Şimdi Ara

self assigned ip sorunu kafayı yedirtecek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi kaç gündür kendiliğinden bu problem peydah oldu.

kafayı sıyırıcam artık evde wirelesstan windows pc den giriyorum, mac airport self assigned ip alıyor ve bağlanamıyor, ethernetden deniyorum aynısı. bazı yerlerden baglanıyor .

iyi mac forumlarını kurcaladım. bazı öneriler yapmışlar hepsini denedim ama sonuç yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: hot_sauce

arkadaşlar bi kaç gündür kendiliğinden bu problem peydah oldu.

kafayı sıyırıcam artık evde wirelesstan windows pc den giriyorum, mac airport self assigned ip alıyor ve bağlanamıyor, ethernetden deniyorum aynısı. bazı yerlerden baglanıyor .

iyi mac forumlarını kurcaladım. bazı öneriler yapmışlar hepsini denedim ama sonuç yok...

bendede aynı sorun olmuştu, sürekli aldığı ip adresi diğer bilgisayarlarla çakışıordu.. çözümü wireless modemi değiştirmekte buldum meğersem modemin dhcp si arızalıymış
  • Aynı sorun bende de vardı. Modeme girip MAC'ın mac adresini yazarak modemin sabit bir ip vermesini sağladım. Daha sonra da wireless şifresini kabul etmeme sorunu çıktı. Şifreyi kaldırıp mac filtreleme uyguladım. Uzun bir süredir hiç bir sorun yok.
  • evet hocam girmedğim forum kalmadı yerli yabancı... elle mac adresi girmek ve elle ip vermekten başka çare yok. başka yerlerde tekrar bunları sıfırlaman gerekiyor tabi... sinir bozucu..
  • arkadaşlar dediğiniz bütün çözümler geçici bunun modemi yenilemekten başka bir kesin çözümü malesef yok..
  • ama bunun bi mantıklı acıklaması olması lazım
  • Bende ayni sorunla karsi karsiyayim su an. Telefonumdan mywi ile wifi agi kurup bilgisayarimla baglandigimda self assigned ip sorunu karsima cikiyor ama windows dayken boyle bir sorunla karsilasmiyorum, sadece mac os dayken oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam ben her türlü sorunu denedim ama tek cozum yolu elle ip vermek. forumlarda yazana göre software update yapınca airport çipseti güncelleniyormuş ve bundan oluyormuş bu sorun. ama ne kadar doğru bilemedim yeni sistem kurup da bu sorundan kurtulamayanlar falan da olunca mantıklı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hot_sauce

hocam ben her türlü sorunu denedim ama tek cozum yolu elle ip vermek. forumlarda yazana göre software update yapınca airport çipseti güncelleniyormuş ve bundan oluyormuş bu sorun. ama ne kadar doğru bilemedim yeni sistem kurup da bu sorundan kurtulamayanlar falan da olunca mantıklı gibi.

vallahi iki tane appl ebilgisayarım var (macbook ve mac mini) ikisindede aynı problem enson sürüm olmalarına rağmen sürüyor tek çözüm modem değişimi oldu bende
  • Baska modemlerde boyle sknti cikarmasi bir yana, iphone da mywi ile neden boyle sorun cikartiyor onu anlamis degilim, bluetooth ile de baglantiyi kuramiyorum, yanimda kablosuyla gezmekte istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

Baska modemlerde boyle sknti cikarmasi bir yana, iphone da mywi ile neden boyle sorun cikartiyor onu anlamis degilim, bluetooth ile de baglantiyi kuramiyorum, yanimda kablosuyla gezmekte istemiyorum.

birkaç gün önce yeni bir airport güncellemesi çıktı software update kısmından kontrol edip deneyin isterseniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.