aslında zenhayza ama tüm dünya ingilizcenin etkisiyle senhayzır diye okuyo.buna sennheiserin ceosuda dahil
anlaşılan en çok zenhayzer diyen var. bende çoğunluğa katılayım. türkçe okuyuncac şahinser diye çıkışıda ilginç
"ŞENHEYZIR" demen yeterli...
bu s yi ş okuma nereden çıktı bi anlasam.ne almancada ne türkçede ne ingilizcede böyle bişey yok .
bildiğin senhayzır de yeter
almanca'da öyle bişey var hem çok var s-ş gibi okunması, oldukça zordur:) 1 sene almanca gördüm hatırlamak bile istemiyorum başlarda kolay geliyor ama sonrası kabus gibi. tammayın senhayzır işte en kolayı ve bulunabilecek ortak noktası.
quote:
Orjinalden alıntı: gunman233
almanca'da öyle bişey var hem çok var s-ş gibi okunması, oldukça zordur:) 1 sene almanca gördüm hatırlamak bile istemiyorum başlarda kolay geliyor ama sonrası kabus gibi. tammayın senhayzır işte en kolayı ve bulunabilecek ortak noktası.
hocam ben 7 sene almanca gördüm anadolu liseleri eskiden 7 seneydi malum , s 'nin ş diye okunduğunu hiç görmedim. ş sesi "sch" harfleri ile çıkarılır. zenhayza şeklinde de anca sokak ağzı yada şiveli bi okunuş ile doğru olabilir , nasıl ingilizcede nigger sözcüğü nigga kalıbı oturmuş onun gibi.
doğrusu yukarıda belirttiğim gibi doğrusu "zenhayzır" dır arkadaşlar,daha da büyütmeye gerek yok.
Lise'de yabancı dilim ingilizce idi ama 2. dil olarak 2 sene Almanca gördüm, her kez ben bilirim edalarında ama ben hiç anlamam sadece olabilecek bir telafuzu yazıyoru buraya; Zenhayzır.
Bu arada 2 senelik eğitim sonunda Almanca kurduğum topu topu 2 cümle, bişey sanmayın.
quote:
Orjinalden alıntı: gunman233
anadolu lisesi + halen ing. eğitim veren bir üni.deyim .lise orta okulda almanca gördüm hiç böyle bişey görmedim.almancada ş sesi için sch ,ingilizcedede sh harfleri var.
buna rağmen 4 sene almanca gördüm kurabileceğim cümle 3-4:)
cokda uzatmaya gerek yok herkes nasıl istiyorsa öyle okusun.
senhayzır (yazıldığı gibi okuyun ) diye okunuluyo )