Şimdi Ara

Şehiriçi kısa mesafe için bisiklet alacağım. Bayrama kalmadan almak istiyorum. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şehiriçi kısa mesafe ulaşım için bir bisiklet almayı planlıyorum. (Sanayide sağa sola gitmeye lazım oluyor.) Bir sorunum var; kilom 110'a yakın. Beni çekecek bir bisiklet hangi özelliklere sahip olmalı? Herhalde geniş tekerli dağ bisikleti olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Mümkünse marka model ismi alayım; ilk girdiğim dükkanda/web sitesinde bana bilmediğim Çin malını kakalayıp da 3 ay sonra kaynak yerlerinden kırılmasını istemem açıkçası. Öyle fazla param da yok; motorsiklet/Hacı Murat fiyatı olmasın lütfen. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Bir de malum ben bunu sanayiide kullanacağım; güvenlik işini nasıl halledeceğiz? 2 tane zincirli asma kilitle tekerleri kilitleyip gövdeden de başka bir zincirli asma kilitle sabit bir yere bağlamak güvenli mi?

Diğer konuda netd forum arkadaşımız "salcano city explorer yada btwin riverside 120" önermişti. Bu bisikletleri gidip dükkanında inceleme fırsatım olmadı. Sırf internetten bakarak karar vermem sağlıklı olur mu? Ayrıca birkaç model daha önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Ağustos 2017; 16:31:32 >

• verdiğim 2 modelde aslında tamamen iyi bisikletler. kilona boyuna uygun olduğu sürece sıkıntı yok. kargoda hasarsız ve kurulumsuz olarak gelirse artık sıfır yepyeni bir bisikletin olmuş demektir. zaten onların içinde kurulumsuz parça parça olarak geliyor ve bazı modellerin içinde kurulum kuponu oluyor. gidip servise yada bisikletçiye ücretsiz kurduruyorsun. kendinde kurabilirsin fakat garanti kapsamı dışı sayılıyor. salcano btwin'e göre daha iyi çünkü alüminyum kadro ve maşa. dolayısıyla daha hafif. btwin yaklaşık 15 kg, salcano 12-13 arası bişey. dağ bisikletlerine de bakabilirsin. ucuz ve kalite olarak mondial stardom öneririm. 449 TL gibi bir fiyatı var. üstelik eski tip vitesli değil. yeni moda mandallı viteslerden kullanılıyor ve hep shimanonun giriş seviye vites, fren kollarını kullanıyor. görüntü olarak ta iyi bisiklet. zaten dağ bisiketleri 135 KG'a kadar taşıyabiliyorlar. bende var bi tane mondial stardom, ilk geldiğinde amasörü çok sertti, açıp temizleyip güzelce yağlayınca şimdi daha rahat girip çıkıyor. eğer sadece düz yolda gitmek istiyorsan amasörü açma sert kalsın. başka sehir bisikleti modeli olarak'ta " mondial trekker " öneririm. eğer fiyatı arttırırsan uğur elite yada ümit magnetic modellerine bak. iyi bisiklet için bütçeyi biraz arttırmak gerekiyor. başta söyleleyim çift amortisörlü market bisikletlerinden almak gibi bir fikrin varsa en başından sök at aklından. hiç iyi değiller. bisikletlerin fotoğrafları :

SALCANO CITY EXPLORER

Şehiriçi kısa mesafe için bisiklet alacağım. Bayrama kalmadan almak istiyorum. Yardım lütfen.

B'TWIN RIVERSIDE 120

UGUR ELITE

UMIT MAGNETIC

MONDIAL STARDOM

MARKET BISIKLETI OLAN HIC TERCİH EDILMEMESI GEREKEN CIFT AMORTİSÖRLÜ BİSİKLET ÖRNEĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 11 Ağustos 2017; 4:50:39 >

• quote:

salcano btwin'e göre daha iyi çünkü alüminyum kadro ve maşa. dolayısıyla daha hafif. btwin yaklaşık 15 kg, salcano 12-13 arası bişey.

Salcano City Explorer 30V daha hafif, ama alüminyum. Fiyatı da 755 TL (Salcano web sitesi). RIVERSIDE 120 HİBRİT BİSİKLET B'TWIN ise daha ağır ama çelik. Fiyatı 600 TL.(Decathlon web sitesi) Salcano'nun görünüşü daha güzel. Ama kilomu gözönüne alırsak sağlamlık açısından çelik olanı tercih etmek mi doğru olur? Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu arada araştırmadan, piyasadan körü körüne, satıcının gazına gelip zaten hiç ürün almam, içiniz rahat olsun.

Bir de şunu sorayım; şehir bisikleti dediğimiz bisikletlerin performansı dik yokuşlarda nasıldır? Buralarda epey dik yokuşlar var.(asfalt yol)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ağustos 2017; 17:18:26 >

• Asfalt yokuşta şehir bisikletinde hiçbir sıkıntı yok en azından benim kullandığım discovery man modelinde gayet rahat çıkıyorum 108 kiloyla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    30v modeline amasor bulunuuor bu yuzden biraz daha pahali. sehir icinde amasore gerek duymaman lazim. kilon fazla evet ama bu kadroyu etkilemez. evet celik daha saglam olabilir ama jantlarin durumu onemli. dandik bir jantla binersen hemen yamuluverir. ama btwin modelini oneririm o diger market bisikletleri gibi degil hafif celikten yapilma sehir ici kisa mesafeleri katetme amaciyla tasarlanmis bir bisiklet. tur bisikleti asfalt olan heryerde giderler. yokusu tirmanir ama engebeli toprak cakil kumda rahat gidemessin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.