Istanbul Üniversitesi Isletme Fakültesinin isletme Matematigi kitabindan gerçek bir alintidir. Hiç dokunulmadan ve yorumsuz sekliyle sizinle paylasmak istedik... ? (asli var mi acep :p)
Kitap adi: Isletme Matematigi Yazar: Prof. Dr. Müh. Yilmaz Tulunay Sayfa: 173 Soru:
Amerika'ya lisansüstü çalismalar yapmak üzere iden mehmet, iki kiz arkadas edinmistir. Bunlar Mary ve Nancy'dir. Mehmet'indeneyimlerine göre;
a) Mary olgun bir kizdir ve klasiklerden zevk almaktadir. Böyle bir yerde onunla 3 saat birlikte olmak 12 dolara mal olmaktadir. Diger taraftan Nancy daha çok popüler eglenceleri yeglemektedir. Onunla böyle bir yerde 3 saat birlikte olmanin maliyeti de 8 dolardir.
b) Mehmet'in bütçesi gönül islerine ancak ayda 48 dolar ayirmasina olanak vermektedir. Ayrica, derslerinin veçalisma kosullarinin agir olusundan dolayi, kiz arkadaslarina en fazla ayda 18 saatlik süre ve 40.000 kalorilik enerji ayirabilmektedir.
c) Mary ile her bulusmasinda 5.000 kalori enerjiharcayan Mehmet, Nancy için bunun iki katini harcamaktadir.
Eger Mehmet'in Mary ile bulusmaktan bekledigi mutlulugu 6 birim ve Nancy ile bulusmaktan bekledigi mutlulugun da 5 birim oldugunu biliyorsak, mutlulugunu maksimize etmek isteyen Mehmet'in sosyal yasamini nasil planlamasi gerekecektir?
Grafik ve cebirsel yoldan bulunuz :)
bu soruyu bulsa bulsaa MIKEOVIC bulur. [bandt]
abi sen ciddimisin yaw :)))) çok ilginç hakkaten
yilmaz abiye alkış[clps], büyük adammış
Herifin sex hayatinin grafiginimi cizecekler cocuklar.Yuhh...:)
yuh be abi ne hoca ya böyle sora bilmiş. belkide kendinden alıntı yapmıştır bu hoca dimi ama
olmaz olmaz dememek lazım
+1
İşletme Matematiği zor yaf
6 yıllık konuymuş
quote:
Orjinalden alıntı: S A H
6 yıllık konuymuş
niye hortlatıyosun kardeşim
quote:
Orjinalden alıntı: Pokécityboy
quote:
6 yıllık konuymuş
ben hortlatmadım dikkati benim mesajımın üstündeki arkadaşa çekerim
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Pokécityboy
quote:
6 yıllık konuymuş
ben hortlatmadım dikkati benim mesajımın üstündeki arkadaşa çekerim
ne yani mewluth mu hortlattı diyosun
ben hortlatmamıştım yav mod hortlatan arkadaşın mesajını silince konu bana kaldı
büyük göğüslü olanı seçsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme