Şimdi Ara

şerit led besleme yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
4.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 2,5 ve 2 metre uzunlugunda beyaz şerit led var onları perdeliğin altına yni kartonpiyer altına monte etmek istiyorum ama nasıl bir güç kaynagı kullanılabilir ayrı ayrı beslenicek yani 2 sini ayrı ayrı yerlere bağlıyacagım ledlerin üstünde 2 lehim yeri var + ve - bazı ledlerin üstünde 4 tane var ondan belirtmek istedim bende 2 tane var nasıl bir güç kaynagı kullanmam gerekir 2 tane ayrı ayrı yani voltajları amperleri nasıl olması gerekir yardımcı olurmusunuz..
    birde uzaktan kumandalı sürücüleri gördüm biraz önce onlarla olurmu olursa nasıl olur fiyatları falan nelerdir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

• arkadaşlar hiçkimsenin bilgisi yokmu
  • şerit ledlerin üzerinde + - şeklinde bulunun uclardan herhangi bir tanesine 12v bağlaman yeterli, direk çalışır, kendi içinde bağlantıları vardır. 2 parça şerit ledin varsa 2 adaptör ihtiyacın olacak (ayrı yerlere takacaksan)
  • Tamam onu biliyorum ama iste kaç amper adaptör kullanmam lazım 2.5 metre ya uzunluktan dolayı bi sorun çıkmasın diye dedim Beyaz led metrede 400mA çekiyomuş 2.5 metrede 1 amper yapıyo 2 metrede 800mA yapıyo ikisinede 1 amperlik adaptörmü alaym dogrumudur yani???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onursen3535

Tamam onu biliyorum ama iste kaç amper adaptör kullanmam lazım 2.5 metre ya uzunluktan dolayı bi sorun çıkmasın diye dedim Beyaz led metrede 400mA çekiyomuş 2.5 metrede 1 amper yapıyo 2 metrede 800mA yapıyo ikisinede 1 amperlik adaptörmü alaym dogrumudur yani???

git elektrikçiye bana kademeli adaptör ver de ve onu al eve git
  • tamam çok teşekkür ederim
  • 12V bir adaptör çalıştırır amperini fazla dert etme ledlerde sıkıntı olmuyor en kötü ihtimal parlaklıkları düşer oda farkedilmez bile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şerit Led Işığı Dağıtmak
    4 yıl önce açıldı
    Şerit Led Bağlantı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ns.xombe

12V bir adaptör çalıştırır amperini fazla dert etme ledlerde sıkıntı olmuyor en kötü ihtimal parlaklıkları düşer oda farkedilmez bile

ledlerde sıkıntı olmaz tabiki ama adaptörde olur.1 amper adaptör bağlanması durumunda adaptör bir süre sonra ısınmaya başlayacaktır.daha ilerleyen zamanlarda ise adaptörün yanmasına kadar gider.2,5 metre şerit led 1 amper çeker ve sürekli 1 amper isteyen yüke 2 amper verebilen bir adaptör bağlamak güvenlik ve uzun ömür için şarttır.
  • bende 5 metre şerit led var üstünde 4.8w yazıyor buda 0.5 A den daha düşük
    bence 1A yeterde artar bile yeterki dandirik bir adaptör olmasın, kaliteli olsun
  • Arkadaşlar bu şerit ledlerden arabamda kullanabilir miyim? yani arabalarda 12v kullanılıyor ya adaptor vs kullanmadan direk arka farlara gelen kablolara bağlasam çalışır mı yoksa bir sakatlık olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality-one

Arkadaşlar bu şerit ledlerden arabamda kullanabilir miyim? yani arabalarda 12v kullanılıyor ya adaptor vs kullanmadan direk arka farlara gelen kablolara bağlasam çalışır mı yoksa bir sakatlık olur mu?

Aracın konjektörü sağlıklı ise sıkıntı çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Orijinalden alıntı: fatality-one

Arkadaşlar bu şerit ledlerden arabamda kullanabilir miyim? yani arabalarda 12v kullanılıyor ya adaptor vs kullanmadan direk arka farlara gelen kablolara bağlasam çalışır mı yoksa bir sakatlık olur mu?

Aracın konjektörü sağlıklı ise sıkıntı çıkarmaz.

Konjektör ne demek ustam:)
  • Arkadaşlar bende bişey sorcam; elimde 4 adet 20-25 cm'lik şerit led var. Bunları BD243C ile çalıştırcam. Hoparlöre bağlıcam. Hoparlörün adaptörü 12V 2.9A(Orjinal Creative Inspire 4400 adaptörü). Amperi yükseltilmiyomuş bunun. 2.9A adaptör ile kullanırsam sorun çıkarır mı ?

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 1 Mart 2012; 21:41:03 >
  • arkadaşım led trafosu diye bişey var onu kullanmanı tavsiye ederim.hesaplama olayına gelince kırmızı hari ledler şeritde 30 adet veya 60 adet olmasına dikkat etmek kadıyla 0.03 a çeker kırmızı 0.04a ceker yani 30 adet ise metrede 30*0.03=0.3 a yapar metrede cekeceği akım.rgb kumanda olayına girersen animasyonlu yanması için istiosun sanırım,kumandalarda genelde en az 6 amper olur ki bu senın ısını rahat rahat gorur.alacağın malzeme 1 amperlik adaptorler sana yeter.demişsin ki 4 uçlu olanı var onlarda rgb ledlerdir 345 renk çeşitlerinde yanar çıkışı genelde sokelidirrgb kumandaya baglamak için hem kumanda ucu hem rgb led ucu soketlidir bu şekilde bağlantılıdırlar.12 ve 24 volt beslemeli çeşitleri vardır.
  • Arkadaşlar 1m silikonlu yeşil renk şerit led alacağım. Bunu arabanın arka alt kısmında modifiye amaçlı kullanmak istiyorum. Sizce gece yeteri kadar yere ışık verir mi? (ledleri alta yapıştırıcam yeri aydınlatacak.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.