Şimdi Ara

şehir dışı 17 kr. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankara soguklarinda 7 nin altindan ykan lpg varsa helal olsun. civic manuel %70 uzun yol %30 sehir ici haftada 500 km ortalama 8 litre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milleti saf, salak zannediyorlar ya, ben ona yanıyorum.

Not: Şimdi kimseye salak demedik gibi laflarda gelir. Birisine salak demek için, illa "salak" kelimesini kullanmak gerekmez. Dolaylı anlatımda yeterli olur...
  • bu yakınlarda ankara-antalya gidip geleceğim. eğer bir ölçümde 17 kr dan fazla yakarsa burada herkesten özür dileyeceğim. ama düşük çıkarsa da vıdı-vıdı edenlerin sessizliği bana yeter..
  • şehir içi 20 kuruş tüketim ve altı söyleyenlere tek lafım var

YAV HE HE
  • S.dışi 28,ş.içi 35 krş .lpg ile bu.ş.içi 20 krş yakanla kafa kafaya takasa girmek istiyorum :)

• Şehir içi kısa mesafe kullanım ortalamam 6.5 lt
  • Depoyu dokdurup ise otobusle falan gidiyorsunuz galiba. Getz gls aracim var 27 litre lpg aliyor ve sehir icinde 300 kilometreyi gecemedim. bazen 300e bile yaklasamiyorum. Van da yasiyorum. Yakiti opetten aliyorum. Trafikte beklemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuruş hesabıyla kendinizi kandırmaya devam edin
  • 8 litre lpg yakan araç 20 kuruş yakar bunda anormal bir durum yok ?
  • Niye bu kadar yüklenilmiş anlamadım. Şehirlerarası denilebilecek bir parkurda benim 1,6 HDi bile dikkatli ve sabırlı olabilirsem 18-20 kuruş aralığında tüketim yakalayabiliyor (~4 litre / 100 km).

Şehiriçi trafikte falan imkansız ama uzun yolda kuruş bazında LPG'li araç niye yakalayamasın ki bu değeri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karbeyaz34

şehir dışı : 20 KR şehir içi 25 KR altı yakan araç sahiplerinin hesaplama yöntemine bayılıyorum.

40 yıllık tinerciyim böyle kafa göremdim.

Ne içiyonuz yahu siz?

Buyrun hesaplama yöntemi, benim en son yaptığım 2 ölçüm :

Örnek 1 (26 Ekim 2012)
    - Harcanan yakıt Shell GTL
    - Gidilen yol 1331 km
    - Ortalama hız 55 km/h
    - Alınan yakıt 56,34 litre. Tüketim 4,2 litre / 100 km, fotoğrafa bakarsanız yol bilgisayarı da aynı değeri hesaplamış. Fişten de anlaşılacağı üzere FuelSave aldım, bir de onu denemek için.
    - GTL'i 4,39'dan almıştım. Sonuç : ( 56,34 litre * 4,39 TL/Litre ) / 1331 km = 19 kuruş /km

şehir dışı 17 kr.

şehir dışı 17 kr.

Örnek 2 (10 Kasım 2012)
    - Harcanan yakıt Shell FuelSave
    - Gidilen yol 1263 km
    - Ortalama hız 54 km/h
    - Alınan yakıt 55,96 litre. Tüketim 4,4 litre / 100 km, yol bilgisayarı da 4,3 hesaplamış.
    - FuelSave'i 4,26'dan almıştım. Sonuç : ( 55,96 litre * 4,26 TL/Litre ) / 1263 km = 19 kuruş /km

şehir dışı 17 kr.

şehir dışı 17 kr.

Tamam forumda sallayan çok ama bu kadar da önyargılı yaklaşmayın, sakin sürüldüğü zaman uygun şartlar altında LPG'li bir aracın da bu civarda yakmasının imkansız olmaması lazım

Not : bu değerleri yakaladığım motor, ölçümlerin yapıldığı tarihlerde 207.000 km civarlarındaydı .

• quote:

Orijinalden alıntı: rstknksl
    Tamam forumda sallayan çok ama bu kadar da önyargılı yaklaşmayın, sakin sürüldüğü zaman uygun şartlar altında LPG'li bir aracın da bu civarda yakmasının imkansız olmaması lazım

tamam da hocam az yakacağım diye uzun yolda 54-55 km/saat ortalama yakalamışsın. Yolu nasıl bitirdin o ortalama ile.
    Mesele şu; araçlar az yaktırılabilir., rekor amaçlı sürüşte yapılabilir. Ama bunu devamlı 15 kuruş yada 20 kuruş yakıyorum demek abes.
    Ben istanbulda imzadaki araçla, Üsküdar Bulgurlu'dan, Anadolu Kavağı'na 5,8 lt/100km ortalama ile gittim. Buda 7 litre lpg yapar, litresi 2,70 den 19 kuruş yapar. şimdi "benim araç şehir içi 19 kuruş yakıyor" desem millet bana .ıçı ile güler...

