Şimdi Ara

Şehir içi az yakan araç tavsiyesi. HDI mi M.JET/CDTI mi ? Kullananlar içeri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

1.6 HDI diger motorlara gore seridir. Daha rahat toparliyor kendini, yokuslarda falan. MJ ve CDTI ye gore biraz daha modern. 0,2-0,3 litre az yakabilir belki. Ama 5 vites olmasi dusundurucu. HDI 6 vites olsaydi superdi. 6 vites ihtiyaciniz varsa 6 vites alin. Uzun yolda 6 vites cok rahat ettirir. Ben sadece motor icin konustum, arabalari karsilastirmak gerekir ama araba ne kadar yeni olursa o kadar iyi.

Peki hocam sizce bu fark 1 litre olur mu atıyorum aynı şartlarda mjet şehiriçi 7 litre yakarken hdi 6 litre yakar mı ?

Multijeti oyle uzun uzun kullanmadim ama o kadar fark olmaz. 2 motoru en ekonomik oldugu devirler farkli olabilir. Cunku 2 motorun karakteri farklidir. Bir motor gec isinir, bir motor erken isinir vs. Bunlarin arastirilmasi gerekir maksimum verim icin. Ama fark genel olarak 0,2-0,3 u gecmez. Dusuk devir iyi degildir bu arada. Daha fazla yakit yaktirir hatta. Hem de motoru zorlar. Aracinizi normal devrinde kullanin. Ne dusuk, ne yuksek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• auris 1.33 + lpg en güzel seçeneklerden birisidir. artık yıl 2015 dizelmi hala :S
  • 1.3 90 hp punto kovala

Hem vergi avantajı da var hdı ya gore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.