Şimdi Ara

Selçuk Hukuk hakkında soru sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet bende 4 sene önce burda ygs lys forumunda çok takıldım selçuk hukuk konyayla ilgili soru alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İhraçlardan sonra durumu ne olacak?
  • ihraçlar açıkcası benim derslerime giren hocaları etkilemedi zaten selçuğun geniş bir akademik kadrosu var açıkcası etkileyeceğini sanmıyorum

• Hocam ankaradayım

Yakın olduğu için Konyayı Akdeniz'in üstüne yazdım

Akademik açıdan memnun musunuz?

1-)Eğitimi sizce nasıl? Yeterli mi?

2-)İnternetteki haberlerde 900den fazla öğrenciden sadece 71i mezun olabildi yazıyordu. Biraz korkuttu bu. Sonuçta hukuk zaten zor bir bölüm.

3-) mezunlarınız genelde hangi alana yoğunlaşıyor

4-) şehir öğrenciler için rahat mı?

Teşekkürler şimdiden

• nightingale789 kullanıcısına yanıt
    Akademik olarak gerçekten öğrenciye birşeyler katıcak okullardan bunu geldiğinde görürsün derslerde öğrendiklerinle ilerde mezun olduğunda bir temelin olduğunu anlamış olcaksın o olay sadece bütsüz verenler içindi bütler oldu 400 e yakın insan mezun oldu diye biliyorum mezunlar genelde hakimlik savcılık dener o kadar çok kişi var ki dengede gibi avukatlık vs. Şehir bosna öğrenci mahallesinde oturursan herşey elinin altında herkes öğrenci bir sıkıntı çekmezsin konya ulaşım olarak da rahat bence Ankara'dan eğlence mekanları olarak düşük seviye geri kalan Ankaraya benzer

• Apart fiyatları ne kadar hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: nightingale789

Hocam ankaradayım

Yakın olduğu için Konyayı Akdeniz'in üstüne yazdım

Akademik açıdan memnun musunuz?

1-)Eğitimi sizce nasıl? Yeterli mi?

2-)İnternetteki haberlerde 900den fazla öğrenciden sadece 71i mezun olabildi yazıyordu. Biraz korkuttu bu. Sonuçta hukuk zaten zor bir bölüm.

3-) mezunlarınız genelde hangi alana yoğunlaşıyor

4-) şehir öğrenciler için rahat mı?

Teşekkürler şimdiden

1) Eskiden akademisyen ve eğitim kalitesi olarak çok üst düzey bir fakülteydi. Hatta Aühf ve İühf ile bu konuda kapışırdı ve adli-idari yargı sınavlarında (hakimlik) mutlaka ilk 3 te yer alırdı. Fakat bir süre sonra fakülte ve üniversitede Fetö'nün güçlenmesiyle önce ülkücü ve ulusalcı hocalar bir şekilde okuldan ayrılmaya zorlandı ve eğitimde kalite biraz düştü. Son zamanlardaki Fetö ihraçlarıyla da cemaatci hocalar uzaklaştırılınca seviye biraz daha düştü. Eskiden baska üniversitelere akademisyen gönderen bir üniversite iken şimdi sınav yapacak hoca dahi bulamayıp Ankara'dan hoca getirecek hale düştüler. Eskiden 3 tane prof. un olduğu kürsüde ihraç lar sonucu hoca kalmadı ve derslere asistanlar girmeye başladı. Bir yardımcı doçent 4 tane dersine birden giriyor artık akademisyen yetersizliğinden. Son zamanlarda artan kontenjanların da etkisiyle eğitim seviyesi de iyice dibe vurdu haliyle fakat bu durumda bile en iyi 10 hukuk fakültesi arasına girebilir. Sonuç olarak Türkiyenin en köklü hukuk fakültelerinden biri olup geçtiğimiz donemki adalet bakanının mezun olduğu fakültedir.

2)O dönem finallerde 71 kişi mezun olmuş fakat öğrenciler bu duruma isyan edince bütünlemeler biraz daha kolay olmuş ve 400'ü geçkin öğrenci mezun olmuştu. Geçen seneye kadar çok zor bir fakülteydi fakat geçen sene darbe girişimi sonrası oluşan hakim-savcı açığını doldurmak amacıyla butunlemelerde çok kolay sordular ve fakültenin çok büyük kısmı mezun oldu. Bu sene de üniversite konseyi sınav değerlendirmesinde mutlak sistemden bağıl sisteme geçişi kabul etti. Eskiden sınavlara çalışmaya 2 ay önceden çalışmaya başlasan dahi dersleri vermiyordun fakat şu an 1.5 ay kadar önceden başlarsan sınıf ortalamasının bir hayli üzerinde kalıyorsun ve iyi bir ortalamayla mezun oluyorsun. Artık korkulacak bir şey yok. Çünkü sisteme hocaların müdahalesi çok kısıtlı. Tanıdığım herkes zorlanmadan mezun oldu diyebilirim.

3)Mezunlarını adli-idari yargı (hakimlik-savcılık) sınavlarına hazırlayan bir okul. Zaten 4 sene boyunca yapılan sinavlar ve dersin içeriği buna yönelik. Okul sınavlarına saglam hazırlanırsan zaten hakimlik sınavında full çekebilecek hale geliyorsun. Tabi zamanla geri unutuluyor bilgiler :) Fakat avukat olmak isteyenler için burayı asla tavsiye etmem. Bu yönde bir eğitim verilmiyor. İdeali avukat olmak olan bir öğrenciyi bile hakimlik ve savcılık mesleğine yönlendirmeye çalışan bir fakülte.

4)Şehrin merkezi öğrenci için rahat değil. Küpe-saç-sakal yüzünden çok laf yedim, konuşmaya çalıştığım yerli halktan ve esnaftan cevap alamadığım da oldu ters ters bakanlar da oldu. Bu sebeperden dolayı kavga edebilirdim ama kazasız belasız bitirdim okulu. Ramazan ayında yemek yiyecek yer bulmanın çok zor olduğu ve bazı avm lerin iftara kadar kapalı olduğu bir şehir burası. Tüm gün uyumayıp ders çalışıp bir de üzerine aç kalabilirsin yani :)

Fakat üniversitenin çevresinde Türkiye'nin en büyük mahallesi var ve bu mahallenin çok büyük kısmını öğrenciler oluşturuyor. Merkezden de 20 km uzaklıkta yer alıyor. Bu mahallede sana karışan olmaz ve imkanları Konya merkezden daha iyidir.

• Gold_Spear kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

• SaulG00dman S kullanıcısına yanıt
    Aklımdaki bütün pürüzleri giderdiniz hocam sağolun teşekkürler

• Bende konyalıyım seydişehirde yaşıyorum konyayıdaa iyi bilirim çokta abartıldığı kadar yoaz degil alaaddinde 5 sene önce kucak kucaga oturanlar vardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.