Şimdi Ara

Şehit haberleri gelince oynanan senaryo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye 'de bu olay okadar klasikleşmiştir ki insanlarımız artık farkında bile değil. böyle haberleri okadar basitleştirdiler ki artık halka bile normal geliyor insan ölümleri. insanlar okadar yozlaştırıldı ki hiç bir şey umurlarında değil. facebook,twitter gibi alanlar da evinde ıvır zıvır yazarak bir şeyler olduğunu sanıyor. halbuki dışarı çıktıktan sonra kız arkadaşıyla sevişmeye gidiyor.

TR'de olay aynen bu şekilde yaşanıyor standarttır hiç bi şekilde senaryo değişmez;

önce abdullah öcalan açıklama yapar belli bir şeyler ister, müzakere v.s.

sonra türk hükümeti çıkar; vermeyecez etmeyecez gene aynı şeyler söylenir.

medya belli bir süre bunun üzerinde durur.

daha dur bitmedi. daha sonra başlar şehit haberleri 1 hafta boyunca medya manşetlerinden düşmez.
    haberler ise gene klasiktir hep aynıdır.

öncelikle sabahleyin şehit haberleri gelir, genelde bu pusudur. şahsen doğuda askerlik yaptım şu pusu olaylarını hiç anlamış değilim. zaten sabah 6'da çıkan yol güvenliği için ayrı askerler vardır bu adamlar günde 50km askerlerin geçeceği yolların güvenliğini sağlar. doğunun her tarafını dolaştık hiç öyle pusuya falan denk gelmedik ne hikmettir.

ardından medyada bunlarla ilgili flaş haberler geçilir. ilk önce nette duyarsın bukadar önemli değildir yayın kesilmez. belki alt yazı geçilir. tüm senaryolar akşam haberlerine saklanır çünkü haberleri herkes ozaman izler.

2. kısım da şehitlerle ilgili haberler verilir. mesela önceden öleceğini bilen askerler var. bunlar önceden annelerini ararlar anne ben ölücem der telefonu kapatır, ve ölür. bunlar standarttır hep böyledir.

daha sonra şehitlerin hayatları irdelenir geneli hep yeni evlenmiştir max 1 aylık evlidir ve çocukları vardır. sanki özel seçiyorlar demi?

daha sonra şehit cenazesi vardır. bir tane komutan anneye sarılıp ağlar, anne ve babada vatan sağ olsun der. orada toplanan cemaatte şehitler ölmez vatan bölünmez diye slogan atar ve herkes evlerine dağılır.
    dur yahu daha bitmedi film.

başkanlar başbakanlar çıkar öyle bi alay geçercesine söylerler ki sanırsın ulan harbiden bişiler yapıyorlar. " bitircez arkadaşlar yıkacaz buralar eskiden hep bizimdi kardeşler" der. bizde bunu yeriz. evet 1milyon kere söleseler gene yeriz. çünkü hayvanat bahçesinde leblebi bekleyen maymunlar gibi bakıyoruz bu insanlara.

daha sonra genelkurmay başkanlığı kuzey ırak'a girer. kuzey ırakta 3-5 yer bombalanır intikam alınır eve geri dönülür. halkta "koçum benim nasıl bombaladık be" der olay kapanır. kameralar gene fenerbahçe şike olaylarına döner.

şimdi bu olanları gerçekten farketmemek için salak olmak lazım. bu kadar salak mıyız biz yani?

evet kardeşler insanlar ölümleri artık bize bu kadar doğal gelmektedir. ben aslında hiç üzülmüyorum aklını beynini kullanmayan insanlar her zaman ezilmeye mahkumdur. bunun suçlusu sen ben değil bu düzeni yaratmak isteyendir.

senin ve benim hayatım okadar önemsizdir ki hayvanat bahçesinde beslenen maymun senden daha değerlidir. en azından işe yarıyor. sizler daha milliyetçilik,devletçilik oynamaya devam edin. şimdiden kolay gelsin beyler:)

muse - uprising şarkısı çok iyi gider size belki anlarsınız sözlerini.

http://www.youtube.com/watch?v=w8KQmps-Sog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßiliyorum -- 18 Ağustos 2011; 11:56:34 >

• 14 yaşındayım herşeyin farkındayım diyorsun yani
  • Hocam sizin gibileri memnun edemez hiç kimse.Operasyon yapmasalar aa yapmadı dersınız.
    Yaptıklarında;Göz boyama!
    Akp li değilim ama şu durumda hükümete destek vermek gerekiyor diye düşünüyorum.
  • çok haklısınız hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker322

Hocam sizin gibileri memnun edemez hiç kimse.Operasyon yapmasalar aa yapmadı dersınız.
    Yaptıklarında;Göz boyama!
    Akp li değilim ama şu durumda hükümete destek vermek gerekiyor diye düşünüyorum.

kardeş hiç bir partiyi desteklemem kaldı ki siyasetin araç olarak kullanıldığını göremeyecek kadar kukla bi insan değilim. ayrıca burada yazdığım şeyler akp yada herhangi bir partiye gönderme değildir. objektif olmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßiliyorum -- 18 Ağustos 2011; 12:03:00 >
  • nick-mesaj uyumu
  • Adam hakli. Halk sesini cikarmayip buyuklerimiz bilir dedikce daha cok sehit veririz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßiliyorum

Türkiye 'de bu olay okadar klasikleşmiştir ki insanlarımız artık farkında bile değil. böyle haberleri okadar basitleştirdiler ki artık halka bile normal geliyor insan ölümleri. insanlar okadar yozlaştırıldı ki hiç bir şey umurlarında değil. facebook,twitter gibi alanlar da evinde ıvır zıvır yazarak bir şeyler olduğunu sanıyor. halbuki dışarı çıktıktan sonra kız arkadaşıyla sevişmeye gidiyor.

TR'de olay aynen bu şekilde yaşanıyor standarttır hiç bi şekilde senaryo değişmez;

önce abdullah öcalan açıklama yapar belli bir şeyler ister, müzakere v.s.

sonra türk hükümeti çıkar; vermeyecez etmeyecez gene aynı şeyler söylenir.

medya belli bir süre bunun üzerinde durur.

daha dur bitmedi. daha sonra başlar şehit haberleri 1 hafta boyunca medya manşetlerinden düşmez.
    haberler ise gene klasiktir hep aynıdır.

öncelikle sabahleyin şehit haberleri gelir, genelde bu pusudur. şahsen doğuda askerlik yaptım şu pusu olaylarını hiç anlamış değilim. zaten sabah 6'da çıkan yol güvenliği için ayrı askerler vardır bu adamlar günde 50km askerlerin geçeceği yolların güvenliğini sağlar. doğunun her tarafını dolaştık hiç öyle pusuya falan denk gelmedik ne hikmettir.

ardından medyada bunlarla ilgili flaş haberler geçilir. ilk önce nette duyarsın bukadar önemli değildir yayın kesilmez. belki alt yazı geçilir. tüm senaryolar akşam haberlerine saklanır çünkü haberleri herkes ozaman izler.

2. kısım da şehitlerle ilgili haberler verilir. mesela önceden öleceğini bilen askerler var. bunlar önceden annelerini ararlar anne ben ölücem der telefonu kapatır, ve ölür. bunlar standarttır hep böyledir.

daha sonra şehitlerin hayatları irdelenir geneli hep yeni evlenmiştir max 1 aylık evlidir ve çocukları vardır. sanki özel seçiyorlar demi?

daha sonra şehit cenazesi vardır. bir tane komutan anneye sarılıp ağlar, anne ve babada vatan sağ olsun der. orada toplanan cemaatte şehitler ölmez vatan bölünmez diye slogan atar ve herkes evlerine dağılır.
    dur yahu daha bitmedi film.

başkanlar başbakanlar çıkar öyle bi alay geçercesine söylerler ki sanırsın ulan harbiden bişiler yapıyorlar. " bitircez arkadaşlar yıkacaz buralar eskiden hep bizimdi kardeşler" der. bizde bunu yeriz. evet 1milyon kere söleseler gene yeriz. çünkü hayvanat bahçesinde leblebi bekleyen maymunlar gibi bakıyoruz bu insanlara.

daha sonra genelkurmay başkanlığı kuzey ırak'a girer. kuzey ırakta 3-5 yer bombalanır intikam alınır eve geri dönülür. halkta "koçum benim nasıl bombaladık be" der olay kapanır. kameralar gene fenerbahçe şike olaylarına döner.

şimdi bu olanları gerçekten farketmemek için salak olmak lazım. bu kadar salak mıyız biz yani?

evet kardeşler insanlar ölümleri artık bize bu kadar doğal gelmektedir. ben aslında hiç üzülmüyorum aklını beynini kullanmayan insanlar her zaman ezilmeye mahkumdur. bunun suçlusu sen ben değil bu düzeni yaratmak isteyendir.

senin ve benim hayatım okadar önemsizdir ki hayvanat bahçesinde beslenen maymun senden daha değerlidir. en azından işe yarıyor. sizler daha milliyetçilik,devletçilik oynamaya devam edin. şimdiden kolay gelsin beyler:)

muse - uprising şarkısı çok iyi gider size belki anlarsınız sözlerini.

http://www.youtube.com/watch?v=w8KQmps-Sog

bu konuda %100 haklısın 8 tane şehit verdik 2-3 gun tv'lerde olur 4. gün her kes normal halinde taki diyer şehit haberine kadar ne oldu ne bitti tekrar alevlendin bunun sorumlusu sadece devlettir bunu her kes biliyor .

• bunu herkes biliyor ve farkında bu yıllardır böyle
    http://imageshack.us/photo/my-images/651/29655810150339571245659.jpg/
  • Resmen tercüman olmuşsun duygularıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

bunu herkes biliyor ve farkında bu yıllardır böyle

bu sadece bu ülke için geçerli değil. diğer ülkeler için de geçerli. benim amacım insanlar üzerindeki psikoloji baskıya dikkat çekmek. yoksa milliyetçilik ve devletçilik olduğu sürece insanlar her zaman acı çekip göz yaşı dökecektir.

unutmadan bunu biliyor dediğin kişi sayısı parmakla gösterecek kadar çok az. 20 kişiden 1,5 insan biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßiliyorum -- 18 Ağustos 2011; 12:20:48 >

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_51802561/mpage_1/key_/tm.htm

şu konu da yazılan yazılarla birlikte insanların hangi psikolojide olduğunu gayet çok iyi çözersin. çok değil hemen üst konularda dostum. gir bi incele.

adamın sorduğu aynen şu soru;
    ölü haberi var mı?

biz insanlar kendimizi bu kadar basit görüyoruz işte. aslında biz görmüyoruz bu şekilde yaşamamız için ellerinden geleni yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßiliyorum -- 18 Ağustos 2011; 12:28:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßiliyorum

quote:

bu sadece bu ülke için geçerli değil. diğer ülkeler için de geçerli. benim amacım insanlar üzerindeki psikoloji baskıya dikkat çekmek. yoksa milliyetçilik ve devletçilik olduğu sürece insanlar her zaman acı çekip göz yaşı dökecektir.

unutmadan bunu biliyor dediğin kişi sayısı parmakla gösterecek kadar çok az. 20 kişiden 1,5 insan biliyor.

burada dediğin tarz yazanlar çoluk çocuk aptal tipler
    çevremde konuştuğum herkes bunun farkında hepsi bunu söylüyor hep aynı şeyler hep aynı senaryo

havalar soğusun bdpliler hemen çıkacak ılımlı bişiler söylicekler terör bitsin biz terör istemiyoruz felan diyecekler teröristler dağdan insin istiyoruz felan denilecek sonra kış bitince yaz başında tekrar özerlik vs saçmalıkları devam edecek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.