Şimdi Ara

Şehir içi az yakan araç tavsiyesi. HDI mi M.JET/CDTI mi ? Kullananlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşe gidip gelmek için bi otomobil alacağım. Bekarım ve genelde arabada tek başıma olacağım.

Ev Seyrantepe de İş Üsküdar Kısıklıda. Dolayısıyla her sabah ve her akşam 1. köprü trafiğine gireceğim.

Sabah 12 km lik yolun sabah 5-6 km si sürekli dur kalk olarak geçecek. Akşam ise yine 12 km lik yolun 7-8 km si sürekli dur kalk trafikte geçecek. Geri kalan kısımda ise akıcı trafik oluyor 50 km lik filan hızlarla gidilir heralde. Şehir dışı kullanımım senede sadece 1 kez 900 km olabilir onun dışında bahsettiğim gibi full şehiriçi trafikte geçecek. Bu kullanıma uygun olan uygun bir araç bakıyorum.

Aklımda bir kaç model var bunlar şu şekilde.

2006 üstü makyajlı kasa 307 1.6 hdi 90 BG 5 vites yada 1.6 hdi 110 BG 5 vites.
    2006 üstü grande punto 1.3 mjet 75 bg 5 vites, yada 1.3 mjet 90 bg 6 vites
    2001 üstü yeni aveo 1.3 cdti(ecotec) 75 bg 5 vites, yada 1.3 cdti(ecotec) 95 bg 6 vites.

Donanım olarak karşılaştırmayı bırakıp sadece yakıt olarak sorguluyorum. CDTI ve Multijet zaten aynı motorlar 6 vitesli olanda chavrolet bi 5 beygir daha eklemiş. Tuning filan yapmayacağımızı varsayarsak hangisi benim kullanımım açısından uygundur.

1.3 mjetlerin kalkmadığını söylüyorlar okuduğum yorumlara göre ama taksiciler hep 75 bg albea kullanıyor.

Kimileri aynı motor için konuştuğumuzda mesela 1.6 hdi 90 bg 307 nin 110 luk 307 ye göre şehir içinde az yaktığını söylüyorlar. Kimisi 110 luğun daha az yaktığını iddia ediyor.

Aynı şekilde 6 ileri 90 beygir puntonun 75 lik 5 vites puntoya göre daha az yaktığını söyleyen de var, az yaktığını söyleyende.

O yüzden kafam karıştı. Var mı bu araçların birini yada bir kaçı kullanan kişiler ?

• herhangi bir hdi araç alabilirsin..

LPG ye uyumlu az yakan araç alsan hdi den daha az yakacaktır. ( şehir içi 7 8 lt şehir içi yakan bir araç LPG de 10 lt yaksa 20 kuruş yapar )

Kış aylarında aracın içinin hemen ısınması ve dizelin gürültüsünü çekmemen + olur.
  • Kriter az yakmaksa HDI tercih edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

herhangi bir hdi araç alabilirsin..

LPG ye uyumlu az yakan araç alsan hdi den daha az yakacaktır. ( şehir içi 7 8 lt şehir içi yakan bir araç LPG de 10 lt yaksa 20 kuruş yapar )

Kış aylarında aracın içinin hemen ısınması ve dizelin gürültüsünü çekmemen + olur.

Lpgnin de sıkıntıları kapalı otoparklara giremiyosun. Kışın hemen lpg ye geçmiyor benzinde yakıyorsun bir miktar. Senede max 10 bin km yapacağımı varsayarsak ikinci el dizel alıp radyonun sesi birazcık daha açmak bana makul geliyor.

HDI Multijetten az yakıyorsa taksiciler sırf bakımları parçaları daha uygun diye mi Multijet kullanıyorlar ?
  • Bence yılda 10 bin km için lpg'ye bulaşma. Hatta dizel'e bile gerek yok. 1.2 benzinli şehir içi 6 lt uzun yolda 5 lt yakar. Oda işini görür bence. Lpg ayar tutmaz, benzinsiz çalışmaz, gaz kokar, tehlike saçar, kapalı otopark almaz, motoru kurutur ömrünü yer. Dizel traktör gibi çalışır ama yılda 30 bin km altı gereksizdir. Az değil dizel motor için 10 bin tl daha fazla para vereceksin. Ve bakımı pahalı, motor hassas, turbosu falan ikinci elde büyük risk. Yinede seçim senin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 cdti(ecotec) 95 bg 5 vites
  • CDTI KOY SUYUNU YAGINI SANAYI NERDE BİLMEZSİN

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kapatılabilir
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o kadar dur-kalk ve sıkışık trafikte kesinlikle otomatik vites araba almanı tavsiye ederim.
    start-stoplu olursa yakıt tasarrufu açısından daha faydalı olabilir.
  • seninle evi ve işyerini değişelim,bende tam tersi yöne gidip geliyorum.
    biz 1.5 dci 75 bg kullanıyoruz,tek başınaysan metrobüs tavsiye ederim.

