Şimdi Ara

Serçeye Lastik Ebatı Seçelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerinde fikirlerini alıp istişare etmek istedim.

Araç 93 Model Tüplü Serçe

Üzerindeki lastikler 165-70 13. Dişleri çok iyi olmasına rağmen yanaklar çatladığından değiştirmeyi düşünüyorum.

Orijinal ebat 155-80 13, çok ince olduğu için biraz geniş takcam
    Sorun şu, 165-70 13 - yüzde -3.03 fark var.

175-70 13 yüzde -0,5 farkla daha uygun görünüyor lakin geniş olduğu için zaten 65 beygir aracı daha da yorar mı?

Aslında tam aradığım 165- 75 ama öyle bi lastik yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 155 80 13 yanlış hatırlamıyorsam Fiat Panda için de kullanılan bir ebat.
    Zaten yaşı da ilerlemiş Serçe için bence 155 tabandan vazgeçmeyin, 175 e geçerseniz bazı tutunma düzeyleri artsa da tüketim ve performansta az da olsa kayıplar olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

155 80 13 yanlış hatırlamıyorsam Fiat Panda için de kullanılan bir ebat.
    Zaten yaşı da ilerlemiş Serçe için bence 155 tabandan vazgeçmeyin, 175 e geçerseniz bazı tutunma düzeyleri artsa da tüketim ve performansta az da olsa kayıplar olabilir.
    Teşekkür ederim cevabınız için.

Sonradan jantlar değişmiş alaşım jant takılmış sanki jant da geniş gibi acaba 155 ebat janta küçük gelebilir diye düşündüm.

Bi de cidden çok ince duruyor.

• 175 70 R13 r9 broadwayde orjinal ebatti, piyasada da zibille bulunur. Sercelerin camurluk şekillerini tam hatirlamiyorum ama surtme yapacak bir durum yoksa bu ebat tercih edilebilir. yanaktaki degisimi sirt olcusu telafi etmis zaten 0.5 fark yormaz bence.

• Arka çamurlukta sorun olmuyor. Stepne 175, bi kere takmıştım.

Gerçi öne denemedim hiç

• Yazdığın her iki ebatta araca uygun görünüyor ama bu değişimin nasıl olduğunu daha doğrusu sonucu gerçekten iyi mi olurun cevabını bu ebattaki lastiği sözü edilen otomobilde kullanan bilir.

Ben şahsen böyle bir durumda 175'ten yana tercih yapardım, yanak ölçüsü orjinale daha yakın ve 2cm'lik taban genişliği az biraz tüketimi ve hızlanmayı kötü etkileyebilir ama ben hissedileceğini düşünmüyorum. Ama fazla yağış alan bir şehirdeysen taban genişliğini mümkün olduğunca orjinale yakın seviyelerde tut, yağış fazlaysa 165 derim.

Mesela ben kendi aracımda lancer 2.0 gt modelinde orjinal ebat 215 iken 235 taktık, daha doğrusu ben aldığımda üzerinde farklı ebatlarda lastik vardı ve 235 olan ikisi sağlamdı ve aynı marka model ve aynı ölçüde lastik alıp tamamladık. %2 küsürlük bir fark var orjinali ile arasında ama araç ıslak zeminde hiç tutunmuyor, ne yanal ne de dikey tutunma sıfır. Lastikler 2 yıllık ve yumuşaklar hala, havaları da uygun seviyede ama böyle olumsuzluk yaşadım. Belki de lastiğin kendisi kötüdür Kumho Solus Xc. Bu markanın bu forumda yerildiğini çok gördüm ama bu kadar bir durum da beklemiyordum şahsen.

Ben yine de bizden önce bu otomobilde bu sözü edilen ebatta lastik kullananlara danışmanı öneririm, onların yanıtları en azından benimkinden daha yararlı olacaktır. Veya daha doğru olan eğer tutunma, fren ve viraj esnasında tutunmadan memnunsan orjinal ebatta kal derim ama gönlün daha dolgun bir görünüm istiyorsa o zaman adres bu aracı kullananlar olacaktır 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 14 Ekim 2019; 0:34:25 >

• Aracın kullanım koşulları önemli. Eger köyde, bagda, tarlada bineceksen 165 80 r13 bile olur. Bu araclar ilk çıktıgında 155sr13 lastik ile çıktılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik ebatı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için

Aracı Antalyada 2. araç olarak kullanıyorum, %90 asfaltta kullanılıyor.

Pazar, deniz, piknik, bağ, bahçe için kullanıyorum yıllık max. 5000 km yapar

Sizin de dediğiniz gibi bikaç kullanıcı bulup sorayım, buralarda hâlâ yollarda görmek mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.