Bu konuda fikri olan var mı?Niye beyaz renkte ve niye ses yapıyor.
  • ***ARKADAŞLAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN YERİ BURASI OLMAMASINA RAĞMEN YAZMAYI DÜŞÜNDÜM ... BELKİ BİLEN ARKADAŞ VARDIR VEYA YOKTUR AMA HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM ; TURKCELL ABONELERİ *253# YAZIP ARAMA TUŞUNA BASTIKTAN SONRA ARTIK ÖZEL NUMARALARDAN GELEN ÇAĞRILARI ALMIYORLAR ... ÖZEL NUMARADAN ARAYAN KİŞİ SİZİN ÖZEL NUMARAYLA ARAMALARI ENGELLEDİĞİNİZİ VE NUMARASINI GÖRÜNÜR YAPIP TEKRAR ARAMASINI SÖYLEYEN BİR TELESEKRETERLE KARŞI KARŞIYA KALIYOR ... RAHATSIZLIK VERDİYSEM TEKRAR ÖZÜR DİLERİM ... SAYGILARIMLA ... ***
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.