Şimdi Ara

SEMPRONMU CELERONMU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mahir2121

Bence De sempron al Celerondan 1000 kat hızlıdır

Arkadaşlar bence abarmayalım çünki bazı işlemlerde de celeron sempron u geçecektir

Hep amd iyidir diyemeyiz
    proflar ya celeron yada athlon diyorlar ama bence öğle değil yinede seçim size kalmış
  • quote:

walla bu forumda 10 kişiden 1'i adam akıllı bilgiye sahipse anca...
    Herkes sempron da sempron tutturmuş..ne bu yaa... sanki biribirinden çok farkı performansa sahip bu işlemciler..
    ikisi de aynı...en azından senin fark edebileceğin kadar fark yok...
    kafana göre birini al...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

quote:

Herkes sempron da sempron tutturmuş..ne bu yaa... sanki biribirinden çok farkı performansa sahip bu işlemciler..
    kafana göre birini al...

donanim haberde okudugum en yanlış şeyi yazmışsın (senin anlayacagın kadar fark yoktur ) bunu duyanda derki 48Xcd rom la 52 x cd rom farkını anlayamazsın aynı öyle bişey der ya arkadaşım sen bence ne demek istedigini ya iyice ifade edememişsin yada bu konu hakkanda yapılan testlerden falan hiç haberin yok biraz az biraz incelersen farkı sen bile hissedebilirsin

• Kesinlikle intel düşünüyosan CELERON D 256 CACHE sempron
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

quote:

kafana göre birini al...

arkadaşım güzel demişsinde baya fark var ama hep sempron iyi dir bazende celeron iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih131 -- 9 Şubat 2006 0:51:05 >
  • Kesinlikle sempron...Suandaki o/c haliyle arkadasımın p4 630 işlemcisiyle aynı süper pi değerlerimiz var hemen hemen...
  • sempron kesınlıkle daha ıyı ancak

celeronun en buyuk artısı lga775 oldugu ıcın pci-ex desteklı anakart alıp uzun sure ıdare edebılırısnız...
    sempronlar sadece 754 ve agp desteklı anakartları mevcut
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evren

sempron kesınlıkle daha ıyı ancak

celeronun en buyuk artısı lga775 oldugu ıcın pci-ex desteklı anakart alıp uzun sure ıdare edebılırısnız...
    sempronlar sadece 754 ve agp desteklı anakartları mevcut

ekran kartı konusunda bir yanlışın var. soket 754 pci-x anakartlar mevcut.
    EPOX EP-8NPA7I
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=5zc2Ol5rSy6wE1zoSXMYryvrJ2fJPg&ad=anakart&ur_no=801
    EPOX EP-8NPA-SLI
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=5zc2Ol5rSy6wE1zoSXMYryvrJ2fJPg&ad=anakart&ur_no=823

• daha az ısınması ve daha az elektrik tüketmesi ayrıca oyunlarda daha iyi performans göstermesi nedeniyle sempron daha iyi.genel olarak bakılırsa aralarında ciddi performans farkları yok.
  • hmmm o zaman alınabılır tabiki dreamwalker fakat ya 754 aılesı???? amd yenı sısteme gececegınden 754 stokları erıtmeye baslayacak
  • quote:

hmmm o zaman alınabılır tabiki dreamwalker fakat ya 754 aılesı???? amd yenı sısteme gececegınden 754 stokları erıtmeye baslayacak

ben zaten sempron önermedim veya hangisinin daha ileriye dönük oldugu hakkında da yorum yapmadım sadece gördüğüm bir noktaya değindim. bana kalırsa da soket 754ün önü çok kapalı ve 754te ayrıca dual ddr yok. ama 754 sempronlarında bu handikapa rağmen performansı gayet başarılı. ASUS P5LD2 veya MSI - 945P NEO-F ve celeron alınırsa sistemin önünün çok daha açık olacağı aşikar. bana kalırsa hangisinin alınması gerektiği kullanılacak süreye bağlı. ileriye dönük olması içinse celeron bence de 1 adım önde. ama zaten bu bilgisayarı 1-2 sene kullanırım sonra sistemi komple yenilerim denirse sempron da alınabilir çünkü performansı ve o/c potansiyeli gayet iyi bence.

