ben cx300 değil direk um1 almayı düşünüyorum ama sağol güzel inceleme olmuş teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: soundchaser
quote:
Orjinalden alıntı: helsloot
UM1 'inde bassları IE4 gibi değil ama
peki ikisinide tam olarak test edip karşılaştırdınız mı?
evet tabiki
Ben karşılaştırmalarım da aynı sonuca varmadım, varamadım ne yazık ki. UM1 ile IE4' ün tek rekabet alanı bas olabilir; ama şöyle eğer güm güm diye vuran subwoofer bası istiyorsanız evet IE4 üstün; ama adam gibi kaliteli bas istiyorsanız [diğer frekansları vs. kapatmayan] UM1, zaten bas manyağı olması lazım insanın o kadar bası sevmesi için Aynı bası UM1 ile normal ayarlarda da hissedebiliyorsanız, EQ ile nolur Allah bilir
Arkadaşlar cx300 ün kablosu biri kısa diğeri uzun şeklinde mi yoksa y tipi mi? (diğerine ne deniyodu unuttum)
cx 300 ün kablo mimarisi "j" şeklindedir.
quote:
Orjinalden alıntı: soundchaser
Ben karşılaştırmalarım da aynı sonuca varmadım, varamadım ne yazık ki. UM1 ile IE4' ün tek rekabet alanı bas olabilir; ama şöyle eğer güm güm diye vuran subwoofer bası istiyorsanız evet IE4 üstün; ama adam gibi kaliteli bas istiyorsanız [diğer frekansları vs. kapatmayan] UM1, zaten bas manyağı olması lazım insanın o kadar bası sevmesi için Aynı bası UM1 ile normal ayarlarda da hissedebiliyorsanız, EQ ile nolur Allah bilir
um1'de bass'a yüklenince hakkını veriyor.. kulağa biraz daha girdiğinden olacakki bass beynine beynine vuruyor yani.. buradan um1 bass vurma özürlüdür ama bass detayı çok iyidir gibilerinden bi düşünceye düşen insanlar olablir belki.. aman!
bilgisi olan arkadaşlar bu "micro drive" dan bahsedebilirler mi. çalışma mantığı nedir. sıradan diyaframlı sürücüye göre avantajları varsa dezavantajları nedir. ve de cx300 de bulunan sürücü micro drive mıdır yoksa sıradan klasik diyaframlı bir sürücü müdür.şimdiden teşekkürler.
dinledikçe hoşuma gitmeye başladı cx 300.Özellikle çıkışı zayıf olan mp3 çalarlar için ideal.Bende iriver u10 var mesela px 100'ü kaldırmıyor ama cx 300'le daha güçlü ses veriyor.Burn-in olayına iyice inanmaya başladım.
Arkadaşlar ben 10 gün önce aldım cx 300 ü metandan I pod nano ile kullanıyorum gerçekten ses kalitesi yüksek uzun zamandır forumlardan araştırıyordum aldığıma değdi gerçekten.Fiyatına göre performansı çok yüksek.
quote:
Orjinalden alıntı: exproud
mp3 çalar olarak sony nw-e505 kullanıyorum. ses kalitesi olarak oldukça memnunum.daha önce ipod mini ve ipod video kullandım.karşılaştırmak gerekirse ipod nanodan daha kaliteli ancak ipod video kadar detaylı ses vermiyor.ancak kesinlikle memnunum.o da ayrı bir inceleme gerektirecek kadar iyi bir mp3 çalar.almayı düşündüğünüz creative hakkında ses olarak bir fikrim yok.ancal işçilik ve malzeme kalitesi açısından sony daha iyi gözüküyor.ayrıca kullanımı da son derece basit.gözünüz kapalı kullanabilirsiniz.çalma sırasında sık kullanılan özellikler(ses arttırma ve azaltma,şarkı atlama) el altında çevirmeli bir tuş yardımıyla sağlanıyor.kesinlikle önerebilirim.fiyat açısından sony creative den 512 mblık modeli için söylüyorum 2 katından daha pahalı(hepsiburada ya göre)ancak fiyatının karşılığını gerek ses gerekse kullanım kolaylığı açısından veriyor.
