Bildirim
Şerit led adaptörü yapmak istiyorum (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cant Let Go
quote:
Orijinalden alıntı: bebeto911
beyler okadar şeyler paylaşmışsınız emeğinize saygı teşekkürler ama şöyle basit bişekilde anlatsanız.. aldık evde mutfakta tv ünitesinde kullanıcaz netten 5metre aldım 2 halka ama içinde adaptörü yok ne yapmam lazım nasıl bir adaptör alıcam vs nasıl olucak bu işi basitinden anlatsanız
birde kestiğimizde her kesilen yere adaptör uygulucaz galiba değilmi
5m için 2amper yetiyormuş nedersiniz nasıl yapalım
hocam 12 volt veren her türlü adaptörle yakabilirsiniz 2 a olmasınada gerek yok 500 ma altına düşmesin yeter.
o kestiğiniz yerlere ufak piyasada zil teli diye tabirlenen tellerden lehimle birleştirip tek bir trafoyla baştan güç verdiniz mi bütün ledlerinizi yakabilirsiniz
cevap için çok teşekkür ederim hocam 12v herhangi bir adaptör yeterlimi yoksa trafo vs gereklimi
kesip ekleme kısmını anladım sorun yok sadece mesela cep telefonun,leptop vs adaptörüyle bu ledleri yakabilirmiyiz başka bir şeye ihtiyaç varmıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bebeto911 -- 21 Mart 2014; 16:04:47 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Cant Let Go
quote:
beyler okadar şeyler paylaşmışsınız emeğinize saygı teşekkürler ama şöyle basit bişekilde anlatsanız.. aldık evde mutfakta tv ünitesinde kullanıcaz netten 5metre aldım 2 halka ama içinde adaptörü yok ne yapmam lazım nasıl bir adaptör alıcam vs nasıl olucak bu işi basitinden anlatsanız
birde kestiğimizde her kesilen yere adaptör uygulucaz galiba değilmi
5m için 2amper yetiyormuş nedersiniz nasıl yapalım
hocam 12 volt veren her türlü adaptörle yakabilirsiniz 2 a olmasınada gerek yok 500 ma altına düşmesin yeter.
o kestiğiniz yerlere ufak piyasada zil teli diye tabirlenen tellerden lehimle birleştirip tek bir trafoyla baştan güç verdiniz mi bütün ledlerinizi yakabilirsiniz
cevap için çok teşekkür ederim hocam 12v herhangi bir adaptör yeterlimi yoksa trafo vs gereklimi
kesip ekleme kısmını anladım sorun yok sadece mesela cep telefonun,leptop vs adaptörüyle bu ledleri yakabilirmiyiz başka bir şeye ihtiyaç varmıdır
telefon adaptörüyle yanmaz onlar dc 5v verir laptop adaptörüde 19 v verir fazla gelir ledleriniz gider. en iyisi 12 v veren bir adaptör bulmanız ya da almanızdır modem adaptörüde olur genelde 12 v tur.
-
elimde 12v 300ma adaptör var
2.5mt led yakabilirmiyim
sağlıklı olurmu -
Anca 1 metreye yeter o da sınırda çalışır. -
12v ac trafo cikisina koprudiyot baglarsaniz dc12v alirsiniz, +kondansator eklerseniz dc16v a cikar, olmaz. Cikisa 7812 regulator entegresi baglamalisiniz yada 9v ac trafo ile yapmalisiniz.
Hinede en sagliklisi 12v 2a veya en azindan 1A modem adaptoru olur.. Saglikli olarak 2m, fazlasi ise 1a dan fazla adaptor gerektirir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.5A gerekir en az düzgün, sorunsuz çalışması için. -
-
Adaptor Eski bir urunse içindeki elektrolitik kondansatorleri yenileyin. Zira bu kondansatorler bir sure sonra kuruma yapıyor ve ozelliğni yitiriyor.Daha sonra ledlerde sorun çıkarmaması için yapsanız iyi olur. Lede dişi adaptor jakı kehimleyip kullanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Ekim 2014; 12:21:57 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
Elinizdeki adaptör,, 1m şeritled çalıştırır. 2m için yetersiz-sakıncalıdır -
Tek çipli 1 metre çalıştırır. Kondansatörleri yenilemek için kasasını zorla açmanız gerekir, yeniledikten sonra silikonla kasayı kapatabilirsiniz. -
simetrik bağlantı candir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 yıllık bir konu olmasına rağmen hâlâ güncel.
Konuyu okurken dikkatimi çekti , hatalı bilgi var, düzeltilmemiş.
4001 10volt değil, max 50volt olmalı değilmi?
1N4001 50 volt, 1Amper ,
1N4007 1000 volt, 1Amper diyotlardır.
Ayrıca bir de şu konu var:
Mono Italiano bahsettiği İki Diyotlu Köprü diyot olmalı.
320volt.com sitesinden alıntı:
Orta uçlu trafo tam dalga doğrultmaç devrelerinin yapımında kullanılır.
