Şimdi Ara

Serigrafi malzemeleri nelerdir ve nerden bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde serigrafi ile baskı devre çıkartmak istiyorum. Yapılırken bir kere gördüm ve çok hoşuma gitti. Bu yöntemle yeşil baskı ve eleman baskıda çıkartabileceğimi düşünüyorum.

1. Bu işlemi yapmak için hangi malzemelere ihtiyacım var.
    2. Tahminen ne kadar bir masraf yapmam gerekir.
    3. En uygun fiyata nereden temin edebilirim. (istanbuldayım)
    4. Asit olarak ne kullanılmalı? Tuzruhu perhidrol karşımı hem çok kötü koku çıkartıyor hemde bir kab içindeki asiti çabuk bitiriyor, kısaca bereketli değil. Ufak çablı baskı devre üreten atelyeler ne kullanıyor?

Teşşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklisina -- 6 Şubat 2006 10:37:54 >

• önce bir elek satın alacaksın
    elek dediğimiz ipeğin tahta veya alimnyum çerçeve gerdirilmiş şekli
    kasnak da deniyor

birde ragle lazı mboyayı tatbik etmek için

bu ipeğin üzerine ışığa hasas özel kimyasal tabik edilir mavimtırka bir rengi var ipeğe
    sürüldükten sonra kuryor
    daha sonra elektronik çizim yani film br iaydınger yada asetatda olabilir
    ipeğin altına konuyor
    ve en üste ışık geçirmeyecek ağırlık konuyor
    ve alttanda belirli bir süre ışık veriliyor
    ışık asetatdaki devre çiziminin siyah kısmından geçmiyor dolayısıyle ipeğe sürdüğümüz ışığa duyarlı boyada izini bırakıyor
    şimdi elimzide asetatdak igördüğümüz devrenin aynısı ipeğin üzerinde siyah kısımlar beyaz olarak yani gözenekleri açık diğer ksıımlar gözenekleri kapalı olarak kalıyor
    gözenekler ne işimize yarayacak bu ipeği bakırın üstüne koyup ipeğe boya tatbi kettiğimizde bakırın üstünü
    gözeneklerden geçen yerlerden boyamış olucaz
    haliyle bu boyada aside dayanıklı bir boya olacak.
    bakır yüzeyl ikarta resmimizi hastasız geçirdikten sonra kurutuyoruz
    ve asite atıyoruz
    buna asit indirgeme diyoruz.
    bu asiti tuzruhu ile hidrojen peroksit ve mutlaka su ile deriştiriyoruz
    boyalı kısımları olmayan bakır yüzey asitle temas edince yok olup gidiyor
    boyanın altındaki bakırlar kalıyor iste bitti.

ellerinizi tinerler temizliyorsunuz.

ama iş kolay değil filmi ipeğe çok iyi çekmek gerekir bunun için vakum lu sistem yani ipeği çok sıkı bir şekilde çizime bağlayan ve ultraviole labaları kullanılarak yapılıyor türkiyed ebu makinelerin
    imalatçıları var
    ışık vermede zamanlama önemli süre eksik fazla olmaz çizgiler ya kalın yada çok ince çıkar aynı şekidle asit indirgemede de öyle zaman önemli
    yoksa devre yolları çok ince olup erir gider yada kalın kalır birbirine kısa devre olur.
    yani bu işi serigraficiler bile doğru dürüst yapamıyorlar

asit indirgenirken çıkan gaz solunmamalı kesinlikle açık havada yapılmalı
    ve yanınızda su bulundurulmalı asitin bri kaç damlası bile elinize gözünüze zarar

gelelim fiyatlara bakırlı plaketi az bişe yalacağınız varsayarsak küçük bişeye 5 milyon da derler 10 da derler bir ka çmilyarlık tabakalar halinde almayacağınızdan ne derlerse razısınız.

ipek elek için 50-70 ytl gider

kulalnıalcak kimyasalalar 30 -40 ytl gider

birer şişede asit ve hperoksit alacaksınız 5 milyonluk falan

biraz masraf ve deneyim olur sonunda bu işi serigrafici
    yapsa olur demeniz çok büyük ihtimal

eliniz boya içinde kalabileceği gibi asitde yanabilir

bu iş ustalık istiyor hangi kimyasalı hangi oranlarda kendi şartlarınıza göre yapacağınız yılların
    deneyim işi her projeye aynı ipeği kullanamassınız. ölçüleri farklı
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrodam -- 6 Şubat 2006 22:34:21 >

• ikinizede teşekkürler. Bu yöntemi nasıl yapacağımı az çok öğrendim.

Şimdi bu malzemeleri nereden temin edebilirim.
    Ben istanbul anadolu yakasında oturuyorum. Karşıdada sadece karaköy, eminönü civarlarını biliyorum.
  • plakçılar çarşısında 2. katta serisan şirketi var tel. bilmiyorum. aradığın malzemeleri orda bulabilirsin. yada matbaa malz. satan işyerlerinede sorabilirsin
  • Ceren serigrafi var serigrafi sektöründe başı çekiyorlar diyebilirim. Kalıp baskı hazırlama, Özel renk üretiminden tut baskı makinelerine kadar herşey mevcut ellerinde ilgili ve alakalılar hertürlü yardımcı olacaklardır. Bayrampaşa/Maltepe Canayakın sitesi c-blok telefon: 0212 613 94 94 web adresi: Ceren Serigrafi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.