|
Bildirim
|
oyun bağımlılığı her ne kadar literatüre dahi eklenmiş olsa da hala inanmıyorum. saçmalığın daniskası
1 kişi zaruri ihtiyaçları dışındaki zamanını x için harcıyor diyelim. Bu kişi, malum tüm insanlar eğlence için bir şey yapmak zorunda olduğu için, ya oyun oynayacak ya TV izleyecek ya kitap okuyacak ya bir hobisi varsa onu yapacak ya da dışarı çıkıp arkadaşları ile buluşacak. yani x bu eylemlerden birisi Tüm bu aktivitelerin tamamı aynı şeye hizmet eder. bir kişi 10 saat oyun oynuyorsa bağımlı pis kaka olarak görülür ama tüm gün dışarda kankaları ile batak atıyosa veya kitap okuyorsa bu iyi bir şey görülür. Bu inanılmaz saçma geliyor bana. Yani kime ne kimin ne ile vaktini öldürdüğünden. Söylediklerim eksik kaldığı için edit: Çok oyun oynamanın zararları üzerine eminim ki onlarca şey vardır. Tamamına da katılırım ben buna karşı değilim Ama aynı zamanda aşırı abartılan HER eğlence aktivitesi zararlıdır bu sadece oyun için değildir. Sosyalliğin de fazlası zarardır. Sporun da, kültürel aktivitenin de. Etrafında çok sosyal olan(tüm gün arkadaş-sevgili ile gezsin tozsun konuşsun mesela) kaç düzgün insan gördün? İş yerindeki sosyalliği saymıyorum. Alayı instagramda güzel görüneyim ünlü olayım tribindedir. Hayatını başkaları için yaşar. Face'de 3000 arkadaşı filan vardır kimseyi tanımaz bile. Tüm dünyası başkaları olmuştur. Hava atmak için "trophy" sevgililer yapar filan. tüm gün telefonu elinden düşmez. Sosyallik kötü bir şey mi? tabi ki değil. Ama fazlası herşeyde olduğu gibi bunda da zarar. Ama çok Tv izleyen (TR bildiğim kadarıyla avrupada tv'de vakit geçiren ülkeler arasında 1. ya da 2.) insanlara mesela tv bağımlısı denmez bunun için bir teşhis konmaz. Çok tv izleme diyip geçiştirilir. Niye? Çünkü herkes yapıyor, 30 milyon insan kendisine psikolojik hasta muamelesi mi yapacak? Yemezler, kimse bunun üzerinde PR yapamaz Yani çok büyük bir iki yüzlülük var burada. Yeni çağa ayak uyduramayan, interneti beceremediği için pis kaka muamelesi yapan bir bencillik akımı. Bu iki yüzlülükten nefret ediyorum işte. Sen işten geldin diyelim 3 oyun at annen veya baban başının etini muhtemelen yer "evladım tüm gün işte bilgisayar başındasın eve geldin oyun oynuyosun saatlerdir bağımlısın sen pis kaka" der. Ama aynı zamanda akşam yemeğinden sonra çayını alıp haberler + survivor ile 5 saatini tv de geçirip uyumak son derece normaldir he? yav he he... Bu arada yanlış anlaşılmasın ben hiç birine laf atmıyorum herkes istediği gibi vaktini öldürür eğlenir kimse karışamaz. Ama sırf kendilerine uzak olan bir aktivite için bok atan insanlar iki yüzlüdür. Buna kendi ailem de dahildir |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 18 Ekim 2018; 9:9:42 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |