Direk konuya gireyim elimde BIOSTAR A780L3L anakart var ve yanında Sempron 140 2.7 ghz işlemcim var. Bir çok yerde Sempron 140ların 2. çekirdeğinin açıldığını ve aynı zamanda overclocka çok elverişli olduklarını okudum. Daha önce buna benzer hiç bir uygulama yapmadım. BIOSTAR A780L3L anakartımla Sempron 140ın ikinci çekirdeğini açabilir miyim? Açılabiliyorsa biostan mı yapılıyor nasıl yapılıyor? Tehlikesi var mıdır yanma vs gibi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Saygılar.
760g/sb710 cipsetli ve sitesinde acc ozelligi var demis.biosa girip Advanced Clock Calibration diye bir ayar bulup enable yapacaksin uygulamanin bir numarasi yok hepsi bu.oyle yanma tehlike vs yok cekirdek acma olayinda ama acilacak cekirdek saglam degilse makine acilmaz ya da makine acilir windows acilmaz.bios pilini cikarir eski haline getirirsin.
Alakanız için teşekkür ederim.
Overclock için ne yapmam gerekiyor?
overclock biraz karisik bir mevzu.o konu icin su bolume bir baslik acabilirsin burasi yeri degil.aslinda cekirdek acma olayi da bir ayar acmak kadar basit degil ama ben ilk adimi dene diye yazdim.anakartinin fiziksel olarak cekirdek acma ozelligi var ama sadece bu yetmiyor yazilimsal destek de lazim yani cekirdek acan bios lazim.bios olayi karisik kimi markada hic yok kimi markada ilk bioslarda var sonrakilerde yok ya da mod bios bulmak gerekiyor.eger ayari actin bana misin demeden windowsu acti hala x1 ise bios yuzunden acmamis olabilir yeni bios yuklemediysen bir de onu dene.