Şimdi Ara

şehirlerarası yolda iki lamba direği arası kaç metre?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
32.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şehirlerarası Yollarda İki Lamba Direği Arasındaki Mesafe

Şehirlerarası yollarda, gece görüşünü iyileştirmek ve güvenli sürüş koşulları sağlamak amacıyla lamba direkleri yerleştirilir. Bu lamba direkleri arasındaki mesafe, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir.

İki elektrik direği arasındaki mesafe genellikle 30 ila 60 metre arasında değişir. Bu mesafe, yol genişliği, trafik yoğunluğu ve aydınlatma ihtiyaçlarına göre belirlenir. Daha geniş yollarda ve yoğun trafikli alanlarda daha sık aralıklı direkler kullanılırken, dar yollarda ve seyrek trafikli bölgelerde daha az sık aralıklı direkler yerleştirilebilir.

Yol kenarındaki çubuklar arası mesafe, ışık direklerinin arasındaki mesafeyle aynıdır. Işık direkleri, genellikle iki veya daha fazla elektrik direği arasına yerleştirilir ve elektrik direkleriyle aynı mesafede aralıklarla konumlandırılır.

İki direk arasındaki mesafe, sürüş güvenliği için önemlidir. Yeterli aydınlatma sağlamak ve gece sürüşü sırasında görüş mesafesini artırmak için direkler arasındaki mesafe uygun olmalıdır. Aynı zamanda, aşırı aydınlatmayı önlemek ve ışık kirliliğini azaltmak için de mesafe dikkatle ayarlanmalıdır.

Şehirlerarası yollarda iki lamba direği arasındaki mesafe, trafik güvenliği ve aydınlatma ihtiyaçlarını optimize etmek için dikkatle belirlenir. Bu mesafe, çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak ve ilgili yönetmeliklere uygun olarak hesaplanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=82666763 burdaki arkadaş 50 metre olduğunu iddia ediyor
  • 30
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberm

30
    Çocukluğumdan beri 50 olarak aklımda kalmış, kim dedi nerden duydum bilmiyorum ama
  • Benim bildiğim 100 metre ama emin değilim, mantiken 30 ve 50 metre çok sık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Benim bildiğim 100 metre ama emin değilim, mantiken 30 ve 50 metre çok sık.

100 metre olsa 90la giderken 4 saniyede geçmemiz gerekirdi fazla
    360 km/h=100 m/sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hærun -- 17 Ekim 2013; 10:59:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Benim bildiğim 100 metre ama emin değilim, mantiken 30 ve 50 metre çok sık.

100 metre olsa 90la giderken 4 saniyede geçmemiz gerekirdi fazla
    360 km/h=100 m/sn

Alıntıları Göster
    50 diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtforce

50 diye biliyorum

Alıntıları Göster
    şehirler arası yolda lamba direği olmaz,meskun mahal giriş çıkışları ,mola yerleri ve tehlike arz eden yerler dışında şehirler arası yollar aydınlatılmaz...

arkadaşın dediği yol kenarı reflektörleri arası mesafesidir,50 metre diye bir söylenti var ama haftaya ölçerim olmazsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

şehirler arası yolda lamba direği olmaz,meskun mahal giriş çıkışları ,mola yerleri ve tehlike arz eden yerler dışında şehirler arası yollar aydınlatılmaz...

arkadaşın dediği yol kenarı reflektörleri arası mesafesidir,50 metre diye bir söylenti var ama haftaya ölçerim olmazsa..

Alıntıları Göster
    32 Metre olarak biliyorum ben de.
  • quote:

hayır lamba direğinden bahsediyorum
  • 30 m olmasi lazim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmitnick

30 m olmasi lazim
    50 metre
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

50 metre

Alıntıları Göster
    refüjdeki lambalar zannettim.
  • quote:

quote:

Hocam sehirler arasi yolda aydinlatma yokki
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

50 metre

Alıntıları Göster
    Standart bir değer kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum ama normalde direk yüksekliği, kullanılan lamba, yol genişliği ve türü gibi unsurlara göre bir hesabı var bunun yani sandığınız gibi tüm yollardaki direk mesafeleri eşit olmayabilir.

EDIT: Bu arada bence ilginç bir durum ama Almanya'da otobanlarda dahi gece aydınlatma yok, üstelik hız sınırıda yok millet ölüme gider gibi gidiyor valla. Zifiri karanlıkta 200+ hızlarla gidiyorlar

Amerika'da ise inanılmaz bir reflektör bolluğu var, geceyelin uzunları yaktığınızda yol uçak pisti gibi ışıl ışıl oluyor. Bence çok güzel bir sistem direkten daha faydalı hem de içiniz falan geçse ya da dalsanız ve şerit değiştirseniz reflektör ses çıkardığı için hemen ayıkıyorsunuz.

Bu resimdeki gibi ama sadece yok kenarlarında değil tüm şerit çizgilerinde de bu reflektörlerden var, 3 şeritli bir yolda uzunlara aldığınız zaman manzara muhteşem oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 17 Ekim 2013; 22:37:29 >

• Bende 25-30 metre olarak biliyorum
  • quote:

quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    50 metre diye biliyorum.30 metre ve 100 metre mantıklı gelmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

harun kardeşim,

tekrar yazıyorum şehirler arası yollarda aydınlatma direği bulunmaz,senin koymuş olduğun fotoğraftaki aydınlatmalar,ancak meskun mahal bölgelerinde bulunur,yani örneğin bir şehire bir kasabaya yaklaşırken veya çıkarken bulunur onun haricinde şehirler arası yollarda aydınlatma ekipmanı bulunmaz(özel durumlar hariç)

sorun yanlış,şehirler arası değil şehir içi aydınlatma direği kaç metre arayla konur desen anlarım...

bu arada madem sordun şehir içi aydınlatma direklerini yolun genişliği ,atmosfer koşulları teknik şartname koşulları ,kullanılacak armatürün cinsi modeli gibi parametrelere göre mesafecini ayarlıyorlar,bildiğim kadarıyla standart mesafe yok,kimi yerde 30 metre kimi yerde 22 metre kimi yerde 35 metre,o kullanılan armatüre göre değişiyor diye biliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

50 metre diye biliyorum.30 metre ve 100 metre mantıklı gelmiyor.

Alıntıları Göster
    50 metre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.