< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 29 Nisan 2020; 21:33:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sennheiser Momentum True Wireless 2 detaylı inceleme.
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam selamlar. Gayet güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Ben de TWS M2 ve kafaüstü Momentum 3 ile arasında gidip geliyor hatta kıvranıyorum. Bir türlü karar veremiyorum. Ses şiddeti ve bass şiddeti yüksek olsun istiyorum. Nette yaptığım araştırmalara göre Momentum 3 daha yüksek sese ve bass'lere sahipmiş ancak taşınabilirlik ve tasarım açısından hiç cazip gelmiyor.
Yoğun olarak PS4'te oyun oynayıp, film-dizi izlemek için kullanacağım. Bu bağlamda sizce beni tatmin eder mi TWS M2? -
Senin ihtiyacın için uygun olan cihaz TW3 olmalı çünkü PS4 ile birlikte oyun film müzik dinlemek için en iyi performans alabileceğin cihaz TW3tür. İçinde aptX Low Latency (TRW M2de yok) ve aptX var (TRW M2de de var). TW3ün sürücü birimi çok daha büyük sahne inanılmaz geniş bir oyun oynarken, kendini oyunun içinde bir kahraman gibi hissedeceksin. Sahip olduğu tüm özellikler adan zye aynı diyebilirim çok çok yakın teknik özelliklere sahip.
TW3te en düşük frekans 6 Hz, bu TRW M2de 5 Hz
TW3te en yüksek frekans 22000 Hz, bu TRW M2de 21000 Hz
Bluetooth tekonolojisi; TW3 5.0, TRW M2 5.1
Desibel TW3te 99 db düşük bir değer bu denemeden alma derim, TRW M2 kulakiçi olmasına rağmen bu 107 db.
Şarj süresi TW3te 17 saat kablolu kablosuz kullanım imkanın var, bu durum ise TRW M2de 7 saat şarj kutusuyla birlikte 28 saat (şarj kutusu 17 saat) TRW M2nin hızlı şarj özelliği var 10 dakika şarjla 1 saat götürüyor, TW3ün şarj süresi en az 2 saat, TRW M2 ise en fazla 1 saatte full olup sana 28 saatlik şarj süresi sunuyor.
Taşınabilirlik ve ergonomi söz konusuysa kesinlikle TRW M2 derim ben, TRW M2den gerek ses kalitesi gerek bass gerek diğer özellikler memnun kalmaman mümkün değil ama senin durumuna en uygun tercih TW3 olacaktır kardeşim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 23 Nisan 2020; 13:43:47 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Detaylı yorumlarınız için öncellikle teşekkür ederim hocam güzek açıklamışsınız.
Ben TWS M2'yi almayı düşünürken, ilk versiyondan daha geliştirilmiş hali olduğunu bildiğim için karar vermiştim. 1. versiyonda aptX Low Latency var iken ikinci versiyonda olmadığını bilmiyordum ve firmanın neden böyle bir saçmalık yaptığını anlayamadım. Tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu benim için. Sırf bu yüzden çok ta istemesem de Momentum 3 alacağım gibi çünkü araştırmalarıma göre aradığım codec aptX LL.
Ben bir cihaz aptX codec'lerine (veya çip tam olarak bilmiyorum) sahipse alt kategoriler olan aptX HD, aptx LL codec'lerine de sahiptir diye biliyordum meğer yanlış biliyormuşum.
Nette yaptığım araştırmalara göre (salgından ötürü maalesef fiziksel araştırma yapamıyorum) normal aptX ortalama 100-120 ms gecikme yaparken aptX LL ortalama 40 ms gecikme yapıyormuş ki bu da oyun ve film maksatlı düşünüldüğünde kesinlikle aptX LL codec'li alıcı ve vericili cihazlara yönelmek gerekiyormuş.
İşin daha kötü ise piyasada bulabileceğim aptX LL vericili cihazların güvenilebilir markalı olanları 1000 tl civarında. Yani TWS M2'ye aptX LL koymayarak bana kablosuz bağlantılı eğlencenin maliyetini tam iki katına çıkarmış oldu Sennheiser!
Teşekkürler Sennheiser!
Sanırım başka markalara yöneleceğim.
-
Merhabalar iphone 11 pro max kullaniyorum aptx desteklemiyor teefon yinede tavsiye eder misiniz yoksa airpods pro mu almaliyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Ben bir basshead'ım sadece bass olması yeterli. Hangi bluetooth kulaklıgı önerirsiniz? -
Hocam değerli yorumunu yeni görüyorum kusuruma bakma. Hastane postane derken anca fırsat bulabildim. Şimdi konuya gelelim.
Sennheiser Momentum True Wireless2yi bir süredir kullanıyorum. Ses konusunda bence rakip tanımıyor. Sana birşey anlatıcam bi ara kulaklığımın şarj kutusunu kaybettim 250₺lik JBL Tune 110 bt'yi kulağıma takıp "psy trance, goa trance" dinledim. Ses kalitesine aşık oldum. Aynı müziği sennheiser kulaklığımda dinledim ve beğenmedim yani evet ses çok iyi fakat JBL daha iyi hissettiriyordu detay konusunda kesinlikle daha iyi olduğu birşeyler vardı. Bak biri 250₺ diğeri 2500₺. Sonra JBLde basslı bir müzik dinledim ve şunu anladım her kulaklığın kendine göre bir ses karakteri var. Sennheiser o trance parçayı JBL kadar iyi çıkarmadı diye dandik kulaklık olmadı çünkü o basslı parçayı JBLde dinleyince "bu ne yaaaaa iğrenç ses veriyor" dedim (250₺ sonuçta ne kadar iyi bass verebilirki) (ama trance müzik deneyimi inanılmaz iyi, çok beğendim) Sennheiserda aldığım bass performansı akıllara zarardı. Çok ama çok etkilendim diyebilirim. Ben basslı müzikleri daha çok sevdiğim için Sennheiser aldım. Çünkü en düşük üretebildiği frekans değeri 5 Hz bu da sürücü boyutu kalitesi işin içine girince efsanevi bir bass performanı alınmasını sağlıyor. Eğer benim gibi bass seviyorsanız "Momentum True Wireless2" sizin için doğru bir tercih olacaktır.
Ben sırf aptX desteklemiyor diye zamanında 3500₺lik iphone cihazımı sattım ses kalitesi iyiydi ama android cihazda dinleyince aynı müzikler zevk vermemeye başladı ve cihazı değiştirdim bir sürü zarara girdim öyle de gözü karayım odyofilim abi müzikte benim için her zaman en iyi diye bi kavram vardır hep onu ararım.
O zaman şu kulaklığı kullanıyordum:
https://www.sennheiser.com.tr/products/sennheiser-momentum-kablosuz-kulak-ici-kulaklik
Ben zamanında 900e aldım şu an fiyatı 1800₺
Teknik özelliklerine baktım şimdi SBC yok, dinlediğim müzikler bu yüzden zevk vermiyordu.
"Momentum True Wireless2"de kaynak cihazda aptX bulunmadığında aynı ses kalitesini veren SBC ses profili var bu yüzden ses kalitesinin düşük olacağından korkma aynı performansı alacaksın.
Ürün incelememdeki "iphone cihazlar için uygun değildir" ibaresini de özür dileyerek düzeltiyorum. Uygundur beyler bayanlar alabilirsiniz. Hatta geçen gün iphone 8 plusta denedim onda bile hayran oldum hiçbir fark yok.
SBC gecikme olarak (173ms olan) aptXin 7ms gerisinde kalan (aptX 166 ms)dir bu da gecikme konusunda film izlerken ve oyun oynarken bazen can sıkabiliyor 7mslik bu fark çok ama çok kötü bir durum değil bunu da belirteyim.
11 pro max zaten gerek işlemci hızı gerek diğer teknolojileri içinde barındıran bir amiral gemisi burada kendine şunu sor: "ben bu kulaklıkla ne yapacağım?" Eğer amacın müzik dinlemek ise kararın "Momentum True Wireless2" olsun. Eğer hem müzik dinlemek hem mikrofon kalitesi ise kararın kesinlikle "airpods pro" olsun. Görüşmelerde Sennheiser daha çok kulağın içinde kaldığı için biraz yüksek sesle konuşmak gerekiyor çok az dışarı taşan bir yapısı var bu yönden artısı var diyebilirim. Çeneye doğru uzanan bir yapısı olduğu için airpods pro görüşmelerde daha iyi performans verecektir. Müzik dinletsin telefonda da iyi konuştursun diyorsan airpods pro al. Bu arada sennheiserın ANC özelliği çok başarılı. Bence her konuda sennheiser abi net. Markaya güvenim sonsuz. Bu arada kulaklığımın bozuldu pazartesi servise göndereceğim. Alalı 1 sene olmadı. Sol kulaklıktan tuhaf bir ses geliyor "hani patlak bir ampulü eline alırsın da içi şıngırdar öyle bir ses çıkıyor" sağ kulaklık da bazen gidiyor açılmıyor hiç sonra düzeliyor. Servise göndericem yaşadığım tüm problemleri kısaca belirttim. Problemi görünce büyük ihtimale her ikisinde de sorun yaşadığım için komple değiştirip yenisini verecekler :) bu yüzden sennheiser. Daha önce kullandığım (yukarıda link attığım) kulaklık hala evde durur 4 seneyi geçiyor alalı. Kablosu yıprandı ve yırtılmış e 4 sene olduğu için pek önemsemedim. Tamir oluyor mu dedim bana verdikleri cevap şu "ürünlerimizi tamir etmiyoruz değiştiriyoruz". Bu yüzden sennheiser!
Kendine iyi bak :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 1 Kasım 2020; 2:24:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam yorumlariniz icin cok teşekkür ederim. Fakat gectigimiz ay airpods pro aldim kullaniyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ses kalitesi ve mikrofon kalitesi hakkında bilgi verir misiniz düşünecek olan kişilere ışık tutalım.
Ses kalitesi olarak daha once ikinci nesil kullaniyordum, pro daha iyi geldi bana sennheiser kullanmadigim icin hangisinin daha iyi oldugu hakkinda yorum yapamiyorum. Mikrofon kalitesi cok tutarsiz bazen karsidaki kisi cok net duydugunu söylüyor bazense felaket cikarmak zorunda kaliyorum. Sarji bana yeterli geliyor cok kullanmıyorum zaten. Apple uyumluluğunu zaten soylememe gerek yok. Seffaf mod gürültü modu vs. iyi çalışıyor. Simdilik söylüyeceklerim bunlar ilerleyen zamanlarda sorun cikarmi bilmiyorum, cikarsa yine burdan bilgilendirme yaparim.
İyi forumlar
Teşekkür ederim hocam sağol.
Üretebildiği en düşük frekans değeri 20 Hz altında olan modeller basshead profilinde olan kişiler için uygundur. Örnek 20-20000 Hz, 15-25000 Hz Buradaki 20 Hz ve 15 Hz kulaklığın üretebildiği wn düşük frekans değeridir bu değer ne kadar dişük olursa basslı şarkılarda kulaklığın sergilediği performans da o kadar yüksek olacaktır. Önerebileceğim birkaç model ve fiyatları:
• Sennheiser Momentum True Wireless 2
Fiyatı: 2800₺
Frekans değeri: 5-21000 Hz
• Sennheiser IE80 S Kulak İçi Kulaklık
Fiyatı: 3570₺
Frekans değeri: 10-30000 Hz
Bu kulaklığın üzerinde bass ayar kısmı bulunmakta, bass oranı ayarlanmak istediğinde bir anahtar aracılığıyla ayarlanabilmektedir. Kanyon avmde bizzat denediğim bir kulaklıktır.
• Sony Wı-1000xm2 Gürültü Engellemeli Kablosuz Kulaklık
Fiyatı: 1700₺
3-40000 Hz
• Apollo Bold
Fiyatı: 750₺
20-20000 Hz
Bass frekansları çok iyi çıkaran bir sürücüye sahip. Kesinlikle tavsiyemdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 5 Kasım 2020; 3:17:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
easas soruyu sorayim bunda da kendi kendine sarj yeme kapanmama problemi var mi?
-
Momentum True Wireless 1 modelinde bahsettiğiniz problem vardı 2.versiyonda aynı problem yok hocam düzelttiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 5 Kasım 2020; 15:25:37 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kadir.uluag
Momentum True Wireless 1 modelinde bahsettiğiniz problem vardı 2.versiyonda aynı problem yok hocam düzelttiler.bu sorunu cozemiyorlar ve kronik var bildigim kadar hocam illa direkt 3 kere gondermem mi gerekecek bu urunu simdi yoksa tek seferde iade ediyorlarmi anladigim kadar siz ayni sorundan uc kere gonderdiniz.
-
Yeni fatura kesilmiş 2. Cihazım. Dolayısıyla para iadesi söz konusu olabilmesi için 3 defa servis yizü görmesi gerek. 3.seferde ödediğiniz tutarı tek seferde iade söz konusu olabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: kadir.uluag
Yeni fatura kesilmiş 2. Cihazım. Dolayısıyla para iadesi söz konusu olabilmesi için 3 defa servis yizü görmesi gerek. 3.seferde ödediğiniz tutarı tek seferde iade söz konusu olabiliyor.kendi storelerinden mi almıştınız hocam?
-
İlk aldığım cihaz 1. nesil olanı kanyon avmden almıştım, 2.cihazı netten kendi sitesinden sipariş verdim (hifilifetan)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 6 Kasım 2020; 14:14:26 >
quote:
Orijinalden alıntı: kadir.uluagİlk aldığım cihaz 1. nesil olanı kanyon avmden almıştım, 2.cihazı netten kendi sitesinden sipariş verdim (hifilifetan)
teknik servis muamaleleri aldığınız yere göre değişiyor. belirttiğiniz kadar iyi değil kanyondaki de kendi mağazası. tedarikçisi oldukları yere aynı garanti hizmetini sunmuyorlar.
Benzer içerikler
- bluetooth kulaklık kutusu şarj olmuyor
- redmi buds 4 lite ses az çıkıyor
- sennheiser momentum 4 vs sony wh-1000xm5
- jbl kulaklık bataryası
- telefon görüşmesi için bluetooth kulaklık tavsiyesi
- ikko active buds
- sennheiser orpheus
- airpods orjinallik sorgulama
- realme buds air 6 pro
- en iyi kablolu kulaklık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X