Kenardaki iki ayağa AC uygulanırken orta ayaktan DC alınır.
İki diyotlu blok diyotlar günümüzde çok az kullanılmaktadır.
quote:
Orijinalden alıntı:Mono Italiano
köprü diyot pek sağlıklı olmaz bence 4 tane diyotla yapsa daha iyi olur
quote:
Retro35
Köprü diyot zaten 4 adet diyotun birleştirilmiş halidir yani ikiside aynı şeydir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 7 Ekim 2014; 14:02:22 >
-
HİÇ UĞRAŞMA TRAFOYU HAZIR AL. DİYOT ALICAN LEHİM LEHİM TELİ GEREK YOK HAZIRI VARKEN. + _ - TAMAMDIR
KOLAYGELSİN.
http://www.elektrik-panosu.com/index.php
-
Hayirli aksamlar.Arkadaslar elimde 15 metre 3cipli serit led var .ben bunu 12 volt 10 amperlik:trafoya bagladim.suan tek sorun son serit ilk serite gore biraz sonuk:kaldi.merak:ettigim konu trafo kaldirirmi yada ne gibi sikintilar cikabilir.son seritten besleme yapabilirmiyim.son:seritin:parlakligi icin
Seritledin metrede çektiği akıma göre adaptor yetebilirde yetmeyebilirde.. Kritik yani. 3 cipli tek renk ise ucuucuna yeter.. 3 cip 3 renk ise yetmez.
Serit lede diğer taraftanda paralel besleme verirseniz sorun düzelir. Aynı adaptor ile tabiki. Farklı adaptor kullanacaksanız, 7-8m metre sonra ledi kesmeniz gerekir, bağımsız olmalı
quote:
Orijinalden alıntı: abdllh.08
Hayirli aksamlar.Arkadaslar elimde 15 metre 3cipli serit led var .ben bunu 12 volt 10 amperlik:trafoya bagladim.suan tek sorun son serit ilk serite gore biraz sonuk:kaldi.merak:ettigim konu trafo kaldirirmi yada ne gibi sikintilar cikabilir.son seritten besleme yapabilirmiyim.son:seritin:parlakligi icin
Sağlıklısi 6 7 metreye bir besleme yapmaktır. Kesip kestiginiz yerden trafoya kablo cekeceksiniz
teşekürler .serit led 3 çipli tek renk .serıtın dıger ucundanda besleme yaptım aynı trafoya baglayıp.şimdi ledler guzel yanıyor istediğim gibi.şimdi trafo yetti diyebilirmiyim yada yetmediyse trafo nasıl sıkıntı cıkarır.patlama ,alev alma gibi sorunlar mı olur yoksa içinden sadece devre yanıp çalışmaz mı olur trafo. -
Aşırı ısınma yoksa, sorun değil... Takip edin,, yada imkanınız varsa, ledler kaç Amper çekiyor, ölçün..
Elimde laptop LCD ekran aydınlatması için aldığım LED şeritler var arkadaşlar. Bunlar normalde inverter ile çalışıyor biliyorum. Ancak adaptör kullanarak farklı alanlarda değerlendirmek istiyorum. Bugün almış olduğum 12V 2A adaptör, çalıştırdı ancak 10 saniye kadar sonra dumanlar çıkararak bazı ledlerin sönük hale gelmesine neden oldu. Sonra elimde bulunan 9V 0,6A modem adaptörü ile denediğimde, sorunsuz çalıştığını gördüm. 1 dakikalık gözlemim sonunda herhangi bir duman ya da sönme fark etmedim.
Bu adaptör ile kullanmam ne kadar doğrudur bilen varsa yardımcı olmasını rica edeceğim. Led şerit, dışarıda satılan şeritlere göre daha sık led dizilimine sahip olduğu için metreye göre hesaplama yapamadım. Bunda 33,5cm uzunluğa tam 60 tane led bulunmakta. Haliyle normalde 1 metre 60 tane bulunan led şeritler için 0,4 Amper ve 12V hesaplamasında farklı bir kriter mi değerlendirmem gerekiyor bilemedim. Ayrıca düşük Volt değeri kullanmamım herhangi bir güvenlik sorunu doğurup doğurmayacağını bilemiyorum.
335mm 15.4'' led backlight strip
converter:90x10mm
input:DC 5-28v
output:8-12V
LED strip size:335mmx2mm
şeklinde bilgi veriyor üretici firma. Hatta bir de ürüne ait LED Üretici Sayfası vereyim, tam olarak açıklamalar mevcut olmadığı için deneme yamulma yöntemini kullanıyorum.Yüksek Volt ile çalışmazsam sorun olmayacağını düşünerek 12V ile başladım.
Son olarak, bu aydınlatma işini USB beslemeli elektrik ile yapmak istedim ama 5V olan USB çıkışını 12V olarak çevirmek mümkün olmayacak gibi algıladım araştırmalarım sonunda. Bu da mümkün müdür bilemiyorum açıkçası?
Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim, iyi akşamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevymli -- 13 Ekim 2015; 20:32:30 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X