Şimdi Ara

Sende mi Oyun Bağımlısısın ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
3.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anketi doldurdum katkım olduysa ne mutlu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadun Mermerli

19 yaşımda ilk bilgisayarım alındı (Ondan önce etrafımdakilerinin bilgisayarını kullanırdım ya da arada internet kafeye giderdim) ve şu anda 27 yaşımdayım, bir miktar bilgisayar bağımlısıyım. Toplasan 300 saat oyun oynamamışımdır bu 8+ yıl sürede. GTA V çok oynadım, o kadar. Lakin internet bağımlılığı biraz var. O da telefonla hallediliyor neyse ki. (Telefonu daha çok kullanırım)
    Vasina hakkında tüm bildiklerini öğrenmek istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağımlı değilim ancak doldurdum kardeşim kolay gelsin sana

• Doldurdum güzelce

• Katıldım hocam. Sonuçları ve çıkarımları da paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin
  • Anketi doldurmaya kalktım sorular inanılmaz baydı direk çıktım çok fazla uzatmışsın.
  • 2.bölüm sıkıcı olmasına rağmen anketinizi doldurdum. Bu anket işi benide yıldırmıştı o yüzden hemen yaptım anketinizi.

• tam bir oyun bağımlısıyım. real hayatta sahaya çıktığım zaman liderlik bendedir. sosyal ilişkilerim asla kötü olmadı. iletişime girdiğim kadınları mutlak suretle etkilerim. ama oyunu seviyorum bağımlıyım bu yolu ben seçtim.. her neyse. testi yaptım. sonuçları burada bizlerle paylaşırsan seviniriz.
  • Oyun oynayan insanların gerçek hayatta yaşadığı problemler ve sıkıntıları daha çabuk kolay bir yoldan çözebildiğine inanıyorum. Lakin insanlarla sosyal iletişim açısından kimi zaman çok iyi olabildiği gibi kimi zaman ölü bir insan gibi ruhsuz, duygusuz, zombi gibi dolaşan tipleri gördügüm icin yorum yapamicam.

Bu arada 12 küsür yil önce oks ye girmeden önce sabah kalkıp knight online'da pazar kurmuştum. sınavda soruları çözerken bile aklım satılacak itemlerdeydi. Bu oyun olmasaydı bir nesil kesinlikle her konuda daha iyi bir yerde olabilirdi.

Ama bu oyunda getirdiği zevklerde kesinlikle bir daha yaşanmaz.

• helpmexxc kullanıcısına yanıt
    Steam saatleri oyun içi saatleri iyi gösteremiyor. Mesela Csgo'yu Lole göre çok çok az oynadım, ama csgo 1000+ saatteyken Lol ancak 2000 saatte. Son 4 senede tabii bu.
  • Yeni oyunlar çöp olduğu için istesemde bağımlı olamıyorum
  • Zamanınızı ayırdığınız çok sağolun sonuçları merak eden arkadaşlar olmuş sonuçları analiz ettikten sonra yine bu sayfada paylaşacağım hatta makalenin tümünü de paylaşabilirim. Merak eden arkadaşlarım takipte kalsınlar Anket bi süre daha açık ne kadar çok örneklem o kadar iyi analiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: phradrel41

Aslında bence batak oynamanında çevrimiçi oyundan çokta farkı yok. Ve bunları kötü olarak nitelendirme konusuna bende bir oyuncu olarak karşıyım. Sonuçta çevrimiçi oyunda bir çok kişiyle muhatap oluyoruz ve buda bir sosyalleşme olarak kabul görebilir. Ancak sanal ortam ve reel ortamda sosyalleşme arasında ki fark bizim için önemli. Sizce de büyüklerimizin(teknolojiye ulaşmamış özellikle) insanlarla akrabalarla ilişkileri bizimkinden farklı değil mi ?

Alıntıları Göster
    Bak çok oyun oynamanın zararları üzerine eminim ki onlarca şey vardır. Tamamına da katılırım ben buna karşı değilim

Ama aynı zamanda aşırı abartılan HER eğlence aktivitesi zararlıdır bu sadece oyun için değildir. Sosyalliğin de fazlası zarardır. Sporun da, kültürel aktivitenin de.

Etrafında çok sosyal olan(tüm gün arkadaş-sevgili ile gezsin tozsun konuşsun mesela) kaç düzgün insan gördün? İş yerindeki sosyalliği saymıyorum. Alayı instagramda güzel görüneyim ünlü olayım tribindedir. Hayatını başkaları için yaşar. Face'de 3000 arkadaşı filan vardır kimseyi tanımaz bile. Tüm dünyası başkaları olmuştur. Hava atmak için "trophy" sevgililer yapar filan. tüm gün telefonu elinden düşmez. Sosyallik kötü bir şey mi? tabi ki değil. Ama fazlası herşeyde olduğu gibi bunda da zarar.