Bende aynı modeli kullanıyorum ve yanında gelen kulaklık her ne kadar da berrak ve derin ses versede ne biliyim bir walkmen deki yüksek ve yayılmış sesi veremiyor basları cızırtılı geliyor .kulağın alışmasından ziyade kulaklığın bass ları iyi verememesinden tatminsizlik veriyor bana . philips marka kulağı kaplayan orta boy bir kulaklıkla denedim bassları gayet iyi veriyordu bütün mp3 leri sınır haddinde db arttırmama rağmen
SORUM ŞU . ben bu modelin bana verdiği tatmini arttırmak istiyorum biraz da dış seslerden izolasyon amacıyla kulaklık alıcam . eğer okuduysan aletin orijinal kulaklığı ile cızırtılı bass ve düşük ses aldığımdan kulaklık almak istiyorum . sende cx 300 ile neredeyse bilgisayardan aldığım bass kalitesini alabilirmiyim yoksa 70 milyon verdiğime değmezmi
quote:
Orjinalden alıntı: exproud
bilgisi olan arkadaşlar bu "micro drive" dan bahsedebilirler mi. çalışma mantığı nedir. sıradan diyaframlı sürücüye göre avantajları varsa dezavantajları nedir. ve de cx300 de bulunan sürücü micro drive mıdır yoksa sıradan klasik diyaframlı bir sürücü müdür.şimdiden teşekkürler.
bildiğim kadarıyla cx300 diyafram kullanıyor.. çünkü yine bildiğim kadarıyla micro drive kullanan kulaklıklar çıkaramayacaklarından fazla ses verilirse sesi kesiyorlar(örn: um1) ama cx300'de ben böyle birşeye rastlamadım.. yani sesi kulaklık kaldırmayacak şekilde açarsanız cozurdamaya başlıyor.. um1'de ise mega bass açtığımda bass sesinde biraz daha azalma oluyor, ama kesinlikle bozma yok..
micro drive'ın çalışma prensibini tam olarak bilmiyorum (unuttum) ama sesin mikro titreşimlerle oluşturulduğu ve bu nedenle daha ayrıntılı olduğu aklımda kalmış..
sennheiser cx300 ün öne çıkan akustik özelliği zaten oldukça iyi ve derin baslar vermesi.zaten forumlarda ve reviewlarda da okuduğumuz gibi bass sesleri oldukça iyi verebilmekte.bu kulaklıklarla bas konusunda tatminsizlik yaşıyacağını zannetmiyorum(standart sony kulaklıklarından bu kulaklığa geçtikten sonrası için diyorum) fiyatı konusunda tereddütün varsa sanırım daha uygun bir fiyata creative ep630 modeli var.forumdaki tecrübeli arkadaşlar o kulaklığında oldukça iyi bas ses verdiğini hatta daha iyi bas sesler ürettiğini yazmışlarçben kullanmadığım için bir şey söyleyemiyorum.ancak sahip olduğum bu kulaklıklar için kesinlikle tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.parasının karşılığını çok iyi veriyor.özellikle bass seslerin üretimi konusunda. umarım sorunun cevabını verebilmişimdir.
Ben Creative Zen Touch kullanıyorum ve çok aşırı(!) bas benim için çok önemli değil.Seslerin net,temiz,ayrıntılı ve canlı olması benim için beyni zonklatanbaslardan daha önemli.Bunlara uygun IEM ler nelerdir?ep630,cx300 gibi kulaklıklar bu açıdan nasıllar?Bu fiyatlarda IEM arıyorum.YArdım edenlere teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: beatleboy
Ben Creative Zen Touch kullanıyorum ve çok aşırı(!) bas benim için çok önemli değil.Seslerin net,temiz,ayrıntılı ve canlı olması benim için beyni zonklatanbaslardan daha önemli.Bunlara uygun IEM ler nelerdir?ep630,cx300 gibi kulaklıklar bu açıdan nasıllar?Bu fiyatlarda IEM arıyorum.YArdım edenlere teşekkürler
ep630 basslarda daha önde cx300'e göre.. geri kalan ses karakteristiği aynı.. sadece kullanılan kablolar(cx300'ün ki daha kaliteli duruyor) (cx300 J tipi, ep630 Y tipi kabloyla geliyor) ve jack'ler(cx300 L şeklinde, ep630 ise düz ve altın kaplama jack'e sahip..) farklı.. tabi bir de fiyat..
Arkadaşlar cx300i-podda kullanılabilirmi ?_
Tabi dostum kullanabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko
quote:
Orjinalden alıntı: beatleboy
ep630 basslarda daha önde cx300'e göre.. geri kalan ses karakteristiği aynı.. sadece kullanılan kablolar(cx300'ün ki daha kaliteli duruyor) (cx300 J tipi, ep630 Y tipi kabloyla geliyor) ve jack'ler(cx300 L şeklinde, ep630 ise düz ve altın kaplama jack'e sahip..) farklı.. tabi bir de fiyat..
Forumda dikkat ettiğim üzere CX300 e göre EP630 un bass kalitesi daha iyi olduğu söyleniyor.. Öncellikle şunu söylemeliyim ki her ikisini de dinlemiş birisi olarak kesinlikle böyle bişey yok.. Genelde ordan burdan duyma bilgilerle insanlara bilgi veriliyor gibime geliyo. Ep630 un tizleri cx300 kadar iyi deil.. Kimilerine göre cx300 ün tizleri iyi olmayabilir ama ikisi arasında kıyasladğımıza kesinlikle cx300 ün tizleri ep630 a göre daha iyi. Ep630 un kablosu 10 milyonluk kulaklıklar gibi. Ayrıca Y tip olması da gayet manasız ve kullanışsız.. Eğer ikisi arasında bi tercih yapılacaksa bu cx300 olmalı.. Aradaki fiyat farkının nedeni de bu olsa gerek. Kablo kalitesi yüzünden 10 15 mlyon oynamasa gerek..!
3 aydır cx 300 kullanıyorum şu ana kadar sony,phılıps,aıwa,panasonic, kulakiçi modellerinin çoğunu kullandım fakat hiç birisi cx 300 kadar güçlü değil.Ben metal müzik dinliyorum sürekli elime geçen çoğu kulaklık patladı ama bunu patlatamadınm hala ses ver diyor adeta. İ pod nano ile kullanıyorum çok memnun kaldım hakkını veriyoru cx 300.
Dün ablamın ıpod mini'si ile cx300'ü denedim. Ben tiz ve midleri çok beğenmeme rağmen(özellikle tizler) basslarını pek detaylı bulmadım. Yapay ve tek düze bir bas var sanki. Bende aiwa'nin baya büyük dj kulaklıklarından var onun bassları çok daha iyi ve detaylı. Ama tizleri ve midleri dandiktir. Ben kendime px200 almayı düşünüyordum ama gece yatakta da dinlediğim ve genelde uyuya kaldığım için acaba kırarmıyım diyordum, o yüzden cx300 denedim fakat bu bass olayı beni endişelendirdi. Şimdilerde px200 mü hd215 mi alsam diyorum. Bu arada cx300'ün 3 farklı ucu olması iyi bir özellik. Bana en küçüğü daha rahat geldi...
Bir sorum olacak: cx300 ü yeni aldım, kulağın içine girmesi ve sesin direk kulağıma nüfuz etmesi biraz beni ürküttü, sanki kulağıma zarar verecek bir kulaklık gibi geldi... belki zamanla alışırım ama çıkarınca da biraz çınlama yapıyor, sağlık açısından bir sakıncası olabilir mi bu tip kulak içi kulaklıkların?