Şimdi Ara

Sen et alabiliyor musun? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben dün antrikot aldım. 4 dilim. yarım kilo 48 lira. en son iki sene önce almıştım :) dedim eşimle şöyle bir ziyafet çekelim. bu akşam pişirip yiyecez.
  • yüzüne bakılmayan tavuk etide pahalandı. tavuk etinin çeşitleri 20-25 liradan başliyor artık. 3-4 kişiyseniz fiyat 100 lirayı geçiyor.
  • Babam köyde ilkokul öğretmeniydi. Keçilerimiz, tavuklarımız vardı. Çocuklar doğduğunda, büyükler çocuk için canlı hayvan verirlerdi, ablam doğduğunda manda yavrusu vermişler, pek yaşamayıp ölmüş, ben doğduğumda da koyun vermişler. Yaz, kış hiç etsiz kalmazdık, misafir geldiğinde bile oğlak, tavuk kesilirdi. Şimdi durum kötü, ben gene de et alabiliyorum, ancak eski tat yok, hem pahalı, hem hormonlu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin içinden sana kurduğu bir cümle, geldi yine tipini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 6 Şubat 2020; 11:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazım Hikmet demiş ki:
    "Hani bizim soframıza haftada bir et gelir,
    çocuklarımız işten eve sapsarı iskelet gelir.. "

Adam fakir aileler anca haftada bir et alabiliyor diye şikayet etmiş zamanında.

Şimdi ben durumum iyi olduğu halde ayda bir 1.250 gram kıymaya 85 TL verince OHA diyorum.

Tek başımayım. Ara sıra köfte falan yapıyorum. Bitiyor.
    Demek 4 kişilik bir aile olsak 4x85= 340 lira et parası vermek gerekecek, sırf ara sıra birkaç köfte yiyebilmek için.

Nazım'ın beğenmediği günler iyiymiş meğer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 6 Şubat 2020; 11:55:13 >
  • Türkler almasın zaten

Ete saygıları yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windows95

Nazım Hikmet demiş ki:
    "Hani bizim soframıza haftada bir et gelir,
    çocuklarımız işten eve sapsarı iskelet gelir.. "

Adam fakir aileler anca haftada bir et alabiliyor diye şikayet etmiş zamanında.

Şimdi ben durumum iyi olduğu halde ayda bir 1.250 gram kıymaya 85 TL verince OHA diyorum.

Tek başımayım. Ara sıra köfte falan yapıyorum. Bitiyor.
    Demek 4 kişilik bir aile olsak 4x85= 340 lira et parası vermek gerekecek, sırf ara sıra birkaç köfte yiyebilmek için.

Nazım'ın beğenmediği günler iyiymiş meğer.
    yarı aç yarı tok yaşıyoruz pisa testlerinde o yüzden ortalama altında kalıyoruz

• Şöyle cevap vereyim. Anneme, anne etli bir şeyler yapsana dediğimde. Para mı var oğlum nasıl yapıcaz cevabını veriyor. Yeterli et yiyemiyoruz. Ama akp liler lüks içinde yaşıyor. Halk da açıkçası bunlara oy veriyor. Halk ekonomiye pek bakmıyor gibi. Yerli savaş uçağı, köprü möprü 3-5 tane şey duyuyorlar. Yöneten siyasi partinin bizim vergilerimizle zaten yapmak zorunda olduğu şeyleri, sanki ekstra bir şeymiş gibi düşünüyorlar. Bu ülkedeki fabrikaları akp yapmadı. Diğer partiler yaptı. Akp de bunları sattı.
  • Et yiyenler, golf arabaya sahip olanlar var ama bu toplumun yüzde kaçı? Asgari ücretlilerin yüzde kaçı yeterli et yiyebiliyor sence? Zengin olanlar Türkiye'de var. Zengin olanlar dünyanın her yerinde var. Ama fakir nüfusun çok olmaması gerekir. Türkiye'de ve Hindistan'da fakir nüfus çok fazla. Asgari ücret 2300 değil 10 bin de olsa bir şey farketmez. Önemli olan tüketim malzemelerinin fiyatı. Bir ekmek 10 tl olursa asgari ücret 3000 tl olsa ne yazar, 4000 tl olsa ne yazar. Bence asgari ücret düşürülmeli. Gıdalar ve ulaşım ucuzlatılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 6 Şubat 2020; 16:35:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Sigara içiyor musunuz?

Kullandığınız cep telefonu kaç lira?

İnternette geçireceğiz zaman içinde ise gitseniz kaç para kazanırsınız?

Gereksiz ve lüks harcamalarınız yerine et yiyebilirsiniz arkadaşlar.

Bahsi geçen Youtube kanalı ciddi bir proje kanaldır. Uyarmış olayım. Feto özellikle ABD merkezli Youtube da çok etkin.

Tüm gün forumda 5k maaş para mı, Golf araba mı diyenler 1 kilo et alamiyorsa diyecek bir şey yok. Kurban eti de yiyor musunuz? Tüm gün dinle ilgili kötü sözler söyleyen kişilerin, kurban eti yemesi çok yanlış. Haram helal size fark etmiyor nasıl olsa.
    Bu kişi blok listenizde olduğundan mesajı göremiyorsunuz.
    Bu kişinin mesajını görmek için bloğunu kaldır.. (Başka kimler bloklu?)

• nazım55 N kullanıcısına yanıt
    Yaşınız kaçtı hocam merak ettim. Baya eskiden bahsediyorsunuz galiba.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    50 yaşındayım. Geçmişte çalışan ve üreten çoktu, tabiri caizse yürümeye başlayan önce ailesinin yanında, sonra başkasının yanında çalışmaya başlıyordu. 12 yaşında dedem ile beraber 250-300 tane mandanın çobanıydım, ortaokul döneminde yazları fabrikada çalışıyordum, lise döneminde 1,5 aylık boşluk vardı, o zaman da fabrikada çalışıyordum.. Çok zor durumda değildik, ancak evde ooturan ayıplanırdı, sokağa çıkamazdı. Geçmişte bizim yaptığımız işlere burun kıvıranlar, üretim olmadığı ve çalışmadığı için et alamazlar.
  • ggreyhame kullanıcısına yanıt
    2005 te kuş gribi vardı tavuk yemez oldu 1-2 sene kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 7 Şubat 2020; 10:52:24 >
  • ben alıyorum, ancak gelirim iyi, yeterli düzeyde diyelim, 15-20 bin gelirim yok. yoksulluk sınırı üzerinde yaşayan kaç aile var biliyormusunuz? kişi başı 1000tl aldında geliri olan birey sayısı 10 milyondan fazla, 500-600 tl kişi başı geliri olan bireyler 6milyon civarında, bu rakamlarda tuikin rakamları.

bu gelir düzeyinde ülkede %20si et alamıyordur, %30-40 ise ara sıra et alabiliyordur. kaymak kısım ise yaklaşık %15-20 lik kısım için ise herhangi bir ürünü alıp almama konusunda sorun yok. canı isterse herşeyi alabilirler. bu dağılım adil değil, en düşük gelir düzeyindeki vatandaş ta istediği kırmızı eti alıp yiyebilmelidir. kırmızı et lüks değildir (türkiye hariç),
  • Telefonun kaç lira olması lazım mesela?

dolar kol gibi olmuşken, yurt dışında 400 birim telefonu biz burada 3500 tl'ye alabiliyorken mesela?

ne alalım? insanlar xiaomi alıyordu o bile şimdi pahalı sayılır.

2017'de aldığım amiral telefon şimdi 3500 tl olabilir.

şu telefon mevzusu tartışmaya çok açık bir olay. kıstas vermeniz lazım.
  • Çok şükür ben ayda karışık ( kıyma, antrikot, şarküteri) ortalama 2-3 kilo kadar et alabiliyorum.

• Çok şükür ben ayda karışık ( kıyma, antrikot, şarküteri) ortalama 2-3 kilo kadar et alabiliyorum.

• en sağlıklı olan et,nisbeten ucuz ve Türkiye açısından kolay ulaşılabilir ama
    şerefsizler kökünü kazımak için, daha doğrusu vurgun yapmak için ökünü kazıyorlar.

Evet doğru anladınız BALIKtan bahsediyorum.

Sürdürülebilir balıkçılık politikalarımız olsa balık Türkiye'nin et stoğunu tek başına sırtlar, hem sağlıklı hem ucuz olması açısından çok önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supreius

ben alıyorum, ancak gelirim iyi, yeterli düzeyde diyelim, 15-20 bin gelirim yok. yoksulluk sınırı üzerinde yaşayan kaç aile var biliyormusunuz? kişi başı 1000tl aldında geliri olan birey sayısı 10 milyondan fazla, 500-600 tl kişi başı geliri olan bireyler 6milyon civarında, bu rakamlarda tuikin rakamları.

bu gelir düzeyinde ülkede %20si et alamıyordur, %30-40 ise ara sıra et alabiliyordur. kaymak kısım ise yaklaşık %15-20 lik kısım için ise herhangi bir ürünü alıp almama konusunda sorun yok. canı isterse herşeyi alabilirler. bu dağılım adil değil, en düşük gelir düzeyindeki vatandaş ta istediği kırmızı eti alıp yiyebilmelidir. kırmızı et lüks değildir (türkiye hariç),
    Türkiye'nin gelir dağılım tablosu;
    En üst %20 = gelirin %47sini alıyor
    2. sıradaki %20lik kesin ise %2x alıyor.Yani en üst %40lık kesim milli hasılanın 3/4'ünü alıyor.
    En alt %20 ise yaklaşık %6yı alıyor ve et onlar için hayal, ancak kurbandan kurbana.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.