Şimdi Ara

Sennheiser CX300 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu incelemeyi yapmamdaki amaç forumda oldukça populer olan,çok merak edilen ve birçok kişinin almayı planladığı bu kulaklık
    hakkında detaylı bilgi verip almak isteyenlerin kafalarındaki sorulara cevap bulmalarına yardımcı olmaktır. forumda bu kulaklık
    hakkında çok konu açıldığını biliyorum ama detaylı kişisel bir incelemenin yararlı olabileceğini düşündüm.umarım konu kirliliği
    yapmıyorumdur.

SİPARİŞ
    kulaklığımı hepsiburada dan geçen pazartesi arkadaşımın kredi kartıyla aldık ve cuma günü elime ulaştı.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17814&productid=evsenncx300
    stoklarda siyah rengi olmadığı için ilk gri renkli için sipariş verdik,fakat ertesi günü siyahın stoklara girmesiyle siparişi iptal
    edip siyah olanı aldık.

TEKNİK ÖZELLİKLER
    teknik bilgilerle kafanızı karıştırıp canınızı sıkmak istemiyorum. o nedenle teknik bilgileri içeren bir pdf dosyasını isteyenler
    aşağıdaki adresten indirebilirler.
    http://rapidshare.de/files/35194374/cx300_teknik_bilgiler.pdf.html

KULLANIM ÖZELLİKLERİ
    kulaklığın kullanım özelliklerini çeşitli başlıklar altında incelemeden önce kulaklığın iyi ve kötü yanlarını kendi "kişisel" görüşlerim
    doğrultusunda maddeler halinde yazmak istiyorum.

İYİ YANLARI
    + hafif
    + konforlu
    + ses kalitesi yüksek
    + malzeme kalitesi ve işçilik yüksek
    + iyi seviyede izolasyon

KÖTÜ YANLARI
    - kablonun bir yere sürtmesi sonucu oluşan ses
    - herhangi bir taşıma veya koruma çantası yok

şimdi kulaklığın kullanım özelliklerini başlıklar halinde detaylı olarak inceleyelim

İLK İZLENİM
    kulaklık ilk elime ulaştığında ve kutusunu gördüğümde ilk olarak tahminimden de küçük olduğunu düşündüm. internette gördüğüm
    yakın çekim fotoğraflar sanırım daha büyük bir kulaklık olduğunu düşünmeme sebeb olmuş. daha önce kulakiçi kulaklık hiç kullanmamıştım
    o nedenle kulaklıkları ilk olarak mp3 çalarımla birlikte gelen kulaklılar ile boyut olarak karşılaştırdım. gerçekten çok küçük.bu küçük kulaklıklardan
    forumlarda bahsedilen o güzel sesin nasıl çıkıcağını düşünmeden edemedim. kulaklılar gerçekten çok küçük ve bir o kadar da hafifler.
    bu özelliklerin konfora olumlu etkilerini bir sonraki başlıkta açıklıycam.

KONFOR
    kulaklıklar gerçekten çok konforlu.doğru kulaklık ucu ile kullanıldığında kulağınıza çok iyi bir şekilde oturuyor.doğru kulaklık ucunu seçtiğinizi
    kulaklığı kulağınızın içine ittiğinizde anında azalan dış seslerden anlıyorsunuz.kulaklıklar orta boy kulaklık uçları takılı olarak geliyor.ben ilk denememde
    orta boyun benim kulaklıklarıma tam oturmadığını hissetmiştim.ama diğer uçları denediğimde benim için doğru ucun orta boy olduğuna karar verdim.
    ilk denememdeki başarısızlığın nedeni daha önce bu tarz kulaklık kullanmadığım için tam olarak kulaklığı yerleştirememdir.doğru uçla kullanıldığında
    kulaklıklar çok konforlu.hatta bir süre sonra kulağınızda olduğunu bile hissetmiyorsunuz.kulaklıkla birlikte kablonun da ince ve hafifi olması nedeniyle
    kablolar kulaklıkları aşağı doğru çekmiyor.kısaca uzun süreli kullanımlarda bile kulaklıklar kulağınızda bir rahatsızlık oluşturmuyor.oluşabilecek tek
    rahatsızlık ilk kez bu tarz bir kulaklık kullanıyorsanız hissediceğiniz "kapalılık" duygusu.bu duyguyu deniz altında olmak gibi düşünebilirsiniz.
    ama bir süre sonra alışıyorsunuz.diğer bir rahatsızlıksa ki bu çok önemsiz,kulaklıklar kulağınızdayken birşeyler özellikle cips tarzı yiyecekler yerseniz
    duyduğunuz korkunç sesler.bunu kulağınızı kapayıp birleyler atıştırarak test edebilirsiniz.ama dediğim gibi bunlar çok önemli değil ve kulaklığın
    konfor seviyesini düşürecek olumsuzluklar değil.

MALZEME KALİTESİ VE İŞÇİLİK
    kulaklıklarda kullanılan malzemeler oldukça kaliteli.kabloyla başlarsak,kablo ince ve hafif ancak kesinlikle sağlam.kulaklık uçları çok
    yumuşak kavuçuk tarzı bir malzeme(tam olarak malzemeyi bilmiyorum).yumuşak olması sağlamlığı hakkında şüphe uyandırıyor ancak
    kesinlikle çok sağlam.özellikle ilk uçları değiştirirken gördüm ki uçlar esnek ve yırtılcak gibi durmuyor.ilk kez uçları değiştirmeyi denediğimde
    çıkarmak için çok uğraşmış ve uçları çok çekiştirmiştim.buna rağmen uçlar zarar görmedi yani çok sağlam.(merak etmeyin uçları
    değiştirmek o kadar da zor değil öğrendikten sonra çocuk oyuncağı) kulaklığın çevresindeki metal çerçeve özellikle siyah modelinde çok güzel
    bir kontrast oluşturuyor ve şık görünmesine yardımcı oluyor(siyah modelinin hepsiburada stoklarında griden önce bitmesi bunu açıklıyor)
    ama şıklık siz kulaklıkları kulağınıza taktıktan sonra bitiyor,çünkü kulaklıklar kulağınızda adete yok oluyorlar.ama yine de kulağınızda sıradan
    bir kulaklıktan daha çık durduğu kesin.

SES KALİTESİ
    tahmin edersiniz ki kulaklık denince akla ilk olarak ses kalitesi gelir.belki de bu incelemenin en çok okunacak bölümü bu başlık altında
    yazanlardır.kaliteli görünmesi,malzemesi,işçiliği,sağlamlığı,fiyatı bir yana atarsak bir kulaklıktan en çok beklenen özellik ses kalitesi açısından
    insanı tatmin etmesidir.insanların farklı tarzda müzikler dinlediği düşünülürse,benim bu başlık altında yazıcaklarım tamamen bana özel olacaktır.
    ben alternatif rock tarzı müzik dinleyen biriyim.ancak buna rağmen diğer insanların da fikir sahini olabilmeleri için kulaklığı çeşitli tarz
    müziklerle de denedim.bu tarzlar arasında pop,klasik,tekno,jazz ve metal yeralmaktadır.pop müzik için "Madonna","Christina Aguliera","Justin Timberlake"
    "Britney Spears";klasik müzik için "Beethoven";tekno için "Prodigy",Chemical Brothers";jazz için "Cannonball Adderley";metal için de klasik olcak ama"Metallica"
    kullandım.kulaklıkları kulağıma ilk taktığımda mp3 çalarımda "Korn" un albümü vardı.bileneler bilir Korn albümlerinde bas gitardan çıkan sesler hem
    eşsiz hem de oldukça güçlüdür.ayrıca genel olarak Korn kayıtları kalitelidir.bu nedenle kulaklığın akustik performasını ölçmek için iyi olacağını düşündüm.
    baslardan başlamak istiyorum.kulaklıların üretmektre zorlandığı sesler bas seslerdir.ancak bu kulaklıklardan çıkan bas sesler inanılmaz kuvvetli.
    bazı parçalarda kulaklıklar o kadar kuvvetli bas ses üretiyolar ki kulaklıkların kulağınızdan fırlayacağını zannediyorsunuz.bas sesler sadece kuvvetli değil
    aynı zamanda detaylı da.özellikle pop müzik dinleyen kişilerin bas sesler konusunda oldukça tatmin olacaklarını rahatlıkla söyleyebilirim.
    jazz müzik parçalarındaki bas sesler de oldukça detaylı bir şekilde duyulabiliyor.jazz müzikte bu kadar derin baslar daha önce duymamıştım.
    tekno müzikteki hızlı ritm baslara da kolaylıkla uyum sağlayabiliyor.kısaca kulaklıklar bas sesler konusunda paranızın karşılığını rahatlıkla verebiliyor.
    şimdi de tizlere bakalım.pop müzik açısından bakarsak tizler oldukça detaylı ve net.ancak kalitesiz kayıtlardaki tizler bu kulaklıkta daha da kalitesiz
    duyuluyor.metal ve rock tarzı müziklerdeki tizler pop müziklerdeki kadar olmasa da oldukça detaylı ancak burda da yine kaliteli kayıtın önemi
    ortaya çıkıyor.kaliteli bir kayıt olan Korn albümlerindeki tizler oldukça detaylıyken,bağımsız plakçılarda çıkan "Nada Surf" tarzı albümlerdeki
    tizler çok etkileyici değiller.orta frekans seslerine gelince,özellikle vokaller çok net sanki kulağınızın içine şarkı söylüyor gibiler.netlik ve detay orta
    frekanslar için de geçerli.klasik müziğe gelince.klasik müzikte bildiğiniz gibi detaylar önemlidir.çok sayıda enstrümanın kullanıldığı bu tarz müzikte kulaklıların
    detay seviyesinin çok iyi olmadığı anlaşılıyor.bazı sesler arka planda ezilebiliyor.ancak bence bu kulaklığın ses kalitesine bir olumsuzluk olmamalı.
    verdiğiniz para düşünülünce profesyonel bir kulaklık performası bekleyemezsiniz.ancak kesinlikle paranızın karşılığını verdiğinden emin olabilirsiniz.
    ses performansı konusunda değinmek istediğim biriki konu daha var.ilk olarak kaynağın yani müziğin kaliteli olması çok önemli.eğer kaynak kalitesizse
    bu kulaklıklarda daha da kalitesiz oluyor.çünkü detaylarda bozuklukları çok net duyabiliyorsunuz.bir ikinci konu ise"burn in" olayı.ben bu olayın kulaklıklara
    bir getirisi olacağını düşünmezdim.ancak gece çalar vaziyette bıraktığım kulaklıklar 1 hafta içinde daha iyi ses vermeye başladı. eğer zamanınız olursa burn in olayını denemenizi tavsiy ediyorum.hiç birşey kaybetmezsiniz.

olumsuz özelliklerde bahsettiğim kulaklığın kablosundan gelen sese değinmek istiyorum.kulaklıkları kulağınıza taktığınızda kablonun üzerinizdeki kıyefetlere
    veya başka bir yere dokunduğunda yada sürttüğünde duyduğunuz bu ses müzik açık değilken rahatsız edici boyutlarda olabiliyor.ancak müzik açıkken
    bu ses duymanız oldukça zor.ayrıca ben daha önce bu tarz kulaklık kullanmamış olsam da her kulakiçi kulaklıkta bu sesin duyulabileceğini
    düşünüyorum.bu nedenle çok da önemli bir olumsuzluk olduğunu düşünmüyorum.ancak kulaklıklarla birlikte hiç bir taşıma yada koruma çantasının verilmemesi
    kesinlikle bir eksiklik.gerçi forumlarda çok sık karşılaştırılan "Creative EP630" modelinde de sanırım yok.ancak Creative den biraz daha fazla paraya satılan bu modelde olması gerekirdi diye düşünüyorum.

Sennheiser CX300 modeli hakkındaki incelemem bu kadar.bazı eksikler veya yanlışlar olabilir.bundan dolayı kusura bakmayın.kulaklıklar konusunda çok bilgim yok
    forumda bu konuda uzman sayılacak arkadaşlar var.onların da yardımıyla bu incelemyi geliştirip yanlışları düzeltip eksikleri gidermek isterim.bu inceleme bu kulaklık hakkında bilgi almak isteyen,kişisel bire düşünce isteyen herkese umarım yardımcı olur.tekrar ediyorum bu inceleme tamamen kişiseldir.benim hoşuma giden sizin hoşunuza gitmeyebilir.
    şimdiden teşekkürler.
    Çektiğim fotoğrafların tam çözünürlüklü hallerini ağağıdaki adresten indirebilirsiniz
    http://rapidshare.de/files/35212824/sennheiser_cx300.rar.html
    resim yükleme konusunda zorluklar yaşadım o nedenle ayrı bir adrese yüklemek zorunda kaldım kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exproud -- 2 Ekim 2006; 15:56:45 >

• Ben o kadar iyi bas almadım ama inşallah açılır zamanla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Ben o kadar iyi bas almadım ama inşallah açılır zamanla.
    genel olarak iyi bir inceleme olmuş.. dosyaları indirebilmek için noktalı yerlere r a p i d s h a r e (bitişik olarak) yazmalısınız..

@barisdragon
    belki de px100'den sonra kesmedi seni pek.. doğru uçla tam olarak kulağına oturttuğunda basslar fena değildir aslında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

genel olarak iyi bir inceleme olmuş.. dosyaları indirebilmek için noktalı yerlere r a p i d s h a r e (bitişik olarak) yazmalısınız..

@barisdragon
    belki de px100'den sonra kesmedi seni pek.. doğru uçla tam olarak kulağına oturttuğunda basslar fena değildir aslında..

Alıntıları Göster
    sımdıye kadar gordugum en guzel cx300 acıklamasıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmbrbr

sımdıye kadar gordugum en guzel cx300 acıklamasıydı

Alıntıları Göster
    aklınızdaki sorulara cevap bulmanıza yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: exproud

aklınızdaki sorulara cevap bulmanıza yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Alıntıları Göster
    ex çok muhteşem bi review olmuş tebrik ederim.şimdiye kadar okuduğum en iyi amatör review olmuş...cx300 alacaklara yeterince bilgi var...çok teşekkür ederim emeğin için,ben de almayı düşünüyodum bu review dan sonra zaten almamam için bi neden kalmıo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddonmez

ex çok muhteşem bi review olmuş tebrik ederim.şimdiye kadar okuduğum en iyi amatör review olmuş...cx300 alacaklara yeterince bilgi var...çok teşekkür ederim emeğin için,ben de almayı düşünüyodum bu review dan sonra zaten almamam için bi neden kalmıo...

Alıntıları Göster
    yardımcı olduğuma çok sevindim
    her türlü soruya açığım bilgim dahilinde cevap vermeye çalışırım
  • quote:

yardımcı olduğuma çok sevindim
    her türlü soruya açığım bilgim dahilinde cevap vermeye çalışırım

Alıntıları Göster
    midleri nasıl değerlendiriyosunuz bilmiyorum ama kullananlar midler neredeyse ölü diyorlar equalizersız olmaz deniyor..equalizer karşıtı bir insan olarak bu kulaklıkğı almaktan vazgeçirdi beni mid olayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: manowarif

midleri nasıl değerlendiriyosunuz bilmiyorum ama kullananlar midler neredeyse ölü diyorlar equalizersız olmaz deniyor..equalizer karşıtı bir insan olarak bu kulaklıkğı almaktan vazgeçirdi beni mid olayı..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: manowarif

kim diyor onu ya, ben eq'suz kullanıyordum cx300,(ie4'ü de öyle) cx300'ün en beğendiğim ve en iyi olduğu tarafı midlerdir.. diğer kulaklıklarla dinlerken duyamadığım(ie4 hariç) ayrıntıları bu kulaklıkla keşfetmiştim ben.. bence tartişilacak bir tarafı varsa o da tizlerdeki yapaylıktır.. ona da alışınca demeyin keyfinize..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: manowarif

kim diyor onu ya, ben eq'suz kullanıyordum cx300,(ie4'ü de öyle) cx300'ün en beğendiğim ve en iyi olduğu tarafı midlerdir.. diğer kulaklıklarla dinlerken duyamadığım(ie4 hariç) ayrıntıları bu kulaklıkla keşfetmiştim ben.. bence tartişilacak bir tarafı varsa o da tizlerdeki yapaylıktır.. ona da alışınca demeyin keyfinize..

Alıntıları Göster
    Ben de diyorum, bas sesleri midleri bastırıyor bu modellerde, tam ayrıntıyı duyamıyorsunuz. Tabii bu ortalama kullanıcı için farklı olabilir; fakat beni EP-630 ve IE4 te en çok rahatsız eden yapay, metalik ve sibilance [ssss seslerinin tıslaması denilebilir. Onun dışında fiyat performans olarak başarılı kulaklıklar. Bu fiyata bu kadar köfte Bu tizlerin belki burn-in ile birazcık da olsa yumuşaması olabilir; ama metalik tonunu asla kaybedeceğini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: soundchaser

Ben de diyorum, bas sesleri midleri bastırıyor bu modellerde, tam ayrıntıyı duyamıyorsunuz. Tabii bu ortalama kullanıcı için farklı olabilir; fakat beni EP-630 ve IE4 te en çok rahatsız eden yapay, metalik ve sibilance [ssss seslerinin tıslaması denilebilir. Onun dışında fiyat performans olarak başarılı kulaklıklar. Bu fiyata bu kadar köfte Bu tizlerin belki burn-in ile birazcık da olsa yumuşaması olabilir; ama metalik tonunu asla kaybedeceğini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

takmışsın UM1'i konuş bakalım

• quote:

quote:

takmışsın UM1'i konuş bakalım

Alıntıları Göster
    Sana da alalım bir tane, her eve lazım. Bu arada UM1 olmasa da ben kusurlarını görebilecektim

• quote:

Orijinalden alıntı: soundchaser

Sana da alalım bir tane, her eve lazım. Bu arada UM1 olmasa da ben kusurlarını görebilecektim

Alıntıları Göster
    quote:

kusurları belli zaten hocam..

• quote:

quote:

kusurları belli zaten hocam..

Alıntıları Göster
    bas seslerin midleri bazen arka planda tuttuğu oluyor ancak bu kesinlikle kayda ve şarkının özelliklerine bağlı.ben sony nw-e505 ile kullanıyorum.bu mp3 çalarda bas ve tiz seslerde ayar yapabiliyorsun ve ben bas sesleri bir kademe düşüyorum bazı şarkılarda midleri daha net duyabilmek için.ama dediğim gibi bazı şarkılarda bu sorunu yaşıyorum daha da çok sıkı rock şarkılarında.ama midlerine kesinlikle kötü denemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: manowarif

Alıntıları Göster
    Gercekten çok güzel bir anlatım benim de gidip satın alasım geldi :D
    Bu arada bi sorum var. Siz bu kulaklıgı hangi mp3 çalar ile kullanıyorsunuz? Çünkü suan ilk olarak mp3 player arastırıyorum ve eger bu kulaklıgı da alıcaksam en iyi performansı hangi mp3 player ile alırım.Gerci suan aklımda creative nano plus 1gb ya da 512mb var.Ama sizin tavsiyeniz nelerdir?? Diger arkadaslarda görüş bildirirse iyi olur. Simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2cHuN -- 3 Ekim 2006; 13:50:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2cHuN

Bu arada bi sorum var. Siz bu kulaklıgı hangi mp3 çalar ile kullanıyorsunuz? Çünkü suan ilk olarak mp3 player arastırıyorum ve eger bu kulaklıgı da alıcaksam en iyi performansı hangi mp3 player ile alırım.Gerci suan aklımda creative nano plus 1gb ya da 512mb var.Ama sizin tavsiyeniz nelerdir?? Diger arkadaslarda görüş bildirirse iyi olur. Simdiden tesekkurler.

Alıntıları Göster
    UM1 'inde bassları IE4 gibi değil ama

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

ie4 bass şiddeti olarak daha iyi, ama um1 de basslarda biraz daha kontrollü, patlama, çatlama, cozurdama yok.. çnkü çıkarabileceğinden fazla bass verirseniz bass normalden de daha az çıkıyor, bunun nedeni de microdrive..
    tabi ie4'ü de cozurdatmak her cihazın harci değil.. o cozurdamadan kulağınız cozurdar..

• quote:

Orijinalden alıntı: 2cHuN

Alıntıları Göster
    mp3 çalar olarak sony nw-e505 kullanıyorum. ses kalitesi olarak oldukça memnunum.daha önce ipod mini ve ipod video kullandım.karşılaştırmak gerekirse ipod nanodan daha kaliteli ancak ipod video kadar detaylı ses vermiyor.ancak kesinlikle memnunum.o da ayrı bir inceleme gerektirecek kadar iyi bir mp3 çalar.almayı düşündüğünüz creative hakkında ses olarak bir fikrim yok.ancal işçilik ve malzeme kalitesi açısından sony daha iyi gözüküyor.ayrıca kullanımı da son derece basit.gözünüz kapalı kullanabilirsiniz.çalma sırasında sık kullanılan özellikler(ses arttırma ve azaltma,şarkı atlama) el altında çevirmeli bir tuş yardımıyla sağlanıyor.kesinlikle önerebilirim.fiyat açısından sony creative den 512 mblık modeli için söylüyorum 2 katından daha pahalı(hepsiburada ya göre)ancak fiyatının karşılığını gerek ses gerekse kullanım kolaylığı açısından veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exproud -- 3 Ekim 2006; 15:56:09 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    mesajın hemen sağ üst köşesinde "değiştir" butonuyla düzeltebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

peki ikisinide tam olarak test edip karşılaştırdınız mı?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.