Şimdi Ara

Selektör yaparak mı yol istemek ? Sinyal yakarak mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sabirliyimdir, fren mesafesinde takip ederim, acelem varsa bi şerit bulurum geçecek. En uyuz olduğum arka tampona dayanıp bixenon simseklemesi yapan araçlar. Fren lambası yanacak kadar frene basarim , mesajı alır zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki sellektör yapıyorum yol vermezse arkasına takılıyorum öyle gidiyoruz...

• Tek şeritli gidiş geliş yollarda doğrusu yanlış bilmiyorsam önce selektör atarsın uyarırsın sonra sinyalini yakar çıkarsın sollaman bitince kendi şeridine geçer kapatırsın.

Otobanda ise mesela soldan kaptırıp gidiyorsun sol sinyali açık bırakabilirsin selektör de atarsın .

Yav ne bileyim at işte selektörü ya . Bir de sinyalini açık unutanlar var belki adam açık unuttu
  • quote:

Orijinalden alıntı: birrr

quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.
    Ben yol verene kadar uzunları yakıyorum.

Katılıyorum.
    Ben de uzunları yakıyorum, artı sisleride açıyorum. yanımda birisi varsa o da el feneri ile öndeki aracın camına ışık tutuyor. tavsiye ederim.

Merhaba.

• quote:

Merhaba.

Otomatik kararan dikiz aynası. Sabaha kadar uzun yak arkada.
  • Hafif frene basıp fren lambasını yakıyorum. Sert fren yapacağım korkusundan uzaklaşıyor benden. Takip mesafesini korumasını ancak böyle sağlayabiliyorum çünkü burası Türkiye. Takip mesafesini ayarlayamayan bir sürücü şehir içinde duramayıp arkadan çarptı bana geçen. O yüzden bu konuda söyleyecek sözü olan arkadaşlar varsa kendilerine saklasınlar.

He bir de, aracım çok güçlü sayılmaz, otobanda mümkün mertebe sol şeritte kalmam, kalsam da arkamdan bir araç "edebiyle" gelirse yol veririm. Ancak arkama yanaşıp selektör yağmuruna tutarsa bekler, ben yanımdakini geçene kadar arkada beklemek zorunda. Acil işi varsa zaten dörtlü yakarak gelir veya emniyet şeridini kullanır. Dörtlü yakmayan aracın, aciliyeti olduğunu anlayamam önden bakınca, kahin değilim. Standart olarak apaçi muamelesi yaparım. Normal sollama işlemini bitirene kadar bekler. Dörtlüyle geliyorsa özel çaba sarfederim yol vermek için.

Bir de buradan toplumsal mesaj vereyim. (evet bu hareket , bu markalara özgü değil ama genellikle bu araçların sahipleri yapıyor) Lafım bu hareketi yapana, yapmayan üstüne alınmasın.

Sevgili bmw ve audi kullanıcıları, selektör yapmakla harcayacağınız enerjinin yarısını, aynı kolu yukarı aşağı itip sinyal vermeye harcasanız , bizi de boş yere günaha sokmasanız daha iyi olmaz mı ?
    Bir diğer günaha sokanlar ise çakma xenon far kullananlar. Hem de ne günaha...

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bence sellektör yapanlara ceza verilmeli,hız sınırını aşmışsınız hala tampona yanaşıp taciz ediyorlar, bunlara alkollü sürücü cezası verilmeli.birde farı şimşek gibi çakanlar var bunlar tam sopalık gözler felç oluyor resmen

Hocam, ben orta şeritte olduğumda arkadan selektör yapan olmuyor genelde. Size selektör yapılıyorsa sol şerittesinizdir, sollamanızı yaptıysanız sağa geçmek zorundasınız. Arkadaki aracın hız sınırını aşmasının sebebi zevk olmayabilir. Kaldı ki cezasını devlet verir. Siz sol şeritte bekleyip yol vermemek için inat ederseniz doğru olmaz maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selektörü zaten sol şeride geçtiğim için yakmış oluyorum öndeki yaklaşana kadar çekilmiyorsa selektör daha da olmuyorsa korna yine olmuyorsa sürekli korna sürekli selektör diye gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Ankarada bazen 4.lu yakip arabada acil hasta varmis gibi kornaya asilsam bile yol vermeyenler oluyor. Yol musaitse hic ugrasmadan sagdan geciyorum ben.

Sizin gibiler yuzunden birinin acil hastasi olduğunda yol vermiyor millet. Bide marifetmiş gibi söylüyorsunuz

• quote:

Merhaba.

Benim kafamda birini gördüm merheba

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Merhaba.

Yan aynaya çakarım uzunu bende yapmadigim sey degil

• Almanya'da mıyız ki sinyal yakalım burda selektör yerine sinyal yaksak takılı kaldı muamelesi yaparlar

• Normali sinyaldir de bizim memlekette başka kurallar geçerli olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuckbeyin

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Merhaba.

Yan aynaya çakarım uzunu bende yapmadigim sey degil

• Arkadan hızla yaklaşan ışık huzmesinin, kaç km hızla geldiği ve durmak için ne kadar fren yapması gerektiğini hesaplayamayan andavallardan sinyalle yol istemek mi?

Karşıdan geleni rahatsız etmediğim sürece solda uzun açık gidiyorum, farketmez ise selektör yaparım o da olmadı sağından makaslarım... Hatta makası abartırım ki aklı başına gelsin.. 90Km hızla solda seyrediyor adamlar...
  • Selektoru anlamayan adam sinyalimi anlicak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

quote:

Merhaba.

Sizin gibi şoförler yüzünden daha 5 yaşındaki yeğenim kaç kez uykudan kalktı... Yaktığın uzun farlar dikiz aynasından yansıyor ve direkt arka koltukta oturan kişilerin gözüne çarpıyor. Kimsenin benim ailemi rahatsız etmeye ve benim görüş açımı daraltmaya hakkı yok. Senin gibi şoförleri sollamak müstehak..

Sollamak müstehak ama yol vermemek değil...

Yol vermeyenleri de uzunlarla deli gibi taciz etmek müstehak, sağından makaslamak müstehak...

Deli miyiz kardeşim acelemiz olmasa hem kendi canımızla hem milletin canıyla kumar oynayalım...

Çekiyorsunuz filmi dayıyorsunuz 90a cruze kontrol aheste aheste gidiyorsunuz, işi olan mı var acelesi olan mı var bilmiyorsunuz...

• Sinyal yakarak yol istendiğini ilk defa duydum. Ben 1-2 kere selektör yakiyorum eğer hala yol vermezse ve sağ taelraf müsait ise basıp geciyorum. Bayanlar ve yaşlılar genelde sol seridi kapatıyor zaten dünya umurlarinda değil.

• Bende cakarlar ve megafon var vectrada 650 papel baymistim.
    Sol seritte bazen cildirtiyolar. selektor atiyorum. Adam hala ayni megafonu acip plakayi anons edip sag cektiriyorum. Pasa pasa geciyolar. ha bazilari inadina gecmiyor bende, anons ile ana baci kayiyorum...

• Oldu olacak biri de silahla lastiklerine ateş etsin arkadaş bu nedir?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.