Ama çok Tv izleyen (TR bildiğim kadarıyla avrupada tv'de vakit geçiren ülkeler arasında 1. ya da 2.) insanlara mesela tv bağımlısı denmez bunun için bir teşhis konmaz. Çok tv izleme diyip geçiştirilir. Niye? Çünkü herkes yapıyor, 30 milyon insan kendisine psikolojik hasta muamelesi mi yapacak? Yemezler, kimse bunun üzerinde PR yapamaz

Yani çok büyük bir iki yüzlülük var burada. Yeni çağa ayak uyduramayan, interneti beceremediği için pis kaka muamelesi yapan bir bencillik akımı. Bu iki yüzlülükten nefret ediyorum işte.

Sen işten geldin diyelim 3 oyun at annen veya baban başının etini muhtemelen yer "evladım tüm gün işte bilgisayar başındasın eve geldin oyun oynuyosun saatlerdir bağımlısın sen pis kaka" der.

Ama aynı zamanda akşam yemeğinden sonra çayını alıp haberler + survivor ile 5 saatini tv de geçirip uyumak son derece normaldir he? yav he he...

Bu arada yanlış anlaşılmasın ben hiç birine laf atmıyorum herkes istediği gibi vaktini öldürür eğlenir kimse karışamaz. Ama sırf kendilerine uzak olan bir aktivite için bok atan insanlar iki yüzlüdür. Buna kendi ailem de dahildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 18 Ekim 2018; 9:6:24 >

• Gunde 10-12 saat pc basinda omur tuketen ben, bu bagimliliktan kurtulmussa, herkes kurtulur.

• Merhaba ben Bob ve ben bir bagimliyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıradan insanlar
    Sende mi Oyun Bağımlısısın ?

BEN:
    Sende mi Oyun Bağımlısısın ?

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum. cünkü oyunda sürekli sorunlar çıkar ve o sorunları çözmeye odaklı bi şekilde davranarak yaratıcı zekamızı geliştiriyoruz farkında olmadan.
    bir de çok garip bir şekilde dış dünyada olan olayları kafaya takmamaya başlıyor insan bi zaman sonra.
    misal ben. daha dün kredi kartımdan 6600 tl lik yasadışı bir alışveriş yapıldı. muhtemelen keylogger ile kredi kartı bilgilerimi kopyaladılar.
    provizyopnda olan işlem elbet iptal edilecektir çünkü harcama itirazı oluşturdum.bu aşamada önceki ben olsaydı kafaya takar kendimi kahrederdim neden. niye. off diye geceleri uyuyamazdım.
    bir oyun bagımlısı olduğum içinilgili başvuruları yaptıktan sonra nedense kafaya takmadım. ve akşam eve gitsem de yeni aldığım kulaklıkla güzelce ses kasıp rainbovda keyifli zaman geçirsem diye düşünüyorum.

burada dikkat çektiğim nokta şu; hem sorunumla ilgilendim çözümü için başvurularda bulundum. hem de oyun oynadığım için kafaya takmıyorum. bi rahatlık var.

son olarak şunu söylemeliyim. etrafımda beni sürekli eleştiren insanlardan bıktım. çok fazla oyun oynuyorsun vs diye.

kendilerine şu an küfür ediyorum. benim bilgisayar başında geçirdiğim zamanı sizler de tv karşısında, telefon karşısında ve saçma salak insanlarla sosyalleşerek geçiriyorsunuz.
    ben oyun bağımlısıyım, sizler de ekran bağımlısısınız tv bağımlısısınız, dedikodu bağımlısısınız.

her birimizin kaybettiği zaman süresi içinde aldığı hazzı teraziye koyarsak hangimiz daha mutlu oluyoruz acaba?

sen 4 saat kafede salak salak laklak yapıp boş boş zaman kaybediyorsun. aldığın haz 10 birim. belki arada sıkılıyorsundur da dünyanın saçmalıkları yüzünden.

ama ben 4 saat pc başında oyun oynarken en az 99 birim zevk alıyorum.
    şimdi sorarım sana hangimiz daha mutlu?
    bu yüzden mi benim yüzüm hep gülüyor, moralim her daim yüksek? senin de moralin hep bozuk suratın asık?

EZPZ EZcümle oyun oynamak candır, baldır, kandır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_driver -- 18 Ekim 2018; 12:45:15 >

• Zerathull kullanıcısına yanıt
    Abartırsan kitap dahi okumanın bağımlılığ ıvar çok iyi hatırlıyorum liseye giderken tuvalet yemek vb. ihtiyaçlar dışında sadece kitap okumuştum hatta hızımı alamayıp bir iki tane ansiklopedi bitirmiştim :D kısacası her şeyin aşırısı bağımlılık yapıyor ; önemli olan kendine hakim olabilmek.
  • Hocam anketi doldurdum. 3. yılımda sınava hazırlandığım için bu sene pc açamıyorum ama önceki yıllardaki durumumu göz önünde bulundurarak doldurdum. Önceden bağımlıydım diyebilirim. Ama bu bağımlılığın kendisinin anketini değil de sebeplerini araştırmak daha iyi olur bence.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.