Şimdi Ara

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ~ TOPLANALIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
4
Favori
7.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlaşılan Harçlar kimsenin umrunda değil...
  • Veterinerlik fakültesi
  • harclar kalkacak denildi ben umutluyum yoksa 500küsür lira ödemek koyar (ikinci öğretim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1337

quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1337

quote:

Makine kazanan yok mu? Soracağı birşey varsa, ilk söyleyeceğim İbrahim Güldü nün emekliye ayrılışıdır

ben makine iö kazandım.. "İbrahim GÜLDÜ" efsanevi hocayı duydum, evet emekliye ayrılmış.. herkes hayırlı olsun 4 senede bitirirsin artık okulu diyorlar..

sen bu bölümde mi okuyorsun şu an?

Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin..

evet halen makinede öğrenciyim.. sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin

var hocam aklımda bir kaç soru, hemen diziyorum..

1-) 24 eylül de zorunlu muafiyet sınavı var, sence zorlarlar mı? ne şekilde soru soruyorlar? örn: 100 test 60 ını yap geç şeklinde fln mı?

2-) kayıt gününde kayıttan sonra neleri halletmem gerek?

3-) ilk sene yurtta kalıcam büyük ihtimal.. hangi yurdu öneriyorsun? ben Atatürk yurdu istiyorum fakat torpil gerekiyormuş, sadece 1 blok varmış..

4-) kampüs yaşamı nasıl? ihtiyacım olan herşeyi bulabilir miyim? nerelerde iyi vakit geçiririm? sinemaya gitmek istesem sinema bulabilir miyim?

5-) öğrenciye ne şekilde muamele ediyorlar, öğrenci olduğumuzu belli etmelimiyiz?(abi öğrenciyim indirim yapamazmısın hesabı )

6-) stajımı yurt dışında yapmak istiyorum, olanak sağlarlar mı? erasmusla hangi ülkelere gönderiyorlar?

hocam k. bakma başını ağrıttım fakat bu soruların cevabını merak ediyorum.. umarım cevaplarsın, ben dahil herkes yararlansın istiyorum..

elimden geldiğince cevaplayayım hadi bismillah..

1- aynen dediğin gibi 100 soru olur 60 doğru kafidir, ben çok kıt bir ingilizceyle öylesine giriyorum diyerekten girmiş geçmiştim. uzun süre hazırlığı atlamanın şokunu atamamıştım

2- zaten söylerler ; bilmerden kimlik kartını alacaksın o kadar

3-atatürkte ilk yılımda 1 sene kaldım. torpilini ne yap ne et bul atatürkte kal, imkanları en iyi olan giriş çıkışı en rahat olan, en rahat edeceğin ve okuluna en en yakın yurttur kendisi.. haa ilk yılın sonunda ben yurtta kalmam ıyy o neymiş eve çıkıcam her türlü daha makul diyeceksin ama olsun atatürk candır, kalacağın en iyi yurttur, buna yoğunlaş yada şimdiden ev arkadaşı bul eve çık

4-numaramı pmden atıyorum, okula gelince sana bu konuda ön ayak olurum

5- ben konyada öğrenciyim demem, bence sıkıntı, öğrenci olduğunu söyleyip hayrını gören varsa bilemem.ç ben görmedim ve öğrenciyim lafını çook nadir kurarım (genelde resmi dairelerde kullanmak iyi olabilir)

6-stajını zaten kendin ayarlayacaksın ama kendi ayarlayacağın ilk staj 2. sınıf sonu hele bir başla bakalım erasmusla ilgili birşey bilmiyorum

dahada sorun olursa yazabilir arayabilirsin

iyi geceler
    iyi bayramlar

• konyada yüksek ücretli kyk yurdu varmı dostum?
  • bosna tarafında yok, gerisini bilmiyorum

ama bosnada bir kız yurdu var sanırım, daha rahat olduğunu biliyorum fakat yüksek ücretli mi normal mi orasını bilmem..

varsada ona da torpil şarttır..
  • quote:

bosna tarafında yok, gerisini bilmiyorum

ama bosnada bir kız yurdu var sanırım, daha rahat olduğunu biliyorum fakat yüksek ücretli mi normal mi orasını bilmem..

varsada ona da torpil şarttır..

bende ev tutmak istiyorum, yerleşmeler nasıl acaba ? öğrencilerin ağırlıkta olduğu bi mahalle yada bi muhit varmı yoksa konya yerlileriyle öğrenciler karışık mı.

alaaddin keykubat yerleşkesi iletişim fakültesindeyim. ne taraflardan ev tutmamı tavsiye edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google earthden filan bak, alaaddin kampüsüyle konya merkezi (zafer meydanı) arası uzuuun bir çizgidir, yaklaşık 20 km olması lazım..

alaaddin kampüsünün karşısı bosna hersek mahallesi; bu mahallenin yarısı öğrenci, hatta birçok apartmanda öğrenci baskın. mahalleden tutulacak en ücra ev kampüse 4 km civarında olur. 100 metreye kadar ev bulunabilir.

kiralar 350-700 arasıdır.. çoğu evin, ortalama bir evin kirası 500 liradır.

