Şimdi Ara

2. El Dizel Araç kaç km'de olmalı/idealdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu sıralar elimizde bulunan 2004 model Ford Fiesta'yı gerek uzun yıllardır elimizde olması gerek model yükseltme ve artık araca kolay sığamamamızdan dolayı değiştirmek istiyoruz. Kullandığımiz araç 1.4 tdci modeli. Muhtemelen yine dizel alacağız. 2011-2012 Volvo S40lara bakıyoruz. İlanların birçoğu yüksek kilometreli. Genellikle 100.000 altında olanlara bakmaya çalışıyoruz. Sizce 2. El dizel araçlar kaç kmye kadar alınabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Üstad genelde 120binde ağır bakıma girerler masrafı olur herkes bunu tavsiye edecek ama servis bakımlı olursa iyi olur
    kullanıcı çok önemli ben mesela esnaf adamdan araba almam arabanın canını çıkarır gibi kullanır bakım yapmaz doğru düzgün kullanmaz memur adamı tercih ederim malına daha iyi bakar tabi istisnalar olb
    90-100 bini de geçmesin bi o kadarda sen yaparsın dizelde yağını erken değiştirdinmi motor ömrü uzuyor bence volvolarda psa motoru var motor ömrü uzun
    280 bin 225 bin 175 binde dizel aracı olan arkadaşlar var bi problem yok motordan yana
    Birazda şans işi sıfır araç alıpta servisten çıkamayanda oluyor
    "keriz" olarak nitelendirdiklerim kusura bakmasın içimde kalanları artık yazacağım.

piyasa değeri aracın 26.000 TL diyelim adam aracı 23.000 TL alıyor hemde 125.000km belki daha düşük.

Bu araçların %80 200.000 KM den fazladır km düşürüp düşük fiyattan kerizlere ittiriyorlar.Gariplerim de düşük kmli araçlara bindiğini sanıyor.Araçta sorun çıkınca da vay efendim bu renault araçlar çok dandik aslında senin aracın dandik

Sonra sen bir araç alıyorsun piyasa değeri 26.000 TL ben aldım 26.250 ooo pahalıya almışsın diyor.

Baştan 2-3 bin tl fazla verirseniz o 2-3 bin tl size servise gitmemek olarak geri dönecektir.

Araç alırken 1-2 fazla verin ilk veya 2 en faza 3 sahibinden alın ( sigorta şirketleri görüyor kaçıncı sahibi olduğunu ) öyle araçları alın km olarak bence 200.000 km kadar seçilebilir tabi km arttıkça fiyatın da düşmesi gerekir.

araç alırken çok denk geldim 4-5 sahip geçmiş elinden 5 yıllık aracın hayatta bulaşmam öyle araçlara
  • Çok düşük km ler genelde düşürülmüş oluyor. Eğer araç bakımlıysa km bin pek bir önemi yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bakıldıysa dizelin ömrü benzinliden uzundur
  • Eğer 2 yıldan fazla bineceksem hiçbir arabayı 130.000kmden fazla almam 170.000km civarıda satarım :)

• Üstad genelde 120binde ağır bakıma girerler masrafı olur herkes bunu tavsiye edecek ama servis bakımlı olursa iyi olur
    kullanıcı çok önemli ben mesela esnaf adamdan araba almam arabanın canını çıkarır gibi kullanır bakım yapmaz doğru düzgün kullanmaz memur adamı tercih ederim malına daha iyi bakar tabi istisnalar olb
    90-100 bini de geçmesin bi o kadarda sen yaparsın dizelde yağını erken değiştirdinmi motor ömrü uzuyor bence volvolarda psa motoru var motor ömrü uzun
    280 bin 225 bin 175 binde dizel aracı olan arkadaşlar var bi problem yok motordan yana

• "keriz" olarak nitelendirdiklerim kusura bakmasın içimde kalanları artık yazacağım.

piyasa değeri aracın 26.000 TL diyelim adam aracı 23.000 TL alıyor hemde 125.000km belki daha düşük.

Bu araçların %80 200.000 KM den fazladır km düşürüp düşük fiyattan kerizlere ittiriyorlar.Gariplerim de düşük kmli araçlara bindiğini sanıyor.Araçta sorun çıkınca da vay efendim bu renault araçlar çok dandik aslında senin aracın dandik

Sonra sen bir araç alıyorsun piyasa değeri 26.000 TL ben aldım 26.250 ooo pahalıya almışsın diyor.

Baştan 2-3 bin tl fazla verirseniz o 2-3 bin tl size servise gitmemek olarak geri dönecektir.

Araç alırken 1-2 fazla verin ilk veya 2 en faza 3 sahibinden alın ( sigorta şirketleri görüyor kaçıncı sahibi olduğunu ) öyle araçları alın km olarak bence 200.000 km kadar seçilebilir tabi km arttıkça fiyatın da düşmesi gerekir.

araç alırken çok denk geldim 4-5 sahip geçmiş elinden 5 yıllık aracın hayatta bulaşmam öyle araçlara

• Hocam bütce kisitliysa dusuk donanim yuksek model dusuk kilometre bakin.Normal bir kullanici ortalama 10-15 bin arasi yapar yilda yani 2010 model arac 90 bin uzeriyse bana göre alinmaz yada alinmamali cunku 4 senelik arac 100 bindeyse cok kullanilmistir.Tabi bana gore bu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç aynı sitede karşı blokta oturan bi emekli öğretmenin. Daha hiç kirli pasaklı görmedim aracı. 80.000 kmde 1.6 D2 Drive modeli. Bize bu aracı almak çok mantıklı geliyor. Aracın nasıl kullanıldığını biliyoruz. Adamda çok sağlam sonuçta memur. Bakımları Izmir Volcar'da yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: drsalmonella

Üstad genelde 120binde ağır bakıma girerler masrafı olur herkes bunu tavsiye edecek ama servis bakımlı olursa iyi olur

Babam esnaf, Market işletiyor. Arabanın içinde çöp dahi bulamazsın. Genelleme yaparak herkesi aynı kefeye koymayın derim. Şuan ki aracımız 120.000de aracı bilenlerin içleri gidiyor bu modelde bu kmde nasıl bu kadar temiz oluyor diye.

• bascagri B kullanıcısına yanıt
    alınır o araba
  • Fiyat konusunda anlaşabilirsek neden olmasın

• Takip

• Orkun_ kullanıcısına yanıt

Önceden yani ülkemizde 5 yıl öncesine kadar 100.000 km üzeri dizel araca sıcak bakılmazdi 2. Elde ama çok şükür şahlandik artık 500.000 km ye kadar yolu var gibi ...

• 200bindeki araç 50bindeki araçtan daha iyi durumda olabiliyor, km tek kriter değil, o aracın nasıl kullanıldığı ve düzenli bakımlarının yapılıp-yapılmadığı önemli...

• düşük kilometreli araca göre, 100.000 TL civarında ucuza alabiliyorsanız alınır. pompa enjektör turbo revize edilir veya değiştirilir. Aks, rot, fren balata değiştirilir... uzun zaman gönül rahatlığıyla binilir....

• Onyargisiz kullanıcısına yanıt
    👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.