Şimdi Ara

SEL FELAKETİ VE YILDIZLAR OTOMOTİV (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bende yeni gördüm, çok çok geçmiş olsun, allah beterinden saklasın inşallah.
  • Murat bey çok geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Yamyam bunlar,
    alayı şerefsiz ölü soyucular.............

Sen sıcak evinde kahveni içiyorken o insanların açlıktan nefesi kokuyor, evdeki çocuklarına ekmeği nasıl götürseler onu düşünüyorlar. Dere yatağındaki mahvolmuş malların sahipleri gelip onları toplamaz zaten, sigortalarından alırlar paralarını. Ordaki insanlar için o malları toplamak hayatta kalma savaşı.

Sen doğuştan mı hakettin arabalara binmeyi, lüks evlerde yaşamayı? Senin bu dünyada ne kadar hakkın varsa o insanların da o kadar hakkı var. İnterneti kullanacak kadar bilgin var ama maalesef sokakta aç susuz yaşayan insanları düşünebilecek kadar insanlığın kalmamış maalesef.

Allah bizi bu fakir insanlardan değil de senin gibi bencil insanlardan korusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: desci

quote:

Yamyam bunlar,

Sen sıcak evinde kahveni içiyorken o insanların açlıktan nefesi kokuyor, evdeki çocuklarına ekmeği nasıl götürseler onu düşünüyorlar. Dere yatağındaki mahvolmuş malların sahipleri gelip onları toplamaz zaten, sigortalarından alırlar paralarını. Ordaki insanlar için o malları toplamak hayatta kalma savaşı.

Sen doğuştan mı hakettin arabalara binmeyi, lüks evlerde yaşamayı? Senin bu dünyada ne kadar hakkın varsa o insanların da o kadar hakkı var. İnterneti kullanacak kadar bilgin var ama maalesef sokakta aç susuz yaşayan insanları düşünebilecek kadar insanlığın kalmamış maalesef.

Bu yorumların,sanırım yaşının gereği.Bak, hiçbir ONURLU insan,başkasının malına göz koyamaz.Koyan insan ne kadar fakir vs. olursa olsun,ONURSUZ olmuştur artık.Üstelik selden çaldıkları elektronik eşya vs. zaten bir işlerine yaramayacak.Sokaktaki aç insanların hepsi haram lokmaya yönelse ne olur düşünebiliyormusun?

Bizler onlara yardım etmeliyiz.Fakat benim rızkıma,malıma göz koyan adam ne kadar zor durumda olursa olsun , saymam adamdan onu.

Eğer onları kurtarmak istiyorsan onlara iş vereceksin, yemek değil!

• quote:

quote:

Yamyam bunlar,

ne fakiri allah aşkına;

100 de bri dediğin gibidir gerisi bildiğin hırsız.

en azından tvlerin gösterdikleri öyle.

hayırlı günler.

• fakirliğin de bir onuru olsa gerek...görüntülerdeki utanç tablolarının fakirlik kisvesi altına gizlenip servis edilmesi hoş değil...Allah bu ve benzeri fetlerden bizi korusun diyeceğim de biz kendimizi afetten korur muyuz bundan emin değilim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

quote:

quote:

Yamyam bunlar,

Bu yorumların,sanırım yaşının gereği.Bak, hiçbir ONURLU insan,başkasının malına göz koyamaz.Koyan insan ne kadar fakir vs. olursa olsun,ONURSUZ olmuştur artık.Üstelik selden çaldıkları elektronik eşya vs. zaten bir işlerine yaramayacak.Sokaktaki aç insanların hepsi haram lokmaya yönelse ne olur düşünebiliyormusun?

Bizler onlara yardım etmeliyiz.Fakat benim rızkıma,malıma göz koyan adam ne kadar zor durumda olursa olsun , saymam adamdan onu.

Eğer onları kurtarmak istiyorsan onlara iş vereceksin, yemek değil!

Yaşla düşünme yeteneği yada empati arasında bir alaka yok. Tartışacağınız insaları yaşına göre mi yoksa düşüncelerine göre mi seçeceğiniz de size kalmış.

Hiçbir ONURLU insan ailesinin açlıktan,yokluktan çekmesini istemez. Elinden ne geliyorsa yapar. Bu onurdan öte hayatta kalma savaşıdır.Sokaktaki insanlar orda mahvolmuş ve büyük ihtimalle çöpe gidecek malları toplayarak ihtiyacı olanı alıyor, kimsenin evinden çalmıyor! Kaç kişi selden sonra gidip de eski buzdolabını dere yataklarında aradı, buna cevap verir misiniz?

Kimse nedense dünyanın anasını ağlatıp büyük şirket kurup insanları (sizi de dahil) köle gibi çalıştıran insanlara soyguncu demiyor, kimse çıkıp onlara bela okumuyor.

Herkesin gücü fakire yetiyor, üstünüzdekiler sizi ezdiği için siz de bütün hırsınızı bu fakirlere söverek,hakaret ederek çıkarıyorsunuz. Kimse çıkıp demiyor ki bu insanların ihtiyacı olmasa o yağmurda çamurda kalkıp sırtına 50 kiloluk buzdolabını yükleyip taşımaz.

Ordaki mallar artık çalışmaz duruma gelmiş yada sahiplenilmemiş mallardır, çöpten hiçbir farkı yoktur. Siz çöpü karıştırıp kendilerine yiyecek-giyecek arayan insanlara da mı hakkınızı haram eder oldunuz?

Burdan kastettiğim orda buldukları tv'leri porselenleri toplayıp kar amacında olan insanlar elbette değil, siz benim demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz.

Bu dünyaya hepimiz insan olarak geliyorsak her insan en azından asgari ihtiyaçlarını karşılayacak kadar hakka sahiptir. Bu hakkı kim isteyerek yada istemeden elinde tutuyorsa (Hak etmediği zenginlik) işte o insan haram yiyordur. Siz Mercedes'inize binip geçerken o adam evine yalın ayak gidiyorsa bu sizin bu lüksü hak ettiğinizi değil bir şekilde onun hakkına tecavüz ettiğinizi gösterir.

Bu örnek sadece temsilidir.

• ---------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 21:47:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

fakir nehirde giden malı sahiplenmeye çalışan değil, çöpçüler tarafından toplanıp sonra çöplüğe atılınca ordan toplayan kişilerdir.

Aynen katılıyorum .
    Ayrıyetten
    @desci
    Bak kardeşim, hiç bir dünya görüşünde haksız kazancın yeri yoktur.Bizim bela okumamızla ne o kapitalist uşaklar işlerinden oluyor ne de bu ölü soyucular vazgeçiyorlar yaptıklarından.Klişe olacak ama , önce düzen değişmeli.Ben bugün göz yumarsam bu ölü yiyicilere, öbürsü gün evime girip, abi sen bu tv. yi az izliyodun demeyecekler mi ?

Bak, ABD 'de bu şerefsizler direk "vuruluyor."Bu sayede her türlü felakkette , insanları bir düzende tutabiliyorlar.

Yaş konusunda ise, beni kimsenin yaşı ilgilendirmez.Ama sen bu çağlarda bazı şeyleri kabullenmek istemiyor olabilirsin.Bak bu ülkeyi tam bağımsız hür yapmak isteyen gençlere ne yaptılar 30-40 sene önce!

Şahsım adına da , hiçbir fakiri ezme gibi bir lüksüm olmadığına inanıyorum.Evvela,onlar bizim ekonomimizin tabanıdır.O halktır.

Fakat , aynı gelire sahip olan o fakir insanların bir kısmı boğazımızdan haram lokma geçmesin diye debelenirken, bu şerefsizlerin kahkalar eşliğinde , çalmak fiilini gerçekleştirmesini kabul edemiyorum.

Senden ricam,her insanın bir onurunun olması gerektiğini unutmaman.Bak,ülkemizin en zengin adamının da , en fakirinin de boğazından haram bir lokmanın geçmemesi lazım.

Şimdi bu selden mal kaçıranlar,yaa yemek yoktu evde diye bahane buluyorlar.Peki bunlar böyle yaparsa, fabrikası daha çok kazansın diye vergi vermeyip o yükü benim omzuma yükleyen iş adamının da suçu yok.

Arkadaşlar hırsızlığın hiç bir bahanesi olamaz.Biraz uzun yazdım,fakat durum böyle.Sağlıcakla kalın.

• quote:

quote:

Yamyam bunlar,

allah sana akıl fikir versin.
    Diyecek çok lafım olurda susuyorum.Acıyorum zavallılıktır bu yazdıkların.
    Geçtim gitti seni..

Aynen öyle alayı yamyam .Benim malıma göz diken yamyamdır.
    İt gibi çalışıyorum bu dünyada bir şeyler yapmak için.Sonra adam fakirim diyip benim malımı alcak.Yok ya..
    Dünya adaletsiz olabilir ama ben bunun sorumlusu değilim.
    Umrumda bile olmaz benim malıma göz diken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascuu -- 4 Ekim 2009; 18:58:05 >

• yaşananlar malesef fakirlikten dolayı kimsenin kullanmayacağı çanağı çömleği evinde tabak olarak kullanmak amacıyla 2-3 tabağı sudan almaktan ibaret olacak derecede masumane değildi. hepimiz tv de gördükki minibüs kamyonet kiralayanları, malları suyun içinden değilde fabrika deposundan alıp yükleyenleri, polisin yağmadan dolayı ifadelerini aldıktan sonra karakoldan çıkanların sözlerini de hepimiz duyduk.

çöp toplayanı hurda pet şişe kağıt biriktireni kimse bu fakir diye hor görmez, göremez, görmemeli,

hayatın o kadar zorluğuna rağmen kolayca çalıp çıpmak harama kaymak varken çöpten ekmeğini kazanmaya çalıştığı için asıl alnından öpmek gerekir.

ha o porselen fabrikasının sahibi ben olsaydım depoya girip mallarımı yağmalayanları herhalde o sinirle çekip vururdum. millet işçisinin canını kurtarmanın derdindeyken bunu fırsat bilenlere müstehaktır

• Sel felaketinin yaşandığı gün elektrik, su ve telefon yok ve çoğumuz oruçluyuz, saat 21:00 olmuş oruçlarımızı açarken bile gelen iftarlık yemeğimizi paylaştığımız, 10 dakika sonra parmaklıklar ardından birşeyler çalmaya çalışan insanların vicdanı nerede? ya da madem bu insanların ihtiyacı var aşırmaya çalıştığı anahtar takımıyla mı karnını doyuracak? Bu tür şeylerin tartışılmasına bile gerek görmüyorum. İhtiyacı olan insanlara bölgemizdeki işverenler ve hayırseverler tarafından yapılan yardımlarla, vakıf ve derneklerden ihtiyaçları karşılanıyor. Birde ihtiyaç sahibi insan karnını doyurmaya parası yok ama ailece otobüs tutup farklı şehirlerden gelip istila etmeye ve kamyonları ile gelip doldurup getirmeye akılları erenlerin neden bu kadar uğraşmaktan sa herhangi bir vakıftan yardım istememe sebepleri acaba gerçek ihtiyaç sahipleri olmadığımıdır?

2 km sürüklenen aracımızın, şehir dışından gelen istilacılar tarafından balyozlarla parçalanmaya çalışıldığını gördüm ve engellemeye çalıştığımızda ise aracın sizin olduğunu ispatla diyen bir cevap, şimdi soruyorum siz olsaydınız ne yapardınız?

• bunların %90 hırsız kardeşim.namuslu insan bilmem nerden araba tutarak bu iş için oraya gitmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: caramurat

Sel felaketinin yaşandığı gün elektrik, su ve telefon yok ve çoğumuz oruçluyuz, saat 21:00 olmuş oruçlarımızı açarken bile gelen iftarlık yemeğimizi paylaştığımız, 10 dakika sonra parmaklıklar ardından birşeyler çalmaya çalışan insanların vicdanı nerede? ya da madem bu insanların ihtiyacı var aşırmaya çalıştığı anahtar takımıyla mı karnını doyuracak? Bu tür şeylerin tartışılmasına bile gerek görmüyorum. İhtiyacı olan insanlara bölgemizdeki işverenler ve hayırseverler tarafından yapılan yardımlarla, vakıf ve derneklerden ihtiyaçları karşılanıyor. Birde ihtiyaç sahibi insan karnını doyurmaya parası yok ama ailece otobüs tutup farklı şehirlerden gelip istila etmeye ve kamyonları ile gelip doldurup getirmeye akılları erenlerin neden bu kadar uğraşmaktan sa herhangi bir vakıftan yardım istememe sebepleri acaba gerçek ihtiyaç sahipleri olmadığımıdır?

2 km sürüklenen aracımızın, şehir dışından gelen istilacılar tarafından balyozlarla parçalanmaya çalışıldığını gördüm ve engellemeye çalıştığımızda ise aracın sizin olduğunu ispatla diyen bir cevap, şimdi soruyorum siz olsaydınız ne yapardınız?

En güzel örneği vermişsin murat hocam.

Baktım çalamıyorum,du o zaman parçalıyayım.Nasıl bir zihniyettir???!?!!!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.