• Emre9110 kullanıcısına yanıt
    1.3 75 hp albea veya punto gitmez.
    1.3 95 hp linea gitmez. Gitmez derken şehir içi ideal.
    1.3 90 hp punto hem iyi gider hemde az yakar hem parçası boldur hemde vergisi düşük dilimden yatar.

• şu 75 bg gitmez diyenlere çok gülüyorum,zaten adım adım gidiyosun,75 lik dizel motor uçuruyo bile.

• 1.3 CDTİ ile 1.3 multijet aynı motor hocam.

• Bende onu diyorum işte. Adım adım gidiyoruz zaten ilk mesajda da belirttiğim üzere. O yüzden 90lık mı az yakar 75 lik mi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

1.3 CDTİ ile 1.3 multijet aynı motor hocam.

İlk mesajımı okursanız bende aynı şeyi söyledim. Aveo da 5 beygir fark var sadece. Onu anlatmaktı amacım yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

1.3 cdti(ecotec) 95 bg 5 vites

Var mı gerçekten 5 vites ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

herhangi bir hdi araç alabilirsin..

Lpgnin de sıkıntıları kapalı otoparklara giremiyosun. Kışın hemen lpg ye geçmiyor benzinde yakıyorsun bir miktar. Senede max 10 bin km yapacağımı varsayarsak ikinci el dizel alıp radyonun sesi birazcık daha açmak bana makul geliyor.

HDI Multijetten az yakıyorsa taksiciler sırf bakımları parçaları daha uygun diye mi Multijet kullanıyorlar ?

multijet kışın 7 lt den az yakmıyor. 75 lik puntoma 6.5 yaktırabilmek için akla karayı seçiyordum. Tabi kısa mesafe için geçerli uzun mesafede 5.5 6 arasında yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

1.3 90 hp punto hem iyi gider hemde az yakar hem parçası boldur hemde vergisi düşük dilimden yatar.

75 hp punto gitmez derken denedin mi?

ben bir hafta kullandım. çekişi çok çok iyi. resmen uçuyor. yakışı da çok iyiydi gerçekten. benim araba 1.6 16v benzinli. kesinlikte onda iyiydi seriliği. tabi kasanın hafifliğinin de katkısı vardır bunda. ben bu kadar seri birşey beklemiyordum doğrusu. burda sormamışsın ama bir de yine ikame araç olarak megane 1.5 dizel kullandım. o da çok iyiydi serilikte. hem de bildiğim kadarıyla 8 sübap o.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Denemedim. Ama 1.3 95 hp linea kullanicisiyim.
    1.3 95 hp linea ile 75 hp puntonun teknik verileri aynı. O yüzden gitmez.
    Gitmez derken ben aracimdan memnunum.genel kanı olarak gitmiyor etmiyor diyenlere ithafen dedim 😄

• Sorunsuzlukta multijet daha önde yakıtta hdi iyidir. Vergide ve bakımda multijet önde hdi kayış kullanır multijet zincir kullanır. Euro 4 motor bir grande punto alıp dpf ile de ugrasmassınız. Yanlız 1.3 90bg mjetin bakım parçaları baskı balatası vs 1.3 75 bg den daha pahalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

75 hp punto gitmez derken denedin mi?

ben bir hafta kullandım. çekişi çok çok iyi. resmen uçuyor. yakışı da çok iyiydi gerçekten. benim araba 1.6 16v benzinli. kesinlikte onda iyiydi seriliği. tabi kasanın hafifliğinin de katkısı vardır bunda. ben bu kadar seri birşey beklemiyordum doğrusu. burda sormamışsın ama bir de yine ikame araç olarak megane 1.5 dizel kullandım. o da çok iyiydi serilikte. hem de bildiğim kadarıyla 8 sübap o.

Merhaba,

Tork ve turbo insana iyi gidiyormuş hissi veriyor sesin de bu konuda katkısı büyük. Özellikle devir çabuk bitip üst vitese geçtiğiniz için seri geliyor size

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.