Şimdi Ara

şehir dışı 17 kr. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
1
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mihman7878

quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aracım 2007 Fiat Albea 1.4 Tüplü ve Öfkeli
    600,000 Km'de ve motoru orjinal.

LPG Tüketimim şehir içi 0,20 kuruş
    LPG Tüketimim şehir dışı(4 yolcu+bagaj) 0,15 kuruş

LPG 'mi shellden alırım.

Tüketim değerlerine inanmayan varsa buyursun seyahat edelim : ))

Sizin arabanızın fabrika verisi şehir için 8.2 litre 100 kilometrede benzin tüketimi... LPG de en az %20 fazla tüketir o da 10 litreye tekabül eder ki aracım aracım 600000 kilometrede diyorsunuz ilk günkü kondisyonunda olması imkan dışın velev ki oldu diyelim. LPG litre fiyatı 2.70 yani kilometrede 27 kuruş yakar en iyi ihtimalle siz nasıl 20 kuruş yakıyorsunuz?

Hocam matematiksel işlemlerden pek anlamam.
    Benim aracımla güncel kullanımım bu şekilde.
    Yakın tarihde 1100 km lik şehir dışı seyahatim de oldu; devamlı surette istanbulda şehir içi seyahatim oluyor.
    Tüketimlerim bu yönde.

MaşaAllah diyelim nazar değmesin : ))

O zaman nazar değmesin hocam başka diyecek bir şey kalmıyor. Gerçekten çok iyi değerler...

Hocam ben bu değerleri düşük bulmuyorum. Ofis'de dizel hyundai İ20 var ; dijital yol bilgisayarının verdiği değer 5,0lt/100km . yani buda (4,3TL)x(5lt)= 21,5 TL'ye denk geliyor.

Ben Albea'nın her halükarda i20 dizelden daha az yakacağını iddia etmiştim ve şükürler olsun ki kullanımımın sonucu olarak bunu ispat ettim.

Şİmdiki hedefim aracımın motorunu rektefe ettirdikten sonra 20 kuruşun altında bir yakıt tüketimi elde etmek. ve İnşaAllah bunu da başaracağımı ümit ediyorum.

Hocam

i20 dizelin teknik verileri

Ortalama 4,3
    Şehir içi 5
    Şehir dışı 3,8

Albea 1.4 benzinli teknik verileri

Ortalama 6,2
    Şehir içi 8,2
    Şehir dışı 5

Bunlar teknik veriler. Sizin aracınız LPG li bir araç hesabı basit bir şekilde yukarı da yaptım. Fakat dediğiniz tüketim değerlerini aklım almıyor ki bahsettiğiniz araçta kullanılan motor bugüne kadar tüketim konusunda epey bir eleştiri almış araç. Sizin şehir içinde kilometrede 20 kuruş yakabilmeniz için LPG yi 2.50 den alsanız bile 8 litre LPG tüketmeniz gerekir ki aracın teknik verileri ortada hele ki istanbul trafiğinde... Hocam bence hesabınızda bir yanlışlık ya da araçta anormal bir durum var...

İ20 benzinli araç kullanıyorum. 1.25 motor var araç 9000 kilometrede şehir içinde 6,5 litre ortalamam var ki bu değeri yakalamak için tabiri caizse anam ağlıyor...

Hocam bizim ofisin aracı 1,4 dizel model. 5,0 ile 5,5 arasında değişiyor şehiriçi tüketim değerleri. Kastırmadan bu değerler elde ediliyor aracımızda.

Hesabımı tekrardan gözden geçireceğim inşaAllah. Bugun yarın aracımın deposu tükenmek üzeredir. Yakıt aldığımda bölüp çarpıp tüketim değerlerimi netleştireceğim.

Hocam dizel i20 nin 5-5,5 aracı yakması muhtemel ki teknik veriler de yaklaşık olarak o rakamlarda benim aracım benzinli ben pür dikkat kullanarak ancak 6,5 litre yakabiliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: AoGVinsanity

Anlamadigim tek nokta otoyolda 90'ı gecmeden nasil gidebiliyorsunuz?

Az yakabilmek uğruna 90 ile gidiyorum ki acelem de yok aracı iş için kullanmıyorum. Bir ara abartısız öğrencilik döneminde 1 yıl 77 kilometre süratle araç kullandım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AoGVinsanity

Anlamadigim tek nokta otoyolda 90'ı gecmeden nasil gidebiliyorsunuz?

Az yakabilmek uğruna 90 ile gidiyorum ki acelem de yok aracı iş için kullanmıyorum. Bir ara abartısız öğrencilik döneminde 1 yıl 77 kilometre süratle araç kullandım

Aynen hocam. katılıyorum

• Benim araba 500 bin yakıyo hesap derdim falan da yok :D soran olursa çok yakıyo diyorum ama kafam rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Benim araba 500 bin yakıyo hesap derdim falan da yok :D soran olursa çok yakıyo diyorum ama kafam rahat

Cebiniz de rahatsa sorun yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Benim araba 500 bin yakıyo hesap derdim falan da yok :D soran olursa çok yakıyo diyorum ama kafam rahat

Cebiniz de rahatsa sorun yok

En rahatı cebim metalik yok
  • geçen ay 150 litre lpg ile 2000km yol yaptım şehirler arası krş hesaplaması yapmıyorum litre bazında 1 litre gaz 13 km götürüyor uzun yolda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylülnisaeyvaz -- 19 Şubat 2013; 17:30:58 >
  • ortalama 2.5 liradan aldım lpg yide

DİP NOT 120 km ortalama hızla kullanırım uzun yolda 10 yukarı 10 aşşağı olur radar limitlerini geçmeden sakin kullanım araç getz doch motor atiker tüplü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylülnisaeyvaz -- 19 Şubat 2013; 17:33:53 >
  • hepiniz yalan söylüyorsunuz, yalaaaaaaaaaaaan
  • efsane ve çirkin kasa ile 17 yakıyor uzun yolda denedik bizde amcamda var elimizden 6 7 tane corolla geçti 2000 den bu yana sınır 17 16,9 yakmaz yakamaz 17 nin altına düşmez 25 in üstüne çıkmaz. Geçen sene ölçtük tabi yazın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.