merhaba arkadaşlar. gecen cuma günü ayın 14ünde bursadan bir araç aldım hususi kullanım için. noterde işlemleri hallettim ve aracı istanbula getirdim. yalnız aracın muayenesi ayın 6sında bittiği için benim muayene yaptırmam gerekli ruhsat alabilmem için. noterden verilen araç tesciline ilişkin gecici belge ile bu işlem yapılabiliyormus muayeneyi yaptırdıktan sonra ruhsat çıkıyormus. tuvturkün sitesinden muayene almaya kalktıgımda Tescil Seri No-Plaka Eşleşmiyor. Lütfen kontrol ediniz. die bir ibare çıkıyor. tabi elimde ruhsat yok istediği numara da araç tesciline ilişkin gecici belgenin uzerinde yer alan asbis numarasının son 6 hanesi de oluyormus. doğru yazmama ragmen eslesmeyince sıkca sorulan sorularda bu numaranın trafik tescil subede düzeltilmesi gerektiği yazıyordu. şimdi merak ettiğim bu işlem istanbul içinde yapılabiliyormu yoksa senin aracın bursaya kayıtlı git orda yaptır derler mi. plaka bursa plaka ve plaka değişmeyecek.
hocam aracın muayene bilgilerinin yer aldığı ruhsat sayfasındaki bilgileri denedinizmi? bazen iki sayfa arasındaki seri no aynı olmaya biliyor bilginize.
o dediğinizide denedim tutmadı. sonra trafik tescile gittim dedilerki yeni ruhsat basılmıştır ordaki numarayı istiyordur sistem. sonra bursa trafik tescili aradım bizim muayene ile işimiz yok yeni ruhsatınız basılmıs 15 gunluk sure dolunca adrese yollarız siz sadece sigortayı yaptırın o onemli bizim için dediler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme