Şimdi Ara

Şerit led adaptörü yapmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
13.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elinizde simetrik çıkışlı trafo varken neden iki diyotla tam dalga doğrultma denemiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: roadrunner1

elinizde simetrik çıkışlı trafo varken neden iki diyotla tam dalga doğrultma denemiyorsunuz?

kerem 'in paylaşmış oldugu şemayı inceledin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

elinizde simetrik çıkışlı trafo varken neden iki diyotla tam dalga doğrultma denemiyorsunuz?

kerem 'in paylaşmış oldugu şemayı inceledin mi

evet, 4 diyot var.
  • quote:

evet, 4 diyot var.

Şemayı diyot sayısına göre incelemek yetmiyor bazen...

-12
    +12
    (24v)
    bu gerilimler tam dalga dogrultma değilmi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

evet, 4 diyot var.

Şemayı diyot sayısına göre incelemek yetmiyor bazen...

-12
    +12
    (24v)
    bu gerilimler tam dalga dogrultma değilmi ki.

orta uçlu trafo kullanılarak tam dalga doğrultmada 2 diyot yeterli demek istemiştim.

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: danger11

4 adet diyot 4001 yada tek parça halinde köprü diyot.
    25 v 3300 Mf kondansatör
    12 v trafo

Şerit led adaptörü yapmak istiyorum

4001 max 10 Volttur kardeş 4007 kullanmanızı öneririm.

Ayrıca max 1. A dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Orijinalden alıntı: danger11

4 adet diyot 4001 yada tek parça halinde köprü diyot.
    25 v 3300 Mf kondansatör
    12 v trafo

Ayrıca max 1. A dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Ayrıca max 1. A dir.

10v dan fazla olmasın
    mesela rms35 /peak50 falan
  • yaw arkadaşlar gereksiz muhabbetler niye oluyor anlamıyorum bazen.
    resimdeki 10w trafo arkadaşın elinde olduğu için sormuş kullanabilir miyim diye.
    yeterli değilse niye 20w trafo alsın ki?
    onun yerine gider bir tane 12V 2A adaptör alır.
    artı ve eksi yönlerine dikkat ederek de bağlantısını yaparsa sıkıntı kalmaz.
    ne köprü diyota gerek kalır ne de kondansatöre. oh mis :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

yaw arkadaşlar gereksiz muhabbetler niye oluyor anlamıyorum bazen.
    resimdeki 10w trafo arkadaşın elinde olduğu için sormuş kullanabilir miyim diye.

Çok doğru demişsin.
    Adaptör al 12 2A (min) sorunun çözülsün yerden tasarruf etmiş olursun. 10w trafonu da başka bir yerde değerlendirirsin.
    Sayfanın sonunda güzel bir yorum okumak iyi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurtasar

quote:

Çok doğru demişsin.
    Adaptör al 12 2A (min) sorunun çözülsün yerden tasarruf etmiş olursun. 10w trafonu da başka bir yerde değerlendirirsin.

• quote:

quote:

quote:

Çok doğru demişsin.

Arkadaşlar Yorumlarınız İçin teşekkürler fakat ben Eloktronk bölümünde okuyorum 11. sınıf malzemeyi bedava alıyorum. o yüzden gidip sıfır adaptör almak istemıorum. Hem not alacagım Hem bedavaya getirecem :D

• quote:

Orijinalden alıntı: pulvo47

Mutfakta üst dolap altına böyle bir proje uygulanmak istense ışık gözü yorarmı? Yada fazla gelip pavyona çevirirmi acaba? :)

Dostum ben dün yaptım mutfağımıza, 4 metre dış mekan Beyaz şerit LED ile yaptım. Dış mekan seçmemin sebebi de malum mutfakta buhardan dolayı kirlenecek, silmesi kolay olur ;) bi de iç mekan ledler doğrusal aydınlatıyor, dış mekan biraz daha etrafa yayılıyor...

bi kaç saat içinde bi foto çekip eklerim buraya bir konu olarak ;) salona da uyguladım aslında :) aydınlatma amaçlı da kullanılabiliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanDextra

quote:

quote:

quote:

Çok doğru demişsin.

Arkadaşlar Yorumlarınız İçin teşekkürler fakat ben Eloktronk bölümünde okuyorum 11. sınıf malzemeyi bedava alıyorum. o yüzden gidip sıfır adaptör almak istemıorum. Hem not alacagım Hem bedavaya getirecem :D

o zaman iş değişir işte :D
    ama 11. sınıfta okuyan biri için yapacağın bu iş çok basikmiş :D

önce 20w trafo bulacaksın okuldan sonra bi tane köprü diyot bulacaksın. bi tane de 2200 µF bağladın mı tamamdır. ayrıntılı bilgi için 9. sınıf temel elektronik dersi doğrultmaçlar konusuna göz atabilirsin. kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MGES38

quote:

Orijinalden alıntı: pulvo47

Mutfakta üst dolap altına böyle bir proje uygulanmak istense ışık gözü yorarmı? Yada fazla gelip pavyona çevirirmi acaba? :)

Dostum ben dün yaptım mutfağımıza, 4 metre dış mekan Beyaz şerit LED ile yaptım. Dış mekan seçmemin sebebi de malum mutfakta buhardan dolayı kirlenecek, silmesi kolay olur ;) bi de iç mekan ledler doğrusal aydınlatıyor, dış mekan biraz daha etrafa yayılıyor...

bi kaç saat içinde bi foto çekip eklerim buraya bir konu olarak ;) salona da uyguladım aslında :) aydınlatma amaçlı da kullanılabiliyor...

Fotoları bekliyorum. İkea da baktım tırt mallar 180-250TL arası. Watt ı da düşük. şerit anlamlı geldi bana da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulvo47 -- 25 Ocak 2012; 5:09:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Simetrik bağlantı yapabilirsiniz.

kerem devreyi vermiş ama eğer 1000uf 50v elektrolitik kondansatör bağlarsan gerilimi daha çok filtrelemiş olursun ,- sinüs dalgaları ledlerin anot uçlarına gelerek ömrünü kısaltır , dediğim gibi kondansatör kullanırsan ömrünü uzatırsın
  • kardeş kıyıda köşede duran çalışan eski 150 300 watt arası PSU un varsa en güçlü ve en temiz zahmetsiz smps adaptör apabilirsin... PSU içersindeki lehimle söküp (yeşil kablo sökülmeyip direk şaseyebağlanacak) pcb üzerinde kablo söktüğün yerde deliklerde +12 v yazan sarı kabloların olduğu yerden tek bir kablo çıkarıp burayı şerit ledlerin+12 volt ucuna... birde devrenin eksi yani şase ucuna bağlayıp benim şu anda kullandığım gibi 10 mt lik şerit ledi çalıştırabiliyorum... Snde ups kullan kardeş....ok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler okadar şeyler paylaşmışsınız emeğinize saygı teşekkürler ama şöyle basit bişekilde anlatsanız.. aldık evde mutfakta tv ünitesinde kullanıcaz netten 5metre aldım 2 halka ama içinde adaptörü yok ne yapmam lazım nasıl bir adaptör alıcam vs nasıl olucak bu işi basitinden anlatsanız

birde kestiğimizde her kesilen yere adaptör uygulucaz galiba değilmi

5m için 2amper yetiyormuş nedersiniz nasıl yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bebeto911

beyler okadar şeyler paylaşmışsınız emeğinize saygı teşekkürler ama şöyle basit bişekilde anlatsanız.. aldık evde mutfakta tv ünitesinde kullanıcaz netten 5metre aldım 2 halka ama içinde adaptörü yok ne yapmam lazım nasıl bir adaptör alıcam vs nasıl olucak bu işi basitinden anlatsanız

birde kestiğimizde her kesilen yere adaptör uygulucaz galiba değilmi

5m için 2amper yetiyormuş nedersiniz nasıl yapalım

hocam 12 volt veren her türlü adaptörle yakabilirsiniz 2 a olmasınada gerek yok 500 ma altına düşmesin yeter.
    o kestiğiniz yerlere ufak piyasada zil teli diye tabirlenen tellerden lehimle birleştirip tek bir trafoyla baştan güç verdiniz mi bütün ledlerinizi yakabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.