Şimdi Ara

şehir dışı 17 kr. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: greencher

quote:

Orijinalden alıntı: ZULA_BABA

benzinli bir araç ortalama 8 lt yakıyor , gaza geçindede 10 lt yakıyor , gaz şuanda 2.80 , 2.80*10 = 28 kuruş yapar , hadi en iyi ihtimalle 22 kuruş desek bu insanlar 17 kuruşu nasıl hesaplıyor en çok bunu merak ediyorum.Ya sürekli bayır aşağı gidiyorlar , yada gazı 2.00 den alıyorlar.

Gaz fiyatları çok farklı, olabilir haliyle bu km de ki kuruşu da belirler...

2.55 e gaz var şu anda... ORALgaz :D Habaşın gazını kullanıyorlar katkısız saf gaz :)) Aynı litre Aygaz alınca Habaşın gazı daha fazla götürüyor :) Bizzat test edilmiştir :) Bu durumda ORALgaz tercih meselesidir :D

Aygaz ,2,77 Arasında 22 kuruş fark var... Bence değer...

99 2.0 Avensis Sırasız LPG Otomatik... Uzun yol araba dolu iken ben 25 kuruş yakıyorsam... Araba boş manuel bir 1.6 corolla inişlerde boşa atarak 17 kuruş yakılabilir diye düşünüyorum :)) Hafif gaz ayarını da kıstın mı tamamdır :D

Şunu da belirtmek isterim aynı avensisle yüklü yolculukta yazın. 15-16 kuruşu gördüm. Tüp 1,90 civarlarında iken. Uzun yol ;)

gaz 1,9 TL ilken 16 kuruş yakan araç 8,5 litre gaz yakıyor demektir. (pompa aynı dahi olsa bitene kadar kullanmada litre olarak çoğalacaktır.)

8,5 x 2,55 = 21,5 kuruş yapar.

adam 17 kuruş yakmış gazı 2,55 den alsa ne olur

bence imkansızın bile ötesinde.

• 2.49'dan gaz var.
    6,8 lt/100 km görmek bazı araçlar için zor değil.Tabi ayağınıza hakim olmak kaydıyla.
    Önemli olan tek seferde görmekse,klimayı açma,90'ı geçme,gaza yumuşak davran,yokuşları tapagaz tırmanma;günümüz 1.6 C sınıfı araçların bir çoğu bu değerleri görür.
  • geçen yaz megane 2 hb aracı olan bir arkadaşımla uzun yola çıktık, nedeni;

arkadaşım: benim araçla gidelim lpgli az yakıyorum.

ben: ne kadar yakıyorsun ki?

arkadaşım: 18 kr yakıyorum.

ben: o kadar az yakması imkansız hata vardır hesaplamanda.

arkadaşım: yok hata geçen uzun yolda hesapladım.

ben: iyi peki o zaman senin araçla gidelim.

ve o araçla gidildi. gaz ayarı mı ne yapılıyormuş, düşürmüşte düşürmüş sanırsınız araç 30 hp. 70-80 km hızla gittik geldik toplam 1000 km ve sonuç 18 kuruş yaktı. yemişim az yakmasını aga. zaten başkasının aracında uzun yol gitmeyi sevmem ömrümden ömür gitti yol bitecek diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 25 Aralık 2012; 21:45:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: greencher

quote:

Arkadaşta VW Lupo 1.2 TDİ var. Yakıt tüketimine hastayım. 100 kilometrede 2litre ile 3 litre arası yakıyor. Ben bu arabadan az yakan görmedim.

http://www.youtube.com/watch?v=GrWELAqpUjQ

Şu araçtan bahsediyorsunuz sanırım.. 20 .saniyede yanlış görmediysem o hararet kırmızıya geliyor.. Hayır o değil hararet göstergesi sanırım o bir aşağıya bir yukarıya :D hız 100 km :D devir 2000 de :D Umarım yanlış görüyorumdur :)))

17 kuruş. iyiymiş...;)

yok doğru görüyorsunuz da ilginç. sorunlu sanırım.

