Şimdi Ara

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.335
Cevap
97
Favori
304.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam öncelikle uzun ve detaylı cevap için teşekkür ederim.

Bende Longines ve Hamilton var, bir de 4R35 mekanizması olan Seiko open-hearth modeli var. Seiko'nun zaman tutması bu markalara göre iyi değil. Bir günde 10+ saniye ileri gidiyordu günlük kullanmama rağmen. Asıl olay da maalsef ki dengesiz fiyatlandırma var özellikle ülkemizde. 800 dolar gibi rakam ödeyip aldığım model yurtdışında 450 dolara alabiliyormuşum.

Ancak Diver saat için araştırma yapıyorum uzun zamandır. Marinemaster evet pahalı bir model ama yine de bu fiyata 28.800 vuruşlu isviçre markası bulmak çok çok zor. Asıl önemlisi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama takvim pencesi saat 3'de oldu mu bir çok modeli öldürüyor. Örneğin Hydro Conquest gayet güzel bir modelken sırf takvim penceresi yüzünden kadranın bütün simetrisi gitmiş. Saat 6 kısmında olsa veya hiç olmasa gözüm kapalı alırım.

Seiko bu pencereyi saat 4:25 alanına alarak çok iyi yapmış bence. Tissot Seastar da gayet iyi tasarımda olsa da farklı ve ince işçiliğe sahip modeli Seastar 2000 (deniz motifli ve yeşil olanı muhteşem). Ancak 46mm ve gelen Powermatic 80. Bu fiyat için harika bir saat olsa da Seiko MM tam performans ürünü gibi geldi. Longines Legend Diver zaten 20k daha pahalı.

• Glasscannon G kullanıcısına yanıt

Rica ederim, benim için de iyi oldu. Sizin tecrübeniz varmış zaten, tam olarak marinemaster kullanmış biri daha iyi cevap verebilir.

Evet, ben de 4 pozisyonundaki takvimi daha çok beğeniyorum.

Longines Ultrachron'u yeniden çıkarmış. Takvimsiz tek 'diver' olabilir :) Metal versiyonu MM'dan biraz daha pahalı. Seiko'ya tekrardan baktım, 6L37 mekanizmalı Seiko ile arada kalmak mümkün, -15 +10 diyor, eski ETA 2824 gibi eksantrik ince ayar vidası var. Bizim 4R'lerden daha iyi aslında. King Seiko'larda 6L'ler için şikayet okuyroum iki günden sonra sapmalar artıyor diye, yine de bir Seiko ~5 sn civarına ayarlanır. Seiko'nun ustalığı bence büyük saatleri ufak gibi oturtabilmesi, çok iyi kasa geometrileri var. Ø 38-40 marinemasterlar var...

Ultrachron Ø 43, ama bu geometrisiyle 45 gibi durur bence. Silisyum yaylı, iyi tarafı laptop vs... mıknatıslara çok dirençli ama seneler içinde 2 sn geri kalsa ve bunu +2 yapmak istesek elde imkan yok. Diğer taraftan 36.0000 vuruşlu, gerçekten COCS... başka seviyede bir mekanizma. Büyüklüğü yüzünden benim için imkansız ama gözüm arkada kalmadı değil... bence Longines bu mekanizmayı yakın zamanda daha küçük modellere de koyabilir, asıl rahatsız eden bu.

Bu aralar karar vermek iyice zor, yeni modeller çıkıyor ve Türkiye'ye de geliyorlar. Sinn, Nomos, Unimatic vs Türkiye'de olmazdı eskiden. Bulunca da fiyatları kontrol etmek şart, malesef haklısınız. Biraz yüksek ödemeye alıştık artık ama çok fark varsa pas geçiyorum, karşılığı olmuyor.