• arkadaş sormus yok olmus :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamwalker

quote:

hmmm o zaman alınabılır tabiki dreamwalker fakat ya 754 aılesı???? amd yenı sısteme gececegınden 754 stokları erıtmeye baslayacak

ben zaten sempron önermedim veya hangisinin daha ileriye dönük oldugu hakkında da yorum yapmadım sadece gördüğüm bir noktaya değindim. bana kalırsa da soket 754ün önü çok kapalı ve 754te ayrıca dual ddr yok. ama 754 sempronlarında bu handikapa rağmen performansı gayet başarılı. ASUS P5LD2 veya MSI - 945P NEO-F ve celeron alınırsa sistemin önünün çok daha açık olacağı aşikar. bana kalırsa hangisinin alınması gerektiği kullanılacak süreye bağlı. ileriye dönük olması içinse celeron bence de 1 adım önde. ama zaten bu bilgisayarı 1-2 sene kullanırım sonra sistemi komple yenilerim denirse sempron da alınabilir çünkü performansı ve o/c potansiyeli gayet iyi bence.

Celeron alınırsa 945bir anakart ile PCI-EX,DDR2,SATA 2 Gibi yenilikler taşır ve ileriye dönük sistem olur.

• ZATEN BU SAATTEN SON DUAL DDR OLMAYAN BOARD ALINMAZ BU YUZDENDE NFORCE3 DESTEKLEMEDİĞİ İÇİN DUAL DDR I KESİNLİKLE CELERON DİYORUM BENDE
  • sempron al. çünki deneyimlerle sabit olan sonuçlar var.

1) Sempron 3D ve multimedya uygulamalarında çok daha performanslı.
    2) OC potansiyeli yüksek
    3) Çok daha az ısınıyor.
    4) Fiyat/Performans celeronlardan daha yüksek.

Celeonun önde olduğu tek ortam office mark yazılımı ve dvd playback. ofis performansı gerekmiyorsa (ki tam olarak ne olduğu belli değil) celeron sadece intel partizanlığıdır.
    2000 de athllon alırken "onlar çoğu oyunu çalıştıraz" diyen mantıktan farksız.

yalnız celeronda kullanılabilecek anakart yelpazesi çok geniş. mesela sempron s754 uli. ati ve nvidia dışında pci x bulamilmek çok zor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxpain

sempron al. çünki deneyimlerle sabit olan sonuçlar var.

1) Sempron 3D ve multimedya uygulamalarında çok daha performanslı.
    2) OC potansiyeli yüksek
    3) Çok daha az ısınıyor.
    4) Fiyat/Performans celeronlardan daha yüksek.

Celeonun önde olduğu tek ortam office mark yazılımı ve dvd playback. ofis performansı gerekmiyorsa (ki tam olarak ne olduğu belli değil) celeron sadece intel partizanlığıdır.
    2000 de athllon alırken "onlar çoğu oyunu çalıştıraz" diyen mantıktan farksız.

yalnız celeronda kullanılabilecek anakart yelpazesi çok geniş. mesela sempron s754 uli. ati ve nvidia dışında pci x bulamilmek çok zor.

arkadaş burada ayrıntısı ile anlatmış.zaten yukarıda da thg'nin linki var.yeter kardeşim işte bu kadar bilgi.artık ne alacağını biliyorsundur.

• amd sempron almanı tavsiye ederim hatta athlon alsan daha iyi olur...
  • pentiumun herhangi bir 64 biti ve amd athlon 64 bit karşılaştırsan kesinlikle pentium derdimde.
    Celeron çok kötü yaw.sempron derim bende.Ama çok büyük fiyat farkı yok.işlemciden düşen para boarddan çıkacak.
    amd ile bilgisayarın hızlı açılır programlara daha hızlı girersin daha çabuk işlem yaparsın.ama celeronlada daha güçlü işlemler yaparsın.
    Sempronun şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

BURAYA bir bak bence.ne kadar yardımcı olur bilmem

efenim yalan bu linkteli işlemciler

266 mhz ramli celeron D 2.8ler
    166 fsb li sempron 2800+ lar falan var nası oluyosa :P üstelik nforce2 li bi anakartada takmışlar sempron2800 ü falan gidiyo böle

bi p4 de ddr2-666 birinde 711 var

ne salak liste bu böle yaw :)

amd athlon 64 3100+ sempron muş mesela parantezlerin içini dikkatli okumak lazım

çok taktir ettim Tom's Hardwarei bu cinliğinden dolayı aynen devam

• bence amd Sempron 2800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 9 Şubat 2006 18:13:25 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.