Şimdi Ara

Seramik kondansatör hk. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimdeki kondansatör üzerinde;

R

331k2

1kv

Yazıyor. 330pf bir kondansatör diye okuyorum ama bu K2 ne anlama geliyor bilmiyorum.

1KV 1000volt diye biliyorum.

Bu bir led tv güç devresi. Bu seramik kondansatör kısa devre oldu ve tv nin power board 5a sigortasını attırdı. Sigortayı değiştirdim. Resimdeki kondansatörün söktüğümde tv yi çalıştırdım kısa bir süre ne olur olmaz diye. Yalnız elin adamı devreye bunu boşu boşuna koymaz. Bunu nereden bulabilirim. İnternete olduğu gibi yazdım fakat bir sonuca ulaşamadım. Mersinde yaşıyorum. 3tane elektronik fparça satan yer var üçünde de yok. Bu kondansatörü nasıl ararsam bulabilirim internette. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kondansatörden çok varistöre benziyor bu.

• Üstadım kart üzerinde kondansatörlerde C ile yazılmış. Varistörler de ise CY ile başlıyor. Bu arızalı elemanın yqnında C614 yazıyor. Bende kararsız kalmıştım bir kaç elektronikçiye sordum kondansatör dediler.

• Kondansatör olduğuna emin olduğunuza göre dediğiniz değerde yenisini takın olsun bitsin. Başındaki R ve sonundaki K2 sanıyorum model ismi olarak kullanılmış. Bende tam anlayamadım doğrusu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kart tamiri yapan yerleri araştır. Başkasına verme kolay kolay eğer kartı sağlam almak istiyorsan.
    Alibaba.com’da var gibime geldi muadil ürünler bakabilirsin.

• Kartın buyuk fotoğrafında benzer baska kapasitörler görünüyor. Elinizde kapasite olcebilen bir multimetre var mi? Veya kart üzerinde ayni degerde calisan baska eleman var mi? Bir de bu parcayi söküp dışarıda mi ölçtünüz, devre uzerinde mi? Diğerlerinde de sonunda k2 yazıyor mu?

Benzer eleman varsa ve kapasite de olcebiliyorsaniz bir fikir verir ve 330 pf der takarsiniz diye dedim.

• Evet ölçüm yaptım diğerlerinde değer görüyorum. Mesala kart üzerinde 221k2 1kv birtane daha kondansatör var bunda değer alıyorum. fakat bu attığım parça direk kısa devre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Kondansatör olduğuna emin olduğunuza göre dediğiniz değerde yenisini takın olsun bitsin. Başındaki R ve sonundaki K2 sanıyorum model ismi olarak kullanılmış. Bende tam anlayamadım doğrusu.

Hocam sıkıntı aynı parçaya ulaşamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonodias

Kart tamiri yapan yerleri araştır. Başkasına verme kolay kolay eğer kartı sağlam almak istiyorsan.
    Alibaba.com’da var gibime geldi muadil ürünler bakabilirsin.

Aynen üstadım korkum bu zaten

• K2 o kadar önemli değil.
    330 pf 1 kv. Kondansatör takabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 25 Ekim 2020; 12:3:18 >
  • O parca varistor ve oldukca ucuz bir parca bulabilirseniz ve bu islerden anlarsaniz takin cihaziniza yuksek voltaj gelmis kisa devre olmuski sigortayi attirip cihazi korusun diye. Voltaj korumasindan vaz gececek olursaniz o parca olmadanda calisir ama benim tavsiyem aynisini bulup takin cunku 1 kere yuksek voltaj gelmis birdaha gelebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

O parca varistor ve oldukca ucuz bir parca bulabilirseniz ve bu islerden anlarsaniz takin cihaziniza yuksek voltaj gelmis kisa devre olmuski sigortayi attirip cihazi korusun diye. Voltaj korumasindan vaz gececek olursaniz o parca olmadanda calisir ama benim tavsiyem aynisini bulup takin cunku 1 kere yuksek voltaj gelmis birdaha gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Alıntıları Göster

Eyvallah muhsin hocam teşekür ederim. Bu bir seramik kondansatör. Eski bozuk bir uydu alıcı güç kartında bulduk söktük devreye monte ettik. Şu anlık bir problem yok. Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

O parca varistor ve oldukca ucuz bir parca bulabilirseniz ve bu islerden anlarsaniz takin cihaziniza yuksek voltaj gelmis kisa devre olmuski sigortayi attirip cihazi korusun diye. Voltaj korumasindan vaz gececek olursaniz o parca olmadanda calisir ama benim tavsiyem aynisini bulup takin cunku 1 kere yuksek voltaj gelmis birdaha gelebilir

Aynı devre üzerinden çektim varistörleri CY olarak adlandırmışlar.

Bu da seramik kondansatör C ile adlandırılmış. 220pf 1kilovoltluk bir kondansatör. Bılgi olsun diye paylaşıyorum burak hocam. Yardımınız için teşekkür ederim.

• Kusura bakmayin haklisiniz cy ile c yi karistirmisim bir an

• Eve yıldırım mı çarptı yoksa back emf ile mi patlattı, yanındaki diyot kontrol edilmeli.

• degeri voltajı daha yüksek taksanda olur lcd lambalarına parelel sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.