Şimdi Ara

SENEDE 100K YI OKULA BAYILANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apartman üniversitesine gidip de senede 100k yı bayılanları anlamıyorum. Ben daha iyi eğitimi bedavaya alıcam. 5 senede 700k civarı yapar yemeğiyle ek ücretiyle falan. Ben o paraya mezun olunca altıma 2015 Passat çekerim. Apartman üniversitesine girmektense Sakarya Kocaeli Bursa falan bile daha mantıklı. En azından Sakarya mezunları Ford da falan baya çalışıyor. Atıyorum x üniversitesine gittin mezun oldum. İşverenin karşısına çıktığında adam " o ne la " diyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E36499B4 -- 12 Mart 2023; 15:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• knk orda okuyanların çalışmaya ihtiyacı yoktur baba parası baba işini devam ettirirler diye düşünüyorum yoksa okumak ptallık

• Bahsettiğim okullar dandik apartman üniversiteleri yani gidenler çok da zengin değildir. Orta direk diyelim

• Up

• trde gidilecek vakıf üniversiteleri
    koç
    bilkent
    sabancı
    özyeğin
    tobb etü
    yeditepe
    bunların dışındakiler pek iyi değil. eğer paran bu okullarda gayet iyi eğitim alırsın.

• YEDİTEPE AKSJSŞFJSŞDKSDŞDKDŞFL YEDİTEPE

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayatında asla mühendis olamayacak insanları mühendis yapıyor bu üniversiteler. Senede 5 veya 6 bin dolara diploma ucuz sayılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum yeditepe o kadar da abarttığın gibi bir yer değil.

• Koç Sabancı Bilkent TOBB. Gerisini salla. Yeditepe falan hikaye. İşverenin gözünde İstanbul kadar değeri yok

• olm 7tepe senin sökülmüş üniversiteni 5e çarpıp 4e böler ne gülüyorsun? Orda okuyan elemanın ortamını da ömrün boyunca göremeyecek olman da cabası xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounlukizaraniyor -- 12 Mart 2023; 20:13:21 >
  • yeditepe en kötü senaryoda tercih edilebilir ama dediğin gibi koç sabancı bilkent tobb en iyileri

• kanka sen sakaryada okumuyo musun

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    yeditepe aynen iyi gir linkedine bak :D cok biliyorsun sen

• iyi değilmi karambam

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt
    bounlukızaranıyor’un ortam algısı sadece para dönen zengin bebelerinin olduğu ortamlar, ben aileden zengin değilim ama bu adam ortam ayağına insanları küçümsüyor.
    yeditepe tam burslularına imtiyaz sağlamasına rağmen 40-60 binde puanları, onlar da mühendislikleri.
    bilgisayar ve eem’sinin yüksek olmasının sebebi de spesifik bir kolaylık sağlaması.
    bu forumdaki ağlakların zenginlerin 150kya girdiği okullara 10k diye biz empoze ettirmelerinin saçmalığı da burada yatıyor.
    yeditepenin tm bölümlerini saymıyorum bile.

neyse bunun gibi aptallar anca etikete baksın, zenginlerin yuvarlandığı ortamlarda işim olmaz. o okulun yüzde 10’u falan tam burslu.
    her sene yeditepeye bktan bktan bölümler açılıyor, bunu gören gariban adamlar tmde 5k sıralamayla giriyor. bölümün yarım burslusu tmde 300k :)
    yeditepe ortalama bir okuldur, buradaki beyni sulanmış ergenlerin de hayalidir tam burslu girmek.

linkedinde yurt dışı oranlarını attırmayın bana, hadi yeditepeli şımarıklar baykar, aselsanı beğenmezler ya.. orayı da atmıyorum, yurt dışını atsam bile elimde kalıyor.
    tıpı, dişi iyidir.

kardeşim benim ailemden param yok, her ay 10k uni harcaması yapamıyorum. ben itüde de okusaydım, bounda da okusaydım yine iki üç bira alıp maçkada içecektim.

• Özel üniversitelerde, öğrencilerin çoğu tembel ve derse karşı ilgisiz olduğu için, bu insanların yurt dışına gitme oranı çok yüksek çıkmıyorsa gayet normaldir. Özeldeki öğrenciler isteseler yüzde yüze yakın yurt dışı oranı çıkarırlar, senede 10k euro ve yabancı dil belgesi gösteren Siirt Üniversitesi'ni de bitirse Avrupa'ya gider.

Baykar ve Aselsan'ı beğenmeyenler şımarıklıktan değil de bu kurumların politik duruşu yüzünden beğenmiyor olabilirler, ayrıca herkes, verdiği emek insanlara zarar verme potansiyeli olan cihazların üretiminde kullanılıyor olsun istemez.

Bence Yeditepe, SAÜ'den daha iyi bir tercih olur. Eğitim kısmını önemsemiyorum bile bunu söylerken; hocaları, İstanbul'da olması, özel okulun sağladığı imkanlar vs. aradaki farka değer.

Yine de bana sorarsanız, özele gidecekler Bilkent, Koç, Sabancı üçlüsünden birini seçmeye çalışsınlar.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    dostum bana yeditepe ie yüzde 50 vs saü eem geliyordu.
    param olmadığı için saü eem seçtim.
    param olsaydı yeditepe ie seçerdim.
    ama, ailem ödeyebilecek durumda olsaydı ama zorlanacaklarsa yine saü eem seçerdim.

ben herkese diyorum, istanbulda uni okumak ayrıcalıktır ama şunu da diyemem yeditepe saüden kat kat iyi bir universite. saü, istanbuldaki adı bilinen herhangi bir ortalama universitenin sakaryaya taşınmış hali. istanbulda olan unilerin saüye karşı avantajlı olmasının bir diğer sebebi etiketinin daha diri olması.
    marmara piyasasında saünün de etiketi var mesela bilecik şeyh edebaliye göre.. ama yeditepe bunun ekmeğini daha çok yiyor istanbulda olduğu için.

bana şimdi bunu sor, sanırım koç eem burssuz da ucundan geliyordu ya da kaçıyordu, yksde bi tık iyi sıralama yapsaydım ve param olsaydı kesinlikle koç eem’ye giderdim. hatta ailemi de zorlaştırırdım.

yeditepede daha az prof var ama yurt dışında yapanlar var lisansını. bu bir + - olayıdır. eğitim kalitesi olarak tecrübeli insan mı yoksa iyi akademi de kalan insanlar mı? burada da bir düşünülmeli. bizim profların en az yarısı itüde lisans bitirmiş, itüde phd yapan adamlar.

yeditepe saüden iyidir, olabilir ama iyi bölümleri için. yani ben sadece mühendisliği kıyaslıyorum. saünün diğer bölümleri çöp. ama yeditepe sanmıyorum ki ikiye üçe katlar saüyü falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 13 Mart 2023; 16:44:24 >

• Ozu>tobb bence, yeditepe de bunlardan hemen sonra geliyor üvey evlat muamelesi yapılacak bir okul değil

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

bence ozyeğinle tobb hemen hemen aynı. özyeğini öne geçiren şey istanbulda olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C4D7E9EE -- 13 Mart 2023; 19:0:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.