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

tamam da hocam az yakacağım diye uzun yolda 54-55 km/saat ortalama yakalamışsın. Yolu nasıl bitirdin o ortalama ile.
    Mesele şu; araçlar az yaktırılabilir., rekor amaçlı sürüşte yapılabilir. Ama bunu devamlı 15 kuruş yada 20 kuruş yakıyorum demek abes.
    Ben istanbulda imzadaki araçla, Üsküdar Bulgurlu'dan, Anadolu Kavağı'na 5,8 lt/100km ortalama ile gittim. Buda 7 litre lpg yapar, litresi 2,70 den 19 kuruş yapar. şimdi "benim araç şehir içi 19 kuruş yakıyor" desem millet bana .ıçı ile güler...

para gidecek diye yemeği de günde 1 öğün yiyor olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 27 Aralık 2012; 11:53:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

2009 Chevrolet Aveo 1.4 OTOMATİK vites aracım ile şehirlerarası 18 19 kuruş yakıyorum 110u geçmemek şartıyla .)

Yani diyorsunuz ki;

95 oktan benzin litresi 4,65 TL desek,

18 kuruş yakıyorsa 1 litre benzinle ~26 km gitmesi gerek.

Bu da 100 kilometrede 3,8 litre gibi bir tüketime tekabül ediyor.

Benzinli ve otomatik şanzımanlı araçta 3,8 litre / 100 km...

Küçük hacimli dizellerin yakalamakta zorlandığı tüketimleri otomatik ve benzinli araçla gerçekleştiriyorsunuz maaşallah

Buna kim inanır? Kadir bile inanmaz, orası da ayrı...

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

Yeterince ayrıntı vermedim o sebeple böyle bir yargıya vardınız, hata bende.

Paylaştığım tüketimler tek seferde gidilen bir yola ait değil.

Her gün işe gidip-geldiğim, ara sıra da şehirde sağa sola gittiğim parkurlarda, yaklaşık 2 haftalık bir kullanım süresi zarfında elde edilen ortalamadır, yani bir defaya mahsus bir ölçüm değil, halihazırda günlük hayatımda her gün gidip geldiğim yollarda yapılan bir ölçümdür.

Haftaiçi her gün işe git-gel toplam 120 kilometre yol yapıyorum. Gidiş ve dönüşte bunun yaklaşık ~20 km'si (evden çıkıp otobana bağlanana kadar, ya da otobandan çıkıp eve varana kadarki kısımlar) trafik lambaları, yan yol vs. nedeni ile şehiriçi kıvamında, düşük hızlarda geçiyor. Otobana çıktıktan sonra hızımı 80-110 km/h aralığında tutuyorum.

Haftasonları ya da bazı akşamlar şehiriçinde sağa sola gitmek gerekebiliyor, bunlar da ortalama hıza etki eden kısımlar.

Arada az da olsa şehiriçine girdiğim için hız ortalaması ~55 km/h civarına düşmüş durumda.

Yoksa 50-60'la uzun yol tabii ki bitmez

Mesela ben de Kartal-K.Çekmece arasını gece 3,5 ortalama ile gittim (onun da fotoğrafı var ), fakat tek seferlik bir ölçüm olduğu için onu dikkate almıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 27 Aralık 2012; 11:40:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

2009 Chevrolet Aveo 1.4 OTOMATİK vites aracım ile şehirlerarası 18 19 kuruş yakıyorum 110u geçmemek şartıyla .)

Yani diyorsunuz ki;

95 oktan benzin litresi 4,65 TL desek,

18 kuruş yakıyorsa 1 litre benzinle ~26 km gitmesi gerek.

Bu da 100 kilometrede 3,8 litre gibi bir tüketime tekabül ediyor.

Benzinli ve otomatik şanzımanlı araçta 3,8 litre / 100 km...

Küçük hacimli dizellerin yakalamakta zorlandığı tüketimleri otomatik ve benzinli araçla gerçekleştiriyorsunuz maaşallah

Buna kim inanır? Kadir bile inanmaz, orası da ayrı...

LPG var yaw benzinde o kadar yakmak mümkün mü :)) düzelttim mesajı

• Benim araç 10 kuruş yakıyor.
    Yamaha ybr 125 esd
  • Benzinli City 2006
    Ankara Kayseri arasını, yani 300 küsür km yi, yol bilgisayarına göre 4.9 lt ile gittim. Kayseride opetten fulledim, tabancanın attığı yerde durdurdum benzini. Ankaraya geldim yine bir opetten fulledim, depom 42 litre ve yarısına dahi gelmemişti ibre. Velhasıl o günki hesaplamama göre (benzinin litresi 4,88 tl) 76-78 liralık benzin aldım..

lpg lazımmmmmmmmmmmmmmm
  • 22 kuruş kış şartlarında. Skoda Fabia Combi 2003
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

22 kuruş kış şartlarında. Skoda Fabia Combi 2003

Sallama Ziya.

Dostum nasil bu kadar az yakiyorsun Allah askina bi anlat da bizi de kurtar. lpgyi kactan aliyorsun 1,50den falanmi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.