Şimdi Ara

Şehir içi az yakan araç tavsiyesi. HDI mi M.JET/CDTI mi ? Kullananlar içeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence 90lık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TDI nerde
  • Hocam almışken 90 lık alın aynı vergi diliminde zaten çoğu B sınıfı bu durumdaki dizeller. Resmi bir örnek vermek gerekirse 70 lik Fiesta nın fabrika verisi 5.5 lt 90lığın ki 5.4 lt sebebi ise 90lığın rahat götürdüğü için az yakması, 70 lik biraz yorulduğu için aynı değere geliyor. Bu örnek sadece Ford için değil diğer dizeller içinde az çok geçerli. 90lıklar teknoloji olarakta üstün 16 valf olmasınında etkisi var diye biliyorum.

• 75 hp ile rampa çıkarken yorumları aklınızda tutarsınız.90 hp daha iyidir.Yakıt konusunda ise multijet biraz fazla yakar.HDİ ünite daha az yakar fakat vergide bir üst dilime geçersiniz. Vergide avantaj istiyorsanız multijet 90lık punto önceliginiz olsun bence.Sürekli trafikte kalacagınız için 75 az yakabilir ama 90 hp o arabayı daha iyi çeker.Daha iyi hızlanır.Bu araba hiç mi rampa çıkmayacak hiçmi dolu bir yere gitmeyek.Bir vites düşürsüncüler gelir şimdi oda yakıt tüketimini arttırır.Bence 90 hp punto ideal.Lineada 90 hp gitmiyor diyenler 70 hp motor öneriyor.
  • 95 lik cdti al bak keyfine.

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

1.3 75 hp albea veya punto gitmez.
    1.3 95 hp linea gitmez. Gitmez derken şehir içi ideal.
    1.3 90 hp punto hem iyi gider hemde az yakar hem parçası boldur hemde vergisi düşük dilimden yatar.

75 hp punto gitmez derken denedin mi?

ben bir hafta kullandım. çekişi çok çok iyi. resmen uçuyor. yakışı da çok iyiydi gerçekten. benim araba 1.6 16v benzinli. kesinlikte onda iyiydi seriliği. tabi kasanın hafifliğinin de katkısı vardır bunda. ben bu kadar seri birşey beklemiyordum doğrusu. burda sormamışsın ama bir de yine ikame araç olarak megane 1.5 dizel kullandım. o da çok iyiydi serilikte. hem de bildiğim kadarıyla 8 sübap o.

Merhaba,

Tork ve turbo insana iyi gidiyormuş hissi veriyor sesin de bu konuda katkısı büyük. Özellikle devir çabuk bitip üst vitese geçtiğiniz için seri geliyor size

ne alaka? 25 yıllık sürücüyüm. hızlanmayı hissediyorum. ha belki 130-140 ta öyle gitmez ama düşük hızlarda çok seri.

• Fiat o bilmiyorum ama Pejo Hdı start stop özelliği ile güzel sonuçlar verebiliyor.

• Crdi olsa olmaz mı

• Aralarında HDİ yı öneririm 90 lık az yakar diyenlerde az yakçağı da yarım lt bile değil,onun için 90 bg araba çekilmez 110 lük al hem iyi gidiyo hem az yakıyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

1.3 cdti(ecotec) 95 bg 5 vites

Astra j mi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: D-NZ-93

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

1.3 cdti(ecotec) 95 bg 5 vites

Astra j mi hocam

corsa ve astra 5 olduydu, ama aveo 6 mı acaba ya
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Neye göre gitmez dediğinizi bilmiyorum ama kullandığım 1.3 MJ Linea şirket arabası köpek gibi de gidiyor. Özellikle ilk 3 vitesi inanılmaz seri...Çıkmadığım bayır, ezmediğim asfalt kalmadı
  • Hyundai yada kialara da baktım pek sarmadı aynı şekilde tdi kullanan seçeneklerde hoşuma gitmedi. O yüzden yazmak istememiştim onları.
  • KafzieL kullanıcısına yanıt
    Neye göre gitmiyor soyliyim. Ara hazırlanmaları kötü.
    Biraz ağır hızlanıyor ama son hızı gayet güzel.
    2013 model 95 hp 28 bin km de linea urban sahibiyim.

• 1.3 75 bg yeni aveo sahibiyim. Günlük 40 km yol yapıyorum. Ortalama hız 40-45 km. Ort. yakıt tüketimi 4.5 lt. yakıttan gayet memnunum ama 90 beygir üstü alabilirsen daha iyi olur varsın 1 lt fazla yaksın. Gitmez, kalkmaz muhabbeti de baydı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster42 -- 20 Kasım 2015; 19:35:07 >
  • Sadece az yakacaksa HDI yada 1.3 ecotec derim. Çok bir fark yok ama nispeten bu motorların yakıtı daha azdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeTLaG -- 20 Kasım 2015; 21:40:36 >
  • 1.6 HDI diger motorlara gore seridir. Daha rahat toparliyor kendini, yokuslarda falan. MJ ve CDTI ye gore biraz daha modern. 0,2-0,3 litre az yakabilir belki. Ama 5 vites olmasi dusundurucu. HDI 6 vites olsaydi superdi. 6 vites ihtiyaciniz varsa 6 vites alin. Uzun yolda 6 vites cok rahat ettirir. Ben sadece motor icin konustum, arabalari karsilastirmak gerekir ama araba ne kadar yeni olursa o kadar iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

1.6 HDI diger motorlara gore seridir. Daha rahat toparliyor kendini, yokuslarda falan. MJ ve CDTI ye gore biraz daha modern. 0,2-0,3 litre az yakabilir belki. Ama 5 vites olmasi dusundurucu. HDI 6 vites olsaydi superdi. 6 vites ihtiyaciniz varsa 6 vites alin. Uzun yolda 6 vites cok rahat ettirir. Ben sadece motor icin konustum, arabalari karsilastirmak gerekir ama araba ne kadar yeni olursa o kadar iyi.

Şehir dışı sadece yılda 1 kez olur benim oda belki olmaz bile. Yüzde 99 şehir içi kullanacağım için az yakan birşey bakıyorum. İkinci al alacağımdan ötürü haliyle çok güvenemiyorsunuz o yüzden daha az sorun çıkartacak olan ve bakımları daha uygun olan Mjetleri tercih etmek lazım galiba. 1.3 90 Mjet uygun gibi duruyor yaptlan yorumlara göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 20 Kasım 2015; 22:13:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

1.6 HDI diger motorlara gore seridir. Daha rahat toparliyor kendini, yokuslarda falan. MJ ve CDTI ye gore biraz daha modern. 0,2-0,3 litre az yakabilir belki. Ama 5 vites olmasi dusundurucu. HDI 6 vites olsaydi superdi. 6 vites ihtiyaciniz varsa 6 vites alin. Uzun yolda 6 vites cok rahat ettirir. Ben sadece motor icin konustum, arabalari karsilastirmak gerekir ama araba ne kadar yeni olursa o kadar iyi.

Şehir dışı sadece yılda 1 kez olur benim oda belki olmaz bile. Yüzde 99 şehir içi kullanacağım için az yakan birşey bakıyorum. İkinci al alacağımdan ötürü haliyle çok güvenemiyorsunuz o yüzden daha az sorun çıkartacak olan ve bakımları daha uygun olan Mjetleri tercih etmek lazım galiba. 1.3 90 Mjet uygun gibi duruyor yaptlan yorumlara göre

Sehiricinde HDI 110 daha seri ve canli. HDI motorlar da sikinti cikaracak motor degiller. Ve MJ ye gore daa sessiz. Fransiz dizelleri sessiz oluyor. Dci de sessiz. Bende HDI var, memmunum. 180.000 kusurde. Ama tabi benimki 8 subapli. Dusuk devirlerde inanilmaz seri. Yokus performansi cok iyi. Devir 1000e dusse bile topluyor yokusta. Bunda 8 subabin etkisi var. Ama sizinkiler daha yeni teknoloji 16 subaplilar. Neyse bunu karistirmayalim :D Mesele az yakmasi ise HDI yi tek gecerim. Hem motor arabayi rahat tasiyacaktir, az gazla cok yol alacaktir. Ama motorlarin kilometresi, arabalarin durumu da onemli bence. Bir araba tek motordan olusmuyor sonucta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Peki hocam sizce bu fark 1 litre olur mu atıyorum aynı şartlarda mjet şehiriçi 7 litre yakarken hdi 6 litre yakar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.