Yanlış görüyorsunuz. Gösterge hararet göstergesi değil, 0'dan 5'e kadar 100 km'deki litre bazında tüketimi anlık olarak gösteriyor. Anlık yakıt tüketimi göstergesi yani.

şehir dışı 17 kr.

Videoyu dikkatli izleseydin, bana kapak olsun diye videodakinden farklı donanıma sahip aracın fotoğrafını koyacağına; bak doğru söylüyormuşsun diyerek bu fotoğrafı koyabilirdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 25 Aralık 2012; 21:48:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: husam74

1.3 multijet GP ile 15 kuruşa düşmüştüm

Kac sene önce hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karbeyaz34

Şöyle hesaplıyorlar

1) LPG'li aracıyla yol bilgisayarına bakıyor ortalama 5 litre görünüyor 4,5 x2,88= 15 kuruş yaktım diyip sevinenler

2) LPG'li aracıyla x pompadan yakıtı dolduruyor 32 litrelik LPG tankına 26 litre yakıt alıyor. 250 km sonra y pompasına yanaşıyor aracı 45 lira gaz alınca hemen çıkarıyor androidi menüden hesap makinasına giriyor ve 45/250 yapıp mutlu sona ulaşanlar.

3) Benim aracım dizel yol bilgsayarı 5.8 gösterdi diyip hesap yapanlar.

4) Aracı insan gibi yakmayıp benim aracım 12-13 kuruş yakıyor diyip sevinenler.

15-16 kuruş yakanlar kendilerini bu seçeneklerin birinde bulacaktır.

1) yol bilgisayarına bakarak hesap yapmadım..

2) lpg tankım 50 litre. android telefonum yok (çünkü şu an alınabilecek android telefon yok!). ankara-kayseri arası hesap yaptım. ankara'da opet ten aldım, kayseri ye yaklaşınca da tekrar opet'ten aldım. tam hatırlamıyorum ama gaz fiyatı aynıydı (özellikle dikkat ettim!)

3) arabam dizel değil.

4) kendimi kandırmayı sevmem, hep şüphe duyarım.

ıh desen de bıh desende ankara'dan kayseri'ye giderken 17 kr yaktım.

• 17 kuruş yaktığına göre gaz ayarı bozuk olsa gerek. Demekki gaz ayarıda doğru yapılmış olsa bu araç 10 kuruş yakacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentul

17 kuruş yaktığına göre gaz ayarı bozuk olsa gerek. Demekki gaz ayarıda doğru yapılmış olsa bu araç 10 kuruş yakacak...

1 hafta önce gaz ayarı yaptırdım. BRC..
  • 10 gün önce.. fabrika verisine bakarsanız şehir dışı 3.9 lt
  • Lpg hesaplamayı bılmeyen ınsan 17kurusta yaktırır 10kurusta.

Aracımı cevreyolundan cıkarmadıgım halde dur kalk trafıge nerdeyse hıc gırmedıgım halde Istanbul ıcı kıs sartlarında 10.5l lpg sarfıyatım oldu sanırım 29krs falan yapıyor.

Demekkı bu lpg fıyatlarıyla kıs sartlarında bırde dur kalk trafıge gırsem 11-12l lpg tuketecek. Aracımın gaz ayarı mukemmel motor kondısyonu mukemmel olmasına ragmen tuketımım bu. Yazın havalar sıcakken lpg 1.90ken 21 22krs u gormustum oda az yakmak ıcın gaz pedalına ayagım gıtmıyordu.

Aracım 2000model peugeot 306 1.6 90bg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 26 Aralık 2012; 20:31:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

şu DH yakıt tasarruf kitlerinden bende taktırmayı düşünüyorum.

kimse 20 kuruştan fazla yakmıyor. Ben boşuna kazıklanıyorum o zaman

Aynen oyle senin aracinda sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Bu KURUŞ muhabbeti nedir yahu?

Bıkmadınız mı arkadaşlar?

Benimki seninkini dover muhabbeti

Bir de satarken aracim az yakiyor diye dhden delil gosterebileceklerini sananlar var sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: karbeyaz34

Şöyle hesaplıyorlar

1) LPG'li aracıyla yol bilgisayarına bakıyor ortalama 5 litre görünüyor 4,5 x2,88= 15 kuruş yaktım diyip sevinenler

2) LPG'li aracıyla x pompadan yakıtı dolduruyor 32 litrelik LPG tankına 26 litre yakıt alıyor. 250 km sonra y pompasına yanaşıyor aracı 45 lira gaz alınca hemen çıkarıyor androidi menüden hesap makinasına giriyor ve 45/250 yapıp mutlu sona ulaşanlar.

3) Benim aracım dizel yol bilgsayarı 5.8 gösterdi diyip hesap yapanlar.

4) Aracı insan gibi yakmayıp benim aracım 12-13 kuruş yakıyor diyip sevinenler.

15-16 kuruş yakanlar kendilerini bu seçeneklerin birinde bulacaktır.

Aynen oyle dostum.

LPG tankini tamamen bitirmek imkansizdir. Ayrica pompa basinc farki, samandiranin keyfi, ve o anki hava sicakligina gore depo gercekten bombos da olsa birakin istasyonu pompadan pompaya litre bazinda aldigi gaz farkli olacaktir. 3-4 lt fark olsa 35-40 lt deponun %10'u oluyor zaten.

Gostergeye gore hesapliyim desen hicbir lpg gostergesi accure degildir.

Bu yuzden lpg tuketimi oyle benzin gibi hesaplanmaz. Belki 5-6 defa doldur-bosalt ve km sifirlama olayindan sonra anca bir fikir edinilebilir. O da bircok seye gore degisir hava durumu sicaklik trafik vs. vs.

• Şehir içi çok sakin kullanımda olabilir.Geçen hafta Ankara Eryamandan havaalanına giderken yol bilg. sıfırlayarak çıktım,90 km sabit hızda yol bilg. ortalamam 4.3 litreydi,mazot 4.19 tl den ortalama 18 kuruş yapıyor.Ama bu sırf deneme amaçlıydı,hayatımda çevre yolunda 90 km hızı sabitleyerek ilk defa gittim sanırım,dönüşte bastım ortalama 6 lt.ye dayandı neredeyse.

Aynı araç şehir içi kısa mesafelerde şu an 7.5 litre yakıyor.Babamın arkadaşıda aynı güzergahlarda opel astra dizelle o da 7.5 litre yakıyor.Dayımdaki kango 8 litre civarlarında,haftasonu henüz 1000 km.de olan 2012 model fiorino kiraladık,onunda göstergesi 7.4 gösteriyordu.

Yani demek istediğim uzun yol için 17-20 kuruş arası normalde şehir içinde nasıl 5 litre yakıyorlar,geçenlerde forumdan biri focusuyla lpg de şehir içi 20 krş yakıyormuş ben esas bu insanları anlamıyorum.
  • O zaman biz cikartalim bütün sensör dişlerini motor kara düzen yürüsün yahu boşa kullanıyoruz milyar dolarlık yatırımlarla olurmuş ecu parametrelerini

• nasıl oluNASIL 17-18 KURUŞ YAKIYOSUNUZ ANLAMADIM RAMPA AŞAĞIMI GİDİONUZ.BENİM ELANTRA 2004 SIRALI LPG MANUEL 11-12 LİTRE LPG YAKIYO.
    NOT:biraz sert kullanıyorum.
  • 1.4 corolla ise lpg 2.50den 80 ile gidersen tek kişi 7.5 litre ortalama yakalayabilirsin. ben 1.6 avensisşe aynı şartlarda 7.8 litre ortalama yakaladım.
  • 2009 Chevrolet Aveo 1.4 OTOMATİK vites LPGli aracım ile şehirlerarası 18 19 kuruş yakıyorum 110u geçmemek şartıyla .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 27 Aralık 2012; 11:28:47 >
  • kafayı yiğcem focus 95 km ortalma 8,7 nasıl bi dizel bu anlamıyorum
  • Ben 12 kurus yakiyorum.

Bimde 5 lt su 1.25 lt. Bunu aliyorum, gun icinde baska birsey icmezsem yaklasik 2 lt idrara cikiyorum bunu aracima koydugumda 10 km gidiyor

Cay icerek bu rakam daha da arttirilabilir

Maksat sidik yaristirmak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.