facebooktan gittigidiyor selçuk diye arama yapın, bu sayfa ev, ev arkadaşı ve binimum ihtiyacınızı karşılayacak içerikte.. 2 yıldır konyada yaşamama rağmen geçen mayısta yeni ev arkadaşımı bende bu sayfadan bulmuştum.

arabanız varsa, maddi durum iyiyse aylık geliriniz 2.000 tl civarı ise çarşıdan yada çarşıya yakın tutmanızı tavsiye ederim, daha canlı eğlenceli olur, ama benim bizim gibi orta ve altı gelir seviyesi olan %90lık kesimden iseniz seçenek bosnadır, bosnada herşey dahil aylık 300 liraya geçinen öğrenci vardır. tabii bunun 10 katını harcayanıda vardır ama geneli 400-700 lira arası bir parayla geçinir. Genel olarak konya ve bosna ucuz denilebilir. sonuçta öğrenci semtidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas_91 -- 19 Ağustos 2012; 3:42:33 >

• diş hekimliğiii beyler hiç mi yok ya bide ailem yanıma gelecek bnm ama 3 aylıgına kalacak yer bulmam lazım ama cemaatle ilişkisi yer olursa tamammül edemem ben.bide çok muhafazakar şehir kız arkadaşınla el ele tutuş tip tip bakıolar dio içsen içecek yer yok diolar doğrumu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyhamz

diş hekimliğiii beyler hiç mi yok ya bide ailem yanıma gelecek bnm ama 3 aylıgına kalacak yer bulmam lazım ama cemaatle ilişkisi yer olursa tamammül edemem ben.bide çok muhafazakar şehir kız arkadaşınla el ele tutuş tip tip bakıolar dio içsen içecek yer yok diolar doğrumu??

Dogru

• kısmen doğru, o kadar gözünüzü korkutmayın, bir izmir bir istanbul bir antalya değil tabii ama arabistan yarım adasında da okumuyoruz sonuçta
  • arkadaşlar selçukdaki bir arkadaşım kiralık evin olmadığını 600den aşşa ev bulamadığını söyledi bunu sorucaktım nasıl olmaz koskoca şehirde ya birde kiralar çok yüksek değilmi.Ayrıca tavsiye ediceğiniz özel yurt ismi ve fiyatı var mı
  • hukuk 1.öğretim

• quote:

Orijinalden alıntı: foce

harclar kalkacak denildi ben umutluyum yoksa 500küsür lira ödemek koyar (ikinci öğretim)

1500 demek istedin sanırım :)
  • Arkadaşlar kaç saattir banka kredilerine bakıyorum babamla. Borcumuz var zaten işin içinden çıkamıyoruz. KYK yurdu dışında daha temiz ve uygun bir yurt var mı selçuk için ? Edebiyat fakültesinde okicam. En azından 2 ay yurtta kalıp sonra eve çıkacam. Fakat yurt da koğuş gibi olmamalı 8 kişi aynı oda da mümkün değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

Arkadaşlar kaç saattir banka kredilerine bakıyorum babamla. Borcumuz var zaten işin içinden çıkamıyoruz. KYK yurdu dışında daha temiz ve uygun bir yurt var mı selçuk için ? Edebiyat fakültesinde okicam. En azından 2 ay yurtta kalıp sonra eve çıkacam. Fakat yurt da koğuş gibi olmamalı 8 kişi aynı oda da mümkün değil..

devlet yurtları öyle malesef. bartında da bildigim kadarıyla yüksek ücretli yurt yok.
    kampüs çevresindeki yurtları araştırın derim, uygun bulursunuz elbet

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

Arkadaşlar kaç saattir banka kredilerine bakıyorum babamla. Borcumuz var zaten işin içinden çıkamıyoruz. KYK yurdu dışında daha temiz ve uygun bir yurt var mı selçuk için ? Edebiyat fakültesinde okicam. En azından 2 ay yurtta kalıp sonra eve çıkacam. Fakat yurt da koğuş gibi olmamalı 8 kişi aynı oda da mümkün değil..

devlet yurtları öyle malesef. bartında da bildigim kadarıyla yüksek ücretli yurt yok.
    kampüs çevresindeki yurtları araştırın derim, uygun bulursunuz elbet

Bartın derken ? İlçe mi acaba ? Ben Konya Selçuktan bahsediyordum. En azından 2. öğretim edebiyat fakültesi harç ücretini öğrenebilsem gene bi fikrim olcak cepten ne kadar çıkacak bilmiyorum. Bankaya da soramıyorum bayram tatili var, KSÜ sitesinde de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Orijinalden alıntı: heyhamz

diş hekimliğiii beyler hiç mi yok ya bide ailem yanıma gelecek bnm ama 3 aylıgına kalacak yer bulmam lazım ama cemaatle ilişkisi yer olursa tamammül edemem ben.bide çok muhafazakar şehir kız arkadaşınla el ele tutuş tip tip bakıolar dio içsen içecek yer yok diolar doğrumu??

Dogru

şuan inanılmaz gerildim

• ya beyler şaka bi yanada 3 aylıgına kalacak yer bulmam lazım bankta yatmak ıstemiormmmmm
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.