• Yani bu paralara marinemaster yerine hertürlü seastar2000 veya longines seçerdim.
    Bende 4r35 mekanizmalı SRPJ93K1 düşünüyorum ama sırf görece uygun fiyat diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalae ben 17 yaşında klasik saatlere yeni merak salmış biriyim 6 yıldır akıllı saat kulanmaktayım fakat şarjından dolayı klasik saatlere geçmeye karar verdim ve ben biraz fazla iri birisiyim bileğim çok kalındır biraz araştırma yaptım ve Seiko 5 sports modelini beğendim fakat yorumlarda koluma küçük geleceğini anladım sizce küçük gelirmi yada 8-9 k civarında saat önerirmisiniz otomatik olmasını isterim spor saat olursada sevinirim şimdiden teşekkürler ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seiko solar saatlerden uzak durmanızı tavsiye ederim; Saatin 7.senesinde pil değişmesi gerekiyor ve Aydın Saat şuan pil değişimi için 3600TL istiyor.

• Arkadaşlar saat almıştım, seiko SPB379J model, saat hiç denetimemiş ve haliyle kordonda yıpranma dahi yoktu. Ancak saatte şöyle bir parlama var, spot ışıkları yaptı desem o kısım altta kalıyor, temizledim ettim geçmiyor, sorun teşkil eder mi? Saat zaten bir şekilde çizilir diye düşünüyorum
     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

• Hee bi de baktım, 2023 eylül ayı üretimi. O günden beri rafta durmuş mudur bilmiyorum aydın saatten aldım neticesinde

• 12 yıl önce aldığım bir seiko chronograpf saatim var. Aldıktan bir kaç sene sonra ayar kolu mu ne deniyor tam ismini bilmiyorum o parça düşmüş kaybolmuş ve saat ayarlanamıyor haliyle. Nereden temin edebiliriz?

•  SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

sıkı bir bond hayranı olarak james bond nato strap de başka bir şey. bu saate yakıştı mı bilmiyorum ama.

• breakpunkt kullanıcısına yanıt
    Saatçilere sordunuz mu?

• Koray_Aykut kullanıcısına yanıt
    İşinin ehli başka saatçi daha uygun komik fiyatlara yapıyor 4 5 sene oldu başka yerde değiştirdim sorunsuz çalışıyor hala

• apathetic kullanıcısına yanıt

Bir kaç saatçiye gittim hiç birinin elinde kapasitor yoktu, hiç biri de kapasitore bulaşmak istemedi. Birisi "alıyorum ama eski tarihli kapasitor satıyorlar 1sene sonra sorun çıkınca müşteriyle ben uğraşıyorum o yüzden yapmıyorum" dedi. Her durumda 3-4senede bir 50tl verip pil almaktansa böyle bir masrafa katlanmak akıl karı değil.

Citizen ecodrive saatlerde kapasitör 15-16 yıla kadar dayanabiliyor. Seiko solar eğer 7 yılda bitiyor ise süre azmış.

Günümüzde bazı kaliteli normal pilli saatler bile artık 6-7 sene dayanabiliyor. ( Örnek bazı eta mekanizmalarda )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 14 Şubat 2025; 12:41:45 >
  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt

Ben çok pişmanım seiko solar modelinden.

Eğer saatiniz iyi durumda ise sizde saatinizi seviyorsanız düşüncemi paylaşayım.

Plastik Casio saatler 1000 - 2000 lira olmuş. Her şey çok pahalı. Yani 3600 liraya düzgün bir saat alamazsınız.

Saatiniz savaştan çıkmış gibi eski püskü değilse, severek kullanıyorsanız bence kapasitörünü orjinal taktırın.

7 sene çok uzun bir süre hayatımızda. 7 sene sonra kim öle kim kala.

En azından yıllarca sevdiğiniz saatinizi kullanmış olursunuz.

Ama artık severek takmam soğudum diyorsanız hiç masraf yapmayın.

Yine aynı teknoloji devam etmek istiyorsanız Citizen Ecodrive bakabilirsiniz. Veya artık otomatik saatlere terfi edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 17 Şubat 2025; 7:52